De letters HT in de afkorting HTML staan voor Hypertext. En met het woord hypertext worden klikbare woorden (links) bedoelt in een stuk tekst. Deze hyperlinks zorgen ervoor dat het World Wide Web vanaf verschillende locaties aan elkaar gekoppeld is.
Hetgeen waarvan je een link wilt maken zet je tussen twee tags: de openingstag <a> en de sluittag </a> . Die tekst wordt dan automatisch een link.
Een hyperlink naar een locatie op internet maken
Selecteer de tekst of afbeelding die u als hyperlink wilt weergeven. Koppeling. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en in het snelmenu op Koppeling klikken. In het vak Hyperlink invoegen typt of plakt u de koppeling in het vak Adres.
Achter het SRC attribuut zet je een link neer die een verwijzing heeft naar het plaatje. Dit kan een link op het internet zijn, zoals http://www.website.nl/plaatjes/afbeelding.jpg. Maar ook een plaatje uit bijvoorbeeld een map hoger in je website, dan gebruik je het volgende: ./mapnaam/afbeelding.
De betekenis van het begrip 'link'
Een link, ook wel een hyperlink genoemd, is een klikbare tekst, afbeelding of knop op een webpagina. Als je hierop klikt, wordt je naar een andere webpagina geleid.
Een link heeft een begin-tag en een eind-tag.De begin-tag is <a> en de eind-tag is </a>. Als je je afvraagt waar de 'a' voor staat: die staat voor anchor (oftewel: anker). Tussen de twee link-tags kun je bijvoorbeeld tekst zetten, je krijgt dan een tekstlink.
Om de hyperlink te activeren moet je in de meeste browsers de Alt-toets (op Windows systemen) of de Ctrl-toets (op Macintosh systemen) indrukken in combinatie met de toets van het aangewezen karakter.
In het HTML-bestand moet je een link naar het CSS-bestand plaatsen. Vervang shopfront-embed-style. css met de naam van je CSS-bestand, als je het hernoemd hebt. Je plaatst de link net na de head-tag, maar voor het sluiten van /head-tag.
Voor het openen van een link in een nieuw tabblad wordt vaak de HTML attribute target=“_blank” gebruikt. Het risico aan dit is dat een bezoeker (heel kort) kan worden blootgesteld aan een phising aanval. De andere pagina, waar je naartoe linkt, heeft toegang tot de window.
Een URL van een afbeelding opvragen
Ga naar images.google.com.Zoek naar de afbeelding.Tik in de afbeeldingsresultaten op de afbeelding voor een grotere versie.Kopieer de URL.
Permalink. Een URL is een link naar een webpagina, bestand of resource op het internet. Maar als het gaat om webadressen en WordPress, is URL niet de enige term die we daarvoor gebruiken. Je hebt vast ook wel eens van permalink of slug gehoord, zoals hierboven.
Een link is een verwijzing van de ene naar de andere pagina. Door te klikken op een stukje tekst of een afbeelding kan een gebruiker naar een andere pagina verwezen worden. Dit kan binnen de eigen site of naar een andere (externe) site.
Ga op je computer naar google.com.Zoek naar de pagina.Klik in de zoekresultaten op de titel van de pagina.Klik bovenaan de browser op de adresbalk om de hele URL te selecteren.
HTML website
Je kan dus een webpagina maken met gebruik van HTML. Bij deze programmeertaal maak je gebruik van elementen waaruit een pagina bestaat. Hiermee geef je aan de webbrowser door welk element er op welke manier moet worden weergegeven. De elementen sluit je op in zogenaamde HTML-tags.
HTML gebruiken in teksten is niet moeilijk. Het is zelfs gemakkelijk als je een aantal regels volgt. Zo moet je moet altijd een tag openen, gevolgd door inhoud en daarna weer sluiten: <tag>inhoud</tag> .De laatste tag is identiek aan de eerste, maar sluit de tag met het “/” teken.
In een app drukt u op CTRL + SHIFT + V om het webadres te plakken. Als u in Microsoft Edge in een app of website plakt, kunt u ook met de rechtermuisknop klikken, Plakken als selecteren in het snelmenu en vervolgens tekst zonder opmaak selecteren in het vervolgkeuzemenu.
In de Chrome-browser: Klik met de rechtermuisknop op een deel van de pagina en selecteer Inspecteren om alle HTML van de weergegeven pagina te bekijken. Zoek met Ctrl + F (Windows) of Command + F (Mac) naar items in de gerenderde HTML.
Het verschil tussen HTML en CSS is dat HTML zorgt voor een algemene structuur en opmaak van jouw webpagina's.Cascading Style Sheet daarentegen is ontwikkeld om veel gedetailleerder jouw webpagina's te ontwerpen.
HTML staat voor Hyper Text Markup Language, Een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van webpagina's. Hoewel HTML ook deels de vormgeving en styling kan verzorgen, doen we dit meestal met een andere taal: CSS (Cascading Style Sheet).
Dit kun je zien op jouw profiel pagina onder jouw foto of door jezelf te googelen. Je kunt deze URL aanpassen onder instellingen, openbaar profiel aanpassen. Standaard krijgt ieder profiel een betekenisloze URL toegewezen (bijvoorbeeld linkedin.com/pub/7/501/b48).
Als u een hyperlink wilt verwijderen, maar de tekst wilt behouden, klikt u met de rechtermuisknop op de hyperlink en klikt u op Hyperlink verwijderen. Als u de hyperlink volledig wilt verwijderen, selecteert u de hyperlink en drukt u op DELETE.