De Gran Lungo in het perfecte formaat voor als je lekker lang wilt genieten van je kopkoffie. In deze koffies van 150 ml Nespresso koffie, kom je de vertrouwde Nespresso kwaliteit tegen, in een groter formaat.
Ook kun je het beste de koffie wat grover malen omdat de doorlooptijd langer is en de hoeveelheid water groter. De lungo is door zijn lange doorlooptijd wat bitterder van smaak. Het is dus een kop koffie boordevol smaak!
Een lungo koffie is een perfecte keuze wanneer jij houdt van de ultieme koffiesmaak en graag geniet van een grotere koffie. Bij Nespresso is een lungo standaard 110 ml, vergelijkbaar met een normale kopgrootte in Nederland.
Voor een heerlijke kop koffie die zacht van smaak is, zit je goed met de Linizio Lungo. Ondanks zijn milde karakter laat hij niks te wensen over qua smaakervaring. Voor deze cups heeft Nespresso rode en gele Bourbonbonen uit Zuid-Brazilië gebruikt. Deze zorgen voor een smaak die aan gemoute granen doet denken.
Zwarte koffie blijft de meest gedronken koffiesoort van Nederland. Wel is er een verschil tussen mannen en vrouwen. Zo geven vrouwen bijvoorbeeld meer de voorkeur aan koffie met melk, zoals een Cappuccino of Latte Macchiato.
In feite is een Lungo een 'uitgerekte espresso'. Waar bij de Americano water aan de espresso wordt toegevoegd, wordt bij een Lungo het water door de espresso getrokken tijdens het zetten. Het resultaat is een sterkere koffiesmaak en een hogere dosering cafeïne dan bij een Americano of gewone espresso.
U kunt een caffè lungo dus zien als een uitgerekte espresso. Voor de bereiding van een caffè lungo gebruikt u dezelfde hoeveelheid gemalen koffie als een espresso. Het verschil zit hem in de hoeveelheid water die door de koffie wordt geperst.
Ristretto betekent 'beperken, afsnijden, verkleinen' en kun je zien als een verkleinde espresso. Een ristretto smaakt daardoor frisser en minder bitter dan een espresso. Lungo is afgeleid van het Italiaanse Caffe Lungo wat 'lange koffie' betekent en bevat twee keer zoveel water als een espresso.
Kan ik een Lungo maken met een Nespresso Espresso-capsule? Dit is eigenlijk heel belangrijk - u moet geen espresso maken met een lungo-capsule of andersom! De koffiemelanges en hun respectievelijke smaken worden specifiek samengesteld met het oog op de extractietijd.
Een 'Lungo' heeft een langere doorlooptijd dan een normale espresso en word dus met meer water gezet, de hoeveelheid koffie blijft echter hetzelfde. 'Lungo' betekent langere koffie, afgeleid van langere doorloop tijd maar is bereid onder dezelfde druk van een espresso.
Espresso Onyx – koffiesterkte 12
Deze Espresso Onyx heeft de sterkste smaak koffie van L'Or.
75% van de testers was ervan overtuigd dat Nespresso de lekkerste koffiecups heeft, maar uit de blinde smaaktest van de lungo kwamen hele andere resultaten. Winnaar Lidl wordt geprezen om de zachte smaak. Na Lidl volgen 4 middenmoters die elkaar qua smaakoordeel nauwelijks ontlopen.
De Bellarom Azzuro van Lidl wordt de lekkerste lungo genoemd. Bij de espresso's wint de Nespresso Ristretto. Bij deze test geeft deze capsule het meeste koffiegeur en sterkste smaak.
De Intenso cups komen het beste tot hun recht in kleine kopjes van 25 ml (Ristretto) of 40 ml (Espresso). De Intenso heeft een krachtige smaak en in totaal vallen er 5 soorten onder de Intenso categorie: Kazaar, Dharkan, Ristretto, Arpeggio en Roma.
Het grootste verschil tussen de Nespresso Original en Nespresso Vertuo zit 'm in de soort koffiecups. Beide modellen beschikken over hun eigen soort capsules. Ook zet je op een andere manier koffie. Zo kies je bij de Original zelf de kopgrootte en herkent de Vertuo automatisch de juiste hoeveelheid koffie.
Lungo (of long black)
De hoeveelheid gemalen koffie blijft hetzelfde als bij een espresso of americano (ongeveer 7 gram), maar er wordt 1,5 tot 2 keer zoveel water gebruikt tijdens de bereiding. Het grote verschil tussen een lungo en een americano is dat al het water bij een lungo door de gemalen koffie loopt.
Kort samengevat: Wat is een macchiato? Een macchiato - dus niet te verwarren met een latte macchiato - is een espresso met een wolkje melkschuim. Ideaal voor mensen die espresso te sterk van smaak vinden en voor wie cappuccino teveel melk bevat. Macchiato is het Italiaanse woord voor 'bevlekt'.
"Als je een caffè doppio bestelt in Italië, dan onvang je een compacte, kop met espresso die een fantastische smaakexplosie met een lange nasmaak geeft. Letterlijk heb je zojuist een dubbele espresso besteld.
Wat is een Grande? Ook de Grande laat niets aan de verbeelding over: een heerlijke grote kop zwarte koffie. De Grande is nog groter dan de Lungo en heeft Amerikaanse roots.
Een americano is voor velen een gewone koffie. Toch is het geen filterkoffie. Het is gebaseerd op een espresso.
Wat is een americano? Een americano is dus eigenlijk niets meer dan een espresso aangelengd met een gelijke hoeveelheid heet water. Door het water bij de espresso te schenken, wordt de koffie wat minder sterk maar behoud je wel een volle smaak.
Bij een cortado wordt de espresso 'gesneden' door warme melk. Er gaat net zoveel als of soms net iets meer melk dan espresso in deze koffie. Deze melk heeft geen schuim; in tegenstelling tot een macchiato, waarbij schuim ondenkbaar is.
Het fundamentele verschil met de Caffè latte is dat er bij de Latte macchiato een shot Espresso wordt toegevoegd aan de melk, daar waar bij de latte melk aan de koffie wordt toegevoegd; de nadruk ligt op de melk. De Latte macchiato veronderstelt ook de aanwezigheid van melkschuim, eerder dan gewoon warme melk.
Macchiato betekent in het Italiaans letterlijk bevlekt. En dat is precies wat deze koffie is. De macchiato - ook wel espresso macchiato genoemd - is een espresso met een klein vleugje melk bovenop. Qua smaak best een stevig bakkie, maar met een heerlijke zachte nasmaak.