Een lasershield/laserecho is een apparaat waarmee lasergun-metingen gestoord kunnen worden. De apparaten an sich zijn niet verboden, maar het is wél verboden om de politie te belemmeren een opsporingshandeling uit te voeren. Dat wordt aangemerkt als een misdrijf.
De Laser module kan op kilometers afstand al zien als een agent met een laser pistool aan het snelheid meten is en er voor zorgen dat u via de Laser Alarmering functionaliteit direct gewaarschuwd wordt. Laser detectie is trouwens ook in Nederland volledig legaal.
Radar detectors zijn in Nederland verboden. Echter, een Stinger is een car computer, geen radar detector, en daarom is het gebruik van een Stinger ook in Nederland gewoon legaal. Dit is door de Voedsel en Waren Autoriteit ook bevestigd.
Een radarverklikker is een apparaat om radars te detecteren die door de politie worden gebruikt voor snelheidscontroles. Het principe is simpel: het apparaatje zoekt constant de radiofrequenties af die door de radar worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te meten.
Een Stinger, uw computer in de auto, functioneert net als een smart phone of computer op uw bureau: Afhankelijk van welke apps (functies) u erop zet, kan uw Stinger verschillende taken uitvoeren. In bijna alle Westerse landen is het gebruik en bezit van een Stinger volledig legaal.
De nettoprijs van een Kia Stinger valt echt wel mee. Je komt uit op 37.340 euro voor de basisversie (GT). De BTW bedraagt 7.841 euro, maar het is juist de BPM die deze Stinger in Nederland zo duur maakt. Liefst 43.838 euro betaal je aan BPM-boete dankzij een CO2-uitstoot van 247 g/km.
Het gebruik en bezit van alle apparatuur met flitspaalsignalering is verboden. Overtredingen kunnen worden bestraft met een boete van € 1500,-. Informatie over gevarenzones is wel toegestaan op een navigatiesysteem. Alle apparatuur die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsmeters en roodlichtcamera's is verboden.
Cyprus, Turkije en Zuid-Oost Macedonië
In deze landen zijn alle systemen en onze app die waarschuwen voor flitsers, verboden. Daarom werkt Flitsmeister ook niet in dit land en hoef je hier ook geen instellingen voor aan te passen.
Niet alleen maar verkeershufters. Volgens Jorn de Vries van Flitsmeister doet de app niks wat niet mag. "Apparaten die de radarsignalen van flitsers opvangen zijn wél verboden.
Strenge straffen op radardetectoren
Je toestel wordt in beslag genomen en vernietigd. Je riskeert je rijbewijs te moeten inleveren voor 8 dagen tot 5 jaar. Je riskeert een boete van 800 tot 8.000 euro of zelfs een gevangenisstraf van 15 dagen tot 3 maanden.
Coyote was jarenlang de beste radarverklikker voor in uw wagen. Toen als bakje aan uw voorruit, vandaag als app te downloaden. De waarschuwingen, routebegeleiding en fileberichten kosten 5,99 euro per maand. Een interessant gratis alternatief is Flitsmeister, met betalende upgrade.
Apps zoals Waze en Fitsmeister mag je niet gebruiken in de auto.
Radardetector. Een radardetector scant naar de radiofrequenties van radarcontroles. Op deze manier kan men precies zien waar er geflitst wordt. Radardetectoren ook wel “radarverklikkers” genoemd zijn echter al sinds 2004 verboden in Nederland.
Populaire apps die waarschuwen voor flitsers zoals Waze en Flitsmeister mogen conform de Duitse verkeerswet evenmin worden gebruikt. Je hoeft deze niet van je telefoon te verwijderen, maar word je betrapt op het gebruik ervan, dan volgt een boete.
De Duitse politie flits namelijk terug gelukkig niet op Nederlandse manier maar wel inventief want veel van camera's zitten verstopt in de portalen boven de snelweg. Praktisch alle portalen boven de autobahn met een snelheidsaanduiding hebben de mogelijkheid om een tijdelijke snelheidscamera in te bouwen.
Welke radarverklikkers zijn verboden? Niet alle flitsmelders zijn verboden. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen radar detectors op basis van radiogolven, radarverklikkers zoals Waze en flitsmelders in een GPS. Radar detectors zijn bijna in alle Europese landen verboden.
Ja, net als onze app is de Flitsmeister ONE legaal. Hoe bevestig ik de Flitsmeister ONE? Met de 3M sticker aan de achterzijde plak je de Flitsmeister ONE op een plek in de auto waar je makkelijk bij kan. Bijvoorbeeld op het dashboard, het middenconsole, de deur en zelfs je voorhoofd (als je dat zou willen).
Frankrijk verbiedt apps als Waze om alcohol- en drugscontroles aan te geven, ons land gaat het onderzoeken. De Franse overheid kan navigatie-apps zoals Waze en Coyote vanaf 1 november verbieden aan te geven waar er alcohol- en drugscontroles zijn.
Met bijna twee miljoen actieve gebruikers is Flitsmeister één van de populairste navigatie-apps in Nederland.
Uitgeschreven tekst. Patriot is een luchtverdedigingswapensysteem dat vijandelijke doelen, zoals helikopters, bemande en onbemande vliegtuigen, ballistische raketten en kruisraketten kan uitschakelen. Het systeem kan een groot aantal doelen tegelijk volgen en meerdere onderscheppingen gelijktijdig uitvoeren.
Defensie beschikt over 2 versies: Stinger Manpads (man portable air defense system): militair vuurt de raket vanaf de schouder af. Stinger Weapon Platform Fennek: de luchtverdedigingsversie van het Fennek-pantserwielvoertuig heeft op het dak een Stinger-lanceersysteem met 4 raketten.
Het beschermt tegen bemande en onbemande vliegtuigen, helikopters, ballistische raketten en kruisvluchtwapens. Nederland heeft de moderne PAC-3 raketten om ballistische raketten te onderscheppen.
Flitsmeister geeft in Frankrijk niet de locatie van flitspalen aan, maar werkt met gevarenzones.
Waze staat al een tijdje bekend als alternatief voor de twee klassiekers als het op navigatie aankomt: Google Maps en Apple Maps. Ook wat dataverbruik betreft, biedt de app een light optie: per twintig minuten heeft de Waze gps slechts 0,23 MB nodig – één derde tot één achtste van de andere twee grootverbruikers!