Zielsgerichte regressie- en reïncarnatietherapie is een therapievorm met een geheel eigen en toegepaste methode waarbij de oorzaak van een probleem centraal staat. Vanuit jouw hulpvraag gaan we op zoek naar de oorzaak van je klachten.
Regressietherapie (2022) Bij regressietherapie kijkt de patiënt/cliënt onder begeleiding van de therapeut terug in de tijd en herbeleeft hij/zij vroegere ervaringen, gedrag- en bewustzijnspatronen. Het onderbewustzijn speelt daarbij ook een belangrijke rol.
Regressie (Latijn, regredior = achteruitgaan) betekent terugkeer of terugval naar een vroeger (ontwikkelings)stadium. Als een kind iets naars meemaakt merken we vaak dat hij terugvalt naar gedrag dat past bij een jongere leeftijd. Zo kan een kind bijvoorbeeld weer gaan duimzuigen, of gaat kinderlijker praten.
Een gewone regressie duurt een dagdeel (meestal 2,5 uur). Maar je kunt ook een uur langskomen voor een (karma-)coaching of een gerichte sessie van 1 uur: bv. een core-issue-sessie. Een zielsregressie duurt 4-6 uur.
'Hoeveel sessies heb ik nodig?'
De ene cliënt maakt nu eenmaal gemakkelijker contact met zijn/haar onbewuste herinneringen dan de andere. Voor een simpele fobie zijn twee of drie sessies meestal voldoende, maar voor een gecompliceerde problematiek zijn er soms wel meer dan tien nodig.
Na de sessie voel je je vaak ontspannen, licht en wellicht ook wat moe. Je hebt tijdens de sessie een hoop emotie en spanningen losgelaten.
Regressietherapie is een vorm van psychotherapie, waarin er gebruik wordt gemaakt van trance en waarin ervan uit wordt gegaan dat alle problemen ooit ergens in het verleden tijdens een traumatische ervaring ontstaan zijn - of de optelsom zijn van meerdere ervaringen - en dat deze zich op mentaal, emotioneel, ...
Regressietherapie is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar problemen en daarover kan communiceren. In het bijzonder is regressietherapie geschikt voor lichamelijke en/of geestelijke klachten die om medisch onverklaarbare redenen niet goed herstellen, of steeds opnieuw problemen blijven veroorzaken.
Hypnotherapie, regressie en reïncarnatietherapie zijn technieken die in staat zijn om de deuren tussen je bewustzijn en onderbewustzijn te openen, waardoor jij je bewust kan worden van informatie over jezelf waar je tot voorheen niet bij kon komen.
Regressie betekent zoveel als teruggaan en als je het in de context van hypnose gaat zetten, dan is regressie het teruggaan naar een eerder moment in jouw leven.
Is regressietherapie gevaarlijk? Onder begeleiding van een gekwalificeerde therapeut is regressietherapie absoluut niet gevaarlijk. Bepaalde procedures lijknen op zich relatief zo eenvoudig dat leken ermee zouden willen gaan experimenteren.
Een regressielijn geeft de beste voorspelling weer van de ene variabele door de andere variabele.
Terwijl men met correlatie aangeeft hoe sterk het verband is tussen variabelen, probeert men met regressie te achterhalen hoe binnen dat verband de waarde van een afhankelijke variabele gemiddeld zal toenemen of afnemen wanneer de waarde van één of meerdere onafhankelijke (of voorspellende of verklarende) variabelen ...
EMDR, ofwel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, vervaagt de levendigheid van een herinnering en de pijnlijke emoties die eraan gekoppeld zijn. Het trauma blijft niet langer in jouw heden, waardoor je het steeds opnieuw beleeft, maar wordt echt verleden tijd.
Regressie- en reïncarnatietherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij ervan wordt uitgegaan dat de ziel van de mens meerdere levens doormaakt. Ook gaat men ervan uit dat traumatische ervaringen zich zowel in het huidige leven als in vorige levens kunnen hebben voorgedaan en dat die doorwerken in het huidige leven.
Schematherapie is een nationaal en internationaal wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen.
Regressieanalyses worden gebruikt om het effect te bepalen van een (of meerdere) verklarende variabele(n), zoals lengte of leeftijd, op een afhankelijke variabele zoals gewicht. Je kunt regressieanalyse gebruiken om: Samenhang tussen twee variabelen te bepalen (leeftijd en waarde van een auto)
Bij een lineair regressie model luidt de vuistregel dat het aantal parameters max 5% tot 10% mag zijn van het totaal aantal gebruikte observaties mag zijn, oftewel minimaal 10 a 20 patienten per variabele.
Met logistische regressie kan je een dichotome uitkomstvariabele (dood versus leven, wel of geen klachten, etc.) relateren aan één of meerdere predictoren. Het basis idee achter logistische regressie is dat je de uitkomstvariabele zodanig transformeert dat er een soort lineaire regressie mogelijk is.
Maar hoe bereken je dat dan? In de algebra heeft een rechte lijn de formule van y = a + bx, waarbij de a en de b constanten zijn die de kenmerken van de rechte lijn bepalen. De a geeft aan waar de lijn de y-as passeert (het intercept) en de b geeft aan hoe schuin die lijn loopt (de regressiecoëfficiënt).
Een regressielijn moet uiteraard door het punt ( x ¯ , y ¯ ) gaan. De richtingscoëfficiënt (het hellingsgetal) van die lijn kun je op dit moment echter alleen nog maar schatten. De beroemde wiskundige Carl Friedrich Gauss bedacht daarvoor in de negentiende eeuw de methode van de kleinste kwadraten.
De regressievergelijking is de vergelijking die de samenhang weergeeft tussen de afhankelijke variabele en een of meer andere variabelen die haar beïnvloeden (de onafhankelijke variabelen). Met de regressievergelijking is het mogelijk de procesprestatie (Y) te voorspellen bij een specifieke waarde van de variabele X.
In de statistiek is de correlatiecoëfficient (R) is een maat voor het gezamenlijk variëren van twee variabelen. Het kwadraat van de correlatiecoëfficiënt (R2) wordt de determinatiecoëfficiënt genoemd. Deze geeft aan welk gedeelte van de variatie in de ene variabele door de andere wordt 'verklaard'.
Hypnotherapie maakt gebruik van trance, een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn, waarin je contact kunt maken met het onderbewuste. Deze toestand van diepe ontspanning wordt ook wel hypnose genoemd en is vergelijkbaar met het gevoel van dagdromen.
Met de juiste oefeningen is het mogelijk jezelf onder hypnose te brengen. Met zelfhypnose keer je in je innerlijke zelf en je bent van de buitenwereld afgesloten. In je onderbewustzijn spelen zich allerlei zaken af, zoals je gedachten en de lichamelijke toestand. In je bewustzijn denk je hier vaak niet over na.