Met moeilijke vragen worden zowel (1) vragen bedoeld die lastig zijn om te stellen als (2) vragen die lastig zijn om te beantwoorden. Ook een combinatie kan worden bedoeld: de vraag is dan lastig om te stellen én lastig om te beantwoorden.
Als je een nieuwe wet zou invoeren, welke zou dat dan zijn? Wat is jouw ultieme guilty pleasure? Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto's, wat staat er dan zeker op? Welk smoesje heb jij de afgelopen tijd gebruikt om onder dingen uit te komen?
Weinig thuis zijn en heel veel geld verdienen of minder geld verdienen en meer tijd overhouden voor elkaar? Willen weten wat er na de dood is of gedachten kunnen lezen? Iets aan het verleden veranderen of in de toekomst kunnen kijken?
Een spel-PIN is een tijdelijke, unieke code waarmee wordt vastgesteld aan welk spel je wilt deelnemen. Deze PIN wordt gegenereerd wanneer iemand een livekahoot start of een kahoot toewijst.
Antwoord: Zowel quizzen als de vernederlandste vorm kwissen zijn in de officiële spelling aanvaard. U moet dus kiezen. Als u schrijft ik quiz , dan zal de consequente vorm zijn: we hebben gequizd . De dubbele z is niet nodig voor de uitspraak.
Een quiz of kwis is een voornamelijk op kennis gebaseerd spel waarbij spelers binnen een bepaald tijdsbestek vragen moeten beantwoorden, eventueel gecombineerd met andere opdrachten. Naast het oproepen van feitenkennis is soms ook logisch of lateraal denken vereist.
De open vraag. De open vraag wordt meestal gebruikt bij de start van een nieuw onderwerp in het gesprek en stimuleert tot nadenken over het onderwerp. ...
De rondes in een pubquiz bestaan vaak uit verschillende thema's zoals: sport, geschiedenis, muziek & film, aardrijkskunde, eten & drinken of gewoon een algemene kennisronde. Je kunt de hele pubquiz een thema geven of elke vragenronde in een ander thema maken.
Daarnaast kun je de resultaten na afloop van de quiz downloaden. Maar gratis is Kahoot! niet meer. Sinds enige tijd betaal je minimaal $ 10 per maand voor maximaal 20 deelnemers.
'Wat ben ik? ' is een variant op het spel 'wie ben ik? ' waarbij je als student door het stellen van ja/nee vragen achterhaalt wie of wat je bent. Alle studenten krijgen een briefje op hun voorhoofd geplakt met daarop een begrip (onderwerp, theorie, persoon) dat centraal staat in de leerstof.