Een broncode is de tekst waaruit bijvoorbeeld een computerprogramma, app of webpagina bestaat. In online marketing wordt met broncode de html-tekst van een website bedoeld. In deze html-tekst kunnen programmeertalen zijn opgenomen, zoals JavaScript.
De broncode van een website of webpagina is een soort instructie voor de computer die laat zien hoe de webpagina eruit moet komen te zien. De broncode kan omschreven worden als de achterliggende taal waar de computer mee werkt.
Broncode of source code is in feite de originele tekst waar software uit voorkomt. Deze tekst is leesbaar voor mensen, en bevat vaak aantekeningen over de werking en functionaliteit van de code. Om deze code te gebruiken als software wordt de broncode via een compiler “vertaald” naar een code die het systeem kan lezen.
Een broncode is het fundament van een webpagina.
Zie het als een soort vertaalmachine die jouw browser kan gebruiken om de website in de juiste layout te laden. Een broncode, ook wel source code genoemd, bestaat uit onder andere HTML-codes.
Wat is een HTML-bestand? HTML staat voor Hypertext Markup Language en is ontwikkeld door Tim Berners-Lee in 1990. Kort gezegd is HTML de code die gebruikt wordt om elektronische documenten op het internet te maken, ook wel bekend als webpagina's.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
In de Chrome-browser: Klik met de rechtermuisknop op een deel van de pagina en selecteer Inspecteren om alle HTML van de weergegeven pagina te bekijken. Zoek met Ctrl + F (Windows) of Command + F (Mac) naar items in de gerenderde HTML.
Als u de HTML-code van uw webpagina (ook wel de 'broncode' genoemd) wilt bekijken, moet u eerst uw webbrowser openen. Ga vervolgens naar de pagina met de premium content waarop u enquêtes wilt weergeven. in de werkbalk van uw browser. Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Bron weergeven.
Je kunt ook de toetscombinatie Option + Command + U gebruiken. De broncode verschijnt nu in een apart venster onderin het scherm. Je kunt ook de eerder genoemde methode met de rechtermuisklik gebruiken en Toon paginabron kiezen (of Inspecteer element) als je de code van een specifiek onderdeel wilt bekijken.
De hoofdregel is dat degene die de broncode feitelijk heeft gemaakt als maker wordt aangemerkt en daarmee rechthebbende is (lees: eigenaar), zo bepaalt artikel 4 Auteurswet. Zodoende is in beginsel de werknemer of ingehuurde derde eigenaar van de broncode.
De broncode geeft informatie weer over de meta description en de title tag. Deze worden weergegeven als meta name = ''description'' en . In feite zijn deze codes HTML codes. Om deze codes te zoeken kun je het makkelijkste, zodra je in de bronpagina zit zoals hierboven beschreven, op ctrl + f drukken.
Ga naar de website van de uitgevende instantie van een domeinextensie.Voer de domeinnaam in waarvan je de eigenaar wilt achterhalen. Klaar! Je ziet nu de WHOIS-gegevens van het domein.
Om te beginnen ga je naar Google. Daar geef je het adres in van de post. Vervolgens klik je op het webadres in de adresbalk (niet in de zoekbalk van Google) en ga je naar het uiteinde van de url. Daar voeg je “&as_qdr=y15” toe aan het webadres en je drukt op enter.
Als je je toegangscode niet meer weet wanneer je het opnieuw probeert, moet je een computer gebruiken om je iPad in de herstelmodus te zetten. Hierdoor worden je gegevens en instellingen, inclusief je toegangscode, verwijderd, zodat je de iPad opnieuw kunt configureren.
Een andere handige functie voor webdevelopers is de mogelijkheid om elementen op een webpagina te inspecteren. Dit doe je om op een onderdeel van de website met je rechtermuisknop te klikken en voor de optie Inspecteer element te kiezen. Je kunt dit webinfovenster overigens ook openen met Alt-Cmd-I.
Met de taak 'Voer JavaScript uit op webpagina' kun je gegevens uit een webpagina ophalen door alle elementen te pakken die aan bepaalde criteria voldoen en vervolgens deze elementen te doorlopen om een taak uit te voeren met deze gegevens (of om de elementen verder te inspecteren).
HTML staat voor Hyper Text Markup Language, Een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van webpagina's. Hoewel HTML ook deels de vormgeving en styling kan verzorgen, doen we dit meestal met een andere taal: CSS (Cascading Style Sheet).
HTML is de afkorting voor Hypertext Markup Language en is de standaardtaal die wordt gebruikt om webpagina's te maken. Wees gerust: de basis is minder ingewikkeld dan het lijkt. HTML is niet moeilijk om te leren, maar het is wel veel.
HTML gebruiken in teksten is niet moeilijk. Het is zelfs gemakkelijk als je een aantal regels volgt. Zo moet je moet altijd een tag openen, gevolgd door inhoud en daarna weer sluiten: <tag>inhoud</tag> .De laatste tag is identiek aan de eerste, maar sluit de tag met het “/” teken.
HTML is zo eenvoudig dat iedereen het kan leren en ermee kan werken. Voor degenen die zelf een website willen maken is het kunnen schrijven van HTML niet perse noodzakelijk. Kennis van de diverse HTML elementen is voldoende om met een programma dat HTML code genereert te kunnen werken.
HTML en CSS worden namelijk gebruikt om websites te bouwen en vorm te geven. Waar je met HTML de inhoud en de indeling van een webpagina kan bepalen, wordt CSS gebruikt om de webpagina van vormgeving te voorzien.
Door het leren van HTML en CSS leer jij begrijpen hoe websites werken. Je krijgt een dieper inzicht in hoe websites zijn opgebouwd en hoe websites functioneren. Daarnaast leer je de structuur en opmaak van webpagina's begrijpen en hoe verschillende elementen zoals tekst, afbeeldingen en links worden weergegeven.
Er is geen functie in Google Analytics waarmee je exact kunt zien wie je website bezoekt. Wel kun je voor een groot gedeelte zien welke bedrijven er jouw website hebben bezocht.
De voordelen van een website laten maken
Het kost jou weinig tijd. De websitebouwer weet wat hij doet. Je hebt meteen een professionele site. De website werkt altijd goed.
In 1990 bouwde Berners-Lee de eerste browser ter wereld en in augustus 1991 zette hij de eerste website ter wereld online, info.cern.ch. Die is nog steeds in de lucht. Inmiddels zitten ongeveer 4 miljard mensen op het wereldwijde web en zijn er ongeveer 1,5 miljard websites.