De kroket, frikandel en bamischijf doen het als je kijkt naar de calorieën het beste. Het maakt wel veel verschil of je de snack eet met (wit) brood. Een broodje hamburger, broodje hotdog en de bamischijf bevatten de minste vetten. Een echte calorieënbom is de kapsalon met 1272 kilocalorieën.
10 populairste frituursnacks
Bij die bestellingen staat de frikandel met stip op één als populairste frituursnack. Maar liefst 32 procent van de Belgen kiest voor deze curryworst, ook wel 'lange hamburger' genoemd. Op de tweede plaats staat de berenpoot of de berenhap met 26 procent.
Een Julientje, lekkere verse frietjes met satékruiden. Mayonaise, stoofvleessaus en gedroogde uitjes. Daarbovenop een viandel in kleine stukjes!
Misschien is dit niet heel verbazingwekkend, maar de frikandel is de meest populaire snack van Nederland. Wat misschien een grotere verrassing is, is dat de loempia op nummer 2 staat, net boven de kroket.
Een Big Mac menu van McDonald's met cola en een sundae ijsje toe bevat 1500 calorieën. Het tweede menu met een kroket, patatje en een milkshake (allen gehaald bij de Febo) tikken samen 1400 calorieën aan. Daarmee kunnen we bevestigen dat u meer calorieën binnen krijgt in een restaurant dan bij een fastfood restaurant.
Er blijkt best een groot verschil te zitten in het aantal calorieën. Zo bevat een kroket volgens het Voedingscentrum zo'n 127 calorieën en een frikandel 200 calorieën. Ook de andere voedingswaarden van de snacks verschillen van elkaar. Een kroket bevat bijvoorbeeld 5,5 gram vet en een frikandel 14,6 gram vet.
Een gehaktsnack naar 'grootmoeders recept'.
Een friet met stoofvleessaus, geroosterde uitjes en kruiden. Formaat, extra saus en vlees naar keuze.
ROMBOUT. Frietjes met stoofvleessaus, joppiesaus, geroosterde ui, kruiden en mexicano.
Oprichter Julien bouwde dit kleine friethuisje uit tot wat het vandaag is, met zijn gulle lach en befaamde speciallekes. Bestel maar eens een Hugo Claus: een glorieus bakje frietjes met satékruiden, stoofvleessaus, mayonaise, een Viandel en gedroogde ajuintjes. Je likt je vingers af.
Snacks. De berenklauw of berehap, gehaktbal, frikandel, mexicano en varken- of kipspiesjes (saté) behoren tot de koolhydraatarmere frituursnacks. De betere frituursnack is overduidelijk de varken- of kipspiesjes, deze bevat amper 99 kcal, 1,5 g koolhydraten en 3,7 g vet.
Daar steken we een stokje voor! Neem een Picknicker®: deze zachte, krokante visfilet op een stokje zal je zeker nog een keer willen bestellen.
De Twijfelaar is een variatie van 8 mini-snacks zoals een kaassoufflé, frikandel, bitterbal, nasischijf, kipcorn, mexicano, nasi- en bamihapje. Allemaal natuurlijk van topkwaliteit!
5. Kan ik een frikandel ook rauw eten? Een frikandel is voorgeweld. U kunt een ontdooide frikandel dus “rauw” eten maar moet er niet raar van opkijken als de snack minder smaakt of last krijg van uw maag.
Frituren helpt alleen niet om gezonder te eten, vertelt Astrid Postma, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum. "Met frituren worden altijd meer calorieën toegevoegd. Neem bijvoorbeeld een gewone aardappel. Die bevat ongeveer 80 kilocalorieeën.
Frikandel: 181 kcal, 13.2 gram vet (4,2 gram verzadigd), 0.6 gram suiker, 1.8 gram zout. Patat zonder (bakje van 150 gram): 395 kcal, 22 gram vet (5.2 gram verzadigd), 0.3 gram suiker, 0.7 gram zout. Patat met (bakje van 150 gram): 560 kcal, 40 gram vet (7.4 gram verzadigd), 1.1 gram suiker, 1 gram zout.