De Dopper Insulated heeft een isolerende dubbele wand die de temperatuur van je drinken koud of juist warm houdt. De Dopper Steel heeft een enkele wand. Deze wand krijgt dezelfde temperatuur als jouw drinken; niet zo handig met je verse thee.
Doppers in de vaatwasser
Goed nieuws voor degenen onder ons die liever machines het vuile werk laten doen: je fles kan in de vaatwasser (zorg er wel voor dat de temperatuur onder de 65 °C blijft). Haal je Dopper uit elkaar en stop alle losse onderdelen in de vaatwasser.
Spoel je Dopper voor het eerste gebruik even om met warm (maar niet heter dan 65 graden) water. Net als jij, kan de Dopper niet tegen temperaturen lager dan -10 en hoger dan 65 graden. De Dopper kan niet in de vriezer of magnetron. Gebruik je jouw Dopper even niet?
Leuk aan de nieuwe Dopper-fles is: hij is niet alleen goed voor het milieu, ook ziet 'ie er heel knap uit. Zet hem gerust op tafel tijdens een diner met vrienden, of stop hem in je tas voor onderweg. En wel zo fijn: ze hebben zelfs een (dubbelwandige) thermos-variant, voor thee of koffie.
Dopper is een duurzame waterfles, gemaakt om het drinken van kraanwater te promoten. Dopper flessen zijn niet speciaal gemaakt voor andere dranken, zoals cola, frisdrank en vruchtensap.
Maar er zijn meer tekenen die erop wijzen dat je herbruikbare waterflesje zijn beste tijd gehad heeft. Een plastic fles gaat ongeveer een jaar mee. Een glazen drinkfles is een stuk duurzamer, maar een roestvrijstalen drinkfles is de beste keuze voor langdurig gebruik.
Niet alleen thuis, maar ook onderweg en op je werk. In de meeste flessen gaat een halve liter. Drink daar - verspreid over de dag - drie van leeg en je 1.5 liter doel is bereikt! Goede voorbereiding Zet je dagelijkse hoeveelheid water vast klaar, bijvoorbeeld in een schenkkan of thermosfles.
Dopper in de vaatwasser
Het antwoord is een volmondig 'ja'. Plaats dan wel alle drie de onderdelen los in de vaatwasser, zodat je er zeker van bent dat alle hoekjes en gaatjes schoon zijn. Zet ze liever niet naast serviezen die niet goed zijn afgespoeld, want dan kan je (bedrukte) Dopper verkleuren.
De grootste reden voor het bestaan van Dopper is de grote hoeveelheid plastic afval die we met z'n allen produceren. Dopper is ontstaan toen oprichter Merijn Everaarts in 2009 een documentaire zag over de plastic soep. Het viel hem op hoeveel plastic wegwerpflesjes mensen dagelijks weggooien.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon.
Vloeistoffen hebben de neiging om door verwarming of koeling uit te zetten of te krimpen. Wij raden het daarom af om de Dopper flessen in de koelkast of vriezer te doen, hierdoor kan de Dopper fles beschadigen.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.
Spoel zoveel mogelijk schimmel weg met heet water en afwasmiddel. Giet warm water in de fles, vul tot ongeveer 2/3 vol is en voeg 2-3 druppels afwasmiddel toe. Doe de dop er weer op en schud het mengsel grondig gedurende 1-2 minuten.
De Dopper Insulated houdt je water ijskoud voor 24 uur and super heet voor 9 uur. De Dopper Glass Insulated houdt jouw water ijskoud voor 2 uur en super heet voor 1 uur!
Laat 'm even weken in een lauwwarm badje met (baking)soda en spoel 'm na met (natuur)azijn. Geur- en smaakrestjes kan je verwijderen door de fles (het onderstuk) te vullen met heet water en minstens 30 minuten te laten staan. Droog de Dopper wel even goed af na behandeling.
We hebben de Dopper Original ontworpen als het perfecte duurzame alternatief voor wegwerpwaterflessen. Van het productieproces (CO2-neutraal) tot de verpakking (minimaal en recyclebaar) en het driedelige ontwerp (eenvoudige vervanging van onderdelen) - over elk aspect is zorgvuldig nagedacht.
Met RVS dop.
Dopper kiest ervoor om te wachten tot de chemische recycling van polypropyleen, de plasticsoort waarvan zij hun flessen maken, beschikbaar is.
De oplossing is vrij simpel. Chloor er in. die je aan het water in de bidon toevoegd. Na een aantal uren is die vieze smaak en geur voor altijd weg.
Alle onderdelen van een air up®-fles zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De fles is gemaakt van BPA-vrij Tritan™, dat ook wordt gebruikt voor babydrinkflessen. Het mondstuk is gemaakt van voedselveilig silicone, dat ook wordt gebruikt voor fopspenen.
Een kopje thee is net zo gezond als een glas water. Dit blijkt uit recent onderzoek gehouden onder 21 vrijwilligers. Dit onderzoek toont aan dat 4 tot 6 koppen thee per dag net zo'n positief op je vochtbalans heeft als 1 liter water. Eerder werd altijd gedacht dat vanwege de cafeïne in thee, thee dehydrateert.
Water bevat natuurlijk geen calorieën, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vetpercentage stijgt. Maar je lichaamsgewicht zou er wel wat van kunnen stijgen. Omdat dit extra gewicht uiteindelijk weer volledig wordt afgevoerd zal dit altijd tijdelijk zijn.
Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. Het verliest vocht via urine en zweet, maar ook tijdens het ademen raakt het vocht kwijt. Om het vochtniveau op peil te houden, moeten we circa 2 liter water per dag drinken.