Angst voor lange woorden: Hippopotomonstrosesquippedaliofobie. Angst voor zeer lange woorden, oftewel Hippopotomonstrosesquippedaliofobie. Op het eerste gezicht moet je wel drie keer kijken voordat je dit woord in één keer goed kunt uitspreken.
Het langste 'officiële' woord in de Nederlandse taal is: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen (50 letters).
Van alle fobieën komt de angst voor spinnen het meest voor. De helft van de Nederlandse vrouwen en 10% van de mannen lijdt aan spinnenangst. En dan te bedenken dat de meeste van deze kleine beestjes totaal ongevaarlijk zijn.
Brontofobie, brontefobie of tonitrofobie is een abnormale angst voor onweer, in het bijzonder voor donder/donderslagen. Brontofobie is een behandelbare fobie, die zich zowel bij mens als dier kan ontwikkelen.
Een Engels woord van 189.819 letters
Het langste woord ter wereld is deze Engelse term: “methionylthreonylthreonyl(…) isoleucine”. Deze term, die niet minder dan 189.819 letters telt, is de scheikundige benaming voor het grootste eiwit: titine.
'Meteorologisch' is het moeilijkste Nederlandse woord om uit te spreken woord. Uit een lijst van tien moeilijke woorden konden mensen het moeilijkste woord kiezen. Ook defibrilleren en bavarois kregen veel stemmen. Meteorologisch betekent weerkundig.
zandzeepsodemineraalwatersteenstraal, jij zandzeepsodemineraalwatersteenstraalt, wij zandzeepsodemineraalwatersteenstralen) was jarenlang het allerlangste woord in de dikke van Dale.
Het is in de app Wordfeud niet zichtbaar of iemand gebruik maakt van een Wordfeud Helper. Je zult dus zelf moeten inschatten of je tegenspeler alle woorden zelf heeft neergelegd, of op internet naar hulp heeft gezocht.
Zoals a-lu-mi-ni-um en cho-les-te-rol. Meteorologisch haalde ruim eenderde van de stemmen. Het woord wordt op de voet gevolgd door defibrilleren (32 procent) en op ruime afstand door bavarois (11 procent). Aanleiding voor de verkiezing was een vergelijkbare inventarisatie in het Engels.
Het meest voorkomende Nederlandse woord is de, gevolgd door ja, en, uh, een, ik, dat, van, is, die, in, niet, maar, dat, dan, je, ook, op, het en ze. Dat blijkt uit het Corpus Gesproken Nederlands, een verzameling van zes miljoen woorden uit het dagelijkse, mondelinge taalgebruik.
Het langste palindroom in het Groene Boekje is meetsysteem, met elf letters. Het is uit te breiden tot een woord dat niet in de woordenlijst staat, maar wel twaalf letters langer is: koortsmeetsysteemstrook.
Elektriciteitsproductiemaatschappij – 35 letters
Dat het een heel lange woord is voor een energiebedrijf.
Het langste woord ter wereld duurt zo'n 3,5 uur om uit te spreken en bestaat uit 189,819 letters. Het gaat om de scheikundige naam voor Titine.
Nederlands heeft eenvoudigere grammatica en is lexicaal meer vergelijkbaar met Engels dan Duits. Daarom zou het juiste antwoord logischerwijs moeten zijn dat: Nederlands makkelijker is! Echter, het leren van een taal is niet alleen een kwestie van hoe vertrouwd de grammatica en woorden zijn met talen die je al kent.
Het moeilijkst uitspreekbare woord uit de Nederlandse taal is blijkbaar afkomstig uit de weerkundige hoek. Uit een enquête van Onze Taal blijkt dat we het vaakst onze tong breken over 'me-te-o-ro-lo-gisch. '
Op het internet circuleert een lijstje van moeilijke talen waarin het Nederlands op de 20ste plaats staat, na het Chinees, Arabisch, Hongaars en IJslands, maar voor het Engels, Duits en Spaans.