Als het niet meer lukt om uw haar te wassen onder de douche, in bad of boven de wastafel, gebruikt u een verplaatsbare haarwasbak.Daarmee kunt u uw haren in een stoel of in bed laten wassen.
Een shampoo cap is in feite een badmuts met daarin een lotion om het haar te bewassen. Dit gaat zonder water, dus naspoelen is niet nodig.
Haarwasbak bed - De haarwasbak is voor het comfortabel en makkelijk wassen van de haren in bed. De opblaasbare wasbak biedt een veilige voorgevormde steun aan het hoofd en beschermt de schouders. Is zowel met de mond als met een pomp op te blazen. Wasbak heeft een dubbele rand wat het spatten van water beperkt.
Gemiddeld genomen wassen mensen hun haar twee keer per week. Toch geven onze Keune haarexperts aan dat de beste wasroutine voor iedereen anders is. Dit hangt namelijk af van wat voor haartype en haarkleur je hebt. Gemiddeld was je je haar dus twee keer per week.
Het wassen van onze haren zorgt ervoor dat we een grote hoeveelheid product-ophoping verwijderen en dat we dermatitis (huidontsteking) voorkomen. Was je je haar niet? Dan kan je hoofdhuid uitdrogen, je haren kunnen gaan klitten, je haar stopt met groeien en uiteindelijk kun je zelfs last krijgen van haaruitval.
Wanneer je haar droog en beschadigd is, is het goed om je haar om de drie of vier dagen te wassen. Niet te vaak, want dan droogt het namelijk sneller uit. Geef de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de tijd om je puntjes te bereiken.
Je haren alleen met water wassen
Jawel!Warm water verwijdert ook een groot deel van het overtollige talg in je haren en op je hoofdhuid. MAAR!! Water stript niet je gehele hoofdhuid, het laat een laagje talg achter.
Volgens Fernandez raken de haarzakjes verstopt als je je haar minder dan twee keer per week wast, wat een hele reeks problemen kan veroorzaken: schilfers op de hoofdhuid, jeuk, gevoeligheid, roos en zelfs haaruitval.
Je stript als het ware de hoofdhuid van zijn natuurlijke olieën, waardoor de talgproductie alleen maar wordt gestimuleerd. Het gevolg: haar en hoofdhuid die compleet uit balans zijn. Afhankelijk van je haar- en hoofdhuidtype is het aan te raden om je haar daarom één keer per week te wassen.
1 keer wassen is reinigen, 2 keer wassen is verzorgen
Tijdens deze wasbeurt reinig je het haar en zet je de haarschubben open zodat bij een tweede keer wassen, de verzorgende ingrediënten van je shampoo in het haar kunnen dringen. Was je haar nooit te heet, dit droogt je haar uit en spoel het altijd goed uit.
Voor gemiddeld-dik tot dik haar wil je zeker om de drie tot zeven dagen wassen met shampoo – ook afhankelijk van het individu. Hoewel mensen met dikker haar kunnen wegkomen met minder vaak wassen, betekent dit niet dat je het haar verder helemaal niet wil verzorgen.
Spuit de shampoo-oplossing op de haarsectie waarmee u werkt (start bovenaan het hoofd voor de efficiëntie) en masseer de hoofdhuid zachtjes om wat schuim te krijgen. Werk zo verder naar de haarpunten toe en druk dan zachtjes op het haar met een handdoek.
“Je haren wassen zonder shampoo is niet per se goed of slecht. Wanneer je een (extreem) droge hoofdhuid hebt, is het niet nodig om elke wasbeurt een sterke reiniger te gebruiken. Net als bij de huid van je lichaam is het heel persoonlijk wat jouw hoofdhuid nodig heeft.
Als aanvulling op de producten voor lichaamswassing zijn er daarom ook haarshampoo's op de markt waarbij geen water gebruikt hoeft te worden. Dit zijn bijvoorbeeld flesjes met haarlotion, maar ook doekjes en shampoomutsen met haarlotion. De lotion reinigt en verzorgt de haren en hoeft niet uitgespoeld te worden.
Uit onderzoek (American Dental Association) blijkt toch echt dat koffie de haargroei en de glans in het haar kan bevorderen. Voeg wat gemalen koffie aan de shampoo in je handpalm toe en was zoals gewoonlijk. Zorg er wel voor dat je alle koffieprut uit je haar wast!
Maar gemiddeld groeit elk afzonderlijk haartje zo'n 0.35 millimeter per dag. Dit staat gelijk aan ongeveer 1 centimeter per maand: best een goede prestatie! Verder zijn er nog wat feitjes die je moet weten. Zo bestaat je haar hoofdzakelijk uit keratine, net zoals vinger- en teennagels.
Een shampoo reinigt het haar, maar voedt het haar niet. Als je geen conditioner gebruikt wordt het haar vatbaarder voor klitten en breuk. Ook pluis en gespleten haarpunten zijn het gevolg van het ontbreken van een conditioner in jouw haarroutine.
Vroeger wasten mensen hun haren niet met shampoo, maar met gewone stukken zeep. Niet erg fijn, want de combinatie van hard water en sterk ontvettende zeep zorgde ervoor dat er altijd wel een restje zeep achterbleef. Dit zorgde niet alleen voor dof haar, ook voor een geïrriteerde hoofdhuid.
Als je haar niet droogt, kan het in contact komen met bacteriën die zich in je hoofdhuid bevinden.Deze bacteriën kunnen een vieze geur veroorzaken. Bovendien kan het haar gaan stinken als gevolg van de chemische stoffen die worden gebruikt om het te wassen en te stylen.
Droogshampoo is de ideale oplossing wanneer je geen tijd hebt om je haar te wassen of omdat je toch graag wat langer in bed wil blijven liggen. Het zorgt namelijk voor een snelle reiniging van de aanzet, waardoor je de wasbeurt even kunt uitstellen.
Geef je hoofdhuid rust dan komt 'ie vanzelf in balans waardoor je minder vaak hoeft te wassen. Het duurt ongeveer 2-4 weken voordat je haar gewend is. Geduld! Bijkomend voordeel: Je krijgt meer volume, je haar wordt voller en lijkt dikker als je het minder vaak wast.
Wanneer je geen conditioner gebruikt en je je ruwe haar vol knoppen gaat kammen, zul je je haar veel sneller beschadigen. Daarnaast zorgt conditioner ervoor dat je haar gezond glanst. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat conditioner beschadigd haar en gespleten punten niet kan herstellen.
Citroensap heeft een pH-waarde die tussen de 2 en 3 ligt en is dus erg zuur. Dit tast de schubbenlaag van het haar aan, wat uiteindelijk het pigment in je haar afbreekt. In combinatie met de blootstelling aan zonlicht versnelt het citroenzuur het bleekproces en wordt je haar lichter.
Alles wat je nodig hebt, is heel fijn gemalen roggemeel, water en olie (bijvoorbeeld kokosolie). Zeef het meel en maak een papje van 2 eetlepels roggemeel met water. Was je haar zoals je normaal zou doen, maar gebruik het roggepapje in plaats van shampoo.