Een nagel primer, ook wel gekend als bonder, is een product dat de hechting van de kunstnagel aan de natuurlijke nagelplaat verbetert. Primer mag enkel worden aangebracht op de natuurlijke nagelplaat. Binnen de primers heb je twee soorten: zure en zuurvrije primer.
De primer zorgt voor een betere hechting van de gel nagellak. De primer moet niet onder een lamp gedroogd worden, gewoon aan de lucht laten drogen. De base coat zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurt, het beschermt en egaliseert je nagels en zorgt ook voor een betere hechting.
Als u de zuurvrije optie gebruikt, brengt u een dunne laag primer aan en laat u deze een tijdje zitten. Het laat een licht plakkerig laagje op de nagel achter. Je moet heel voorzichtig zijn bij het aanbrengen van de zure primer. Het moet puntsgewijs worden aangebracht, alleen op de nagelplaat.
Gebruik een primer
Primer is hét geheim achter langdurig, mooie gellak nagels. Primer dehydrateert de nagels tijdelijk en zorgt voor een optimale hechting. Je brengt de primer aan na het buffen of vijlen van de nagels en het reinigen en ontvetten van de nagelplaat. Van de primer breng je een dun laagje aan.
Smeer de nagelplaat met het kwastje van de Prep in, net zoals je nagellak op een nagel aanbrengt. Zorg dat je niet te veel aanbrengt; de nagel moet niet nat zijn, enkel vochtig. Je zal merken dat de Prep snel droogt wanneer je deze aanbrengt op de nagel. Probeer bij het aanbrengen de nagelriemen niet te raken.
Nail prep moet dun worden aangebracht op een voorbereide nagelplaat. De natuurlijke nagelplaat moet al gebufferd en stofvrij zijn. De vloeistof moet je volledig laten verdampen alvorens je een primer aanbrengt. Nagelontvetter voor een betere hechting aan de nagel.
De toplaag moet ongeveer 5 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat weer 30 tot 60 seconden. Een lamp met UV lampen is minder duur dan een lamp met LED lichten.
Een base coat is een van de belangrijkste stappen in een manicure. Je brengt het aan na de nail prep en primer. Een base coat zorgt voor een betere hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Je gebruikt een base coat bij zowel gellak als gel en polygel.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag. Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan.
Een basecoat is het laagje blanco nagellak dat je gebruikelijk onder je gekleurde nagellak draagt.
Gellak (ook wel Gel Nagellak, Gellac of Gel Polish genoemd) is een nagellak op Gelbasis die minimaal 2 weken lang mooi blijft zitten! Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Je kunt je nagels ontvetten met alcohol, met een watje met een druppeltje thinner, maar het gebruik van een nagellak remover volstaat ook. Deze handeling zorgt ervoor dat je nagellak beter hecht. Zorg ervoor dat je na deze stap niet eerst iets anders gaat doen, want dan zullen je nagels weer vet worden.
Als je geen basecoat-gel hebt, kun je in plaats daarvan een topcoat-gel gebruiken.De basecoat en de topcoat zijn beide transparante nagellak en hebben een vergelijkbare textuur, en ze zijn erg sterk na het aanbrengen, dus als je geen basecoat-gel hebt, kun je deze volledig vervangen door een topcoat.
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Gellak korte nagels. Gelmanicures op korte nagels zijn zo populair geworden omdat het een van de snelste manicures is om te krijgen en het gemakkelijkst te onderhouden. Ook zorgt gellak dat je korte nagels stevig worden en kunnen groeien. Ga voor een klassieke ronde vorm en één van deze designs.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
Je brengt de gel top & base coat aan, vervolgens doe je je nagels dertig seconden onder de lamp zodat de lak kan uitharden (hij geeft dan gewoon een piepje) Vervolgens lak je een volgende laag met gellak en deze doe je ook dertig seconden onder de lamp.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.
Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.