Je kan kiezen voor een (seamless) zwangerschapsbh, ook wel een meegroeibh genoemd. Deze bh's kan je je gehele zwangerschap doordragen, omdat de stof goed meerekt en stevig is. De meegroeibh's kunnen 1 á 2 maten meegroeien. Daarnaast zitten er in deze bh's geen naden verwerkt waardoor het draagcomfort erg hoog is.
Kies steeds voor een zwangerschapsbh waarvan de schouder-en rugbanden verstelbaar zijn, liefst elastisch en stevig en waarvan de beugel (als die er al is) niet van metaal is gemaakt, want dat gaat vervelend duwen.
Als je met de Medela voedingsbeha gaat voeden, maak je de cups heel eenvoudig open. De clips op de schouderbandjes zijn met één hand te openen en te sluiten, waardoor je altijd een hand vrij houdt voor je kindje. Voor veel vrouwen is de Medela zwangerschaps- en voedingsbeha daarom de ideale voedingsbh.
Voor de nacht en in de eerste dagen na je bevalling is een voedingsbh zonder beugel fijn. Deze bh's voel je bijna niet zitten én zorgen ervoor dat je borsten ondersteund worden en zoogcompressen goed blijven zitten.
Het kopen van een goede zwangerschapsbh doe je het best in een winkel met zwangerschapslingerie. Wij meten altijd eerst je bh-maat op zodat we je de juiste bh kunnen adviseren. De prijzen van zwangerschapsbh's vallen heel goed mee.
Zwangerschapsondergoed is ondergoed speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen. Het is gemaakt van zachte stoffen met stretch zodat ze meereken wanneer je lichaam groeit. Zwangerschapsondergoed zorgt dus voor comfort! Maar wist je dat je best gewoon ondergoed kan dragen tijdens je zwangerschap?
Iedere vrouw is anders, maar je borsten zijn waarschijnlijk een tot twee cupmaten groter dan vóór de zwangerschap. Je bandmaat zal waarschijnlijk ook groter worden, omdat je ribbenkast zich uitzet om ruimte te maken voor je baby.
Wanneer je zwanger bent, groeien je borsten behoorlijk. Ze worden niet alleen groter, maar ook zwaarder. Dit kan klachten zoals rug- en nekpijn veroorzaken. Een zwangerschapsbh biedt extra ondersteuning en comfort om dit soort klachten te verminderen/voorkomen.
Om uw bh maat te meten meet u eerst, strak, onder de borsten, laat het meetlint op de rug op gelijke hoogte lopen (1). Dan meet u over het volste deel van uw borsten, hierbij moet het meetlint op de rug ook op gelijke hoogte lopen (2). Het verschil tussen deze twee maten geeft de cupmaat aan.
Het is verstandig om meerdere voedingsbh's te kopen, zodat je altijd een schone bh in de kast hebt liggen. Koop tijdens je zwangerschap één of twee voedingsbeha's. Als je na je bevalling borstvoeding gaat geven, en dit loopt goed, dan kun je altijd op dat moment nog extra voedingsbeha's kopen.
Draag de juiste BH
Het dragen van een stevige BH die goed past en steun geeft kan verdere stuwing voorkomen. Je kunt de melkproductie namelijk af laten nemen door de borst aan de buitenkant tegendruk te geven. Een stevige BH zorgt voor deze druk en kan hiermee ergere stuwing voorkomen.
Behalve om kalmte te brengen, wordt een bola al eeuwen gedragen door zwangere vrouwen in Bali en Mexico voor het kalmerende effect dat het heeft op een baby in de baarmoeder. Dit feitje is veel moeders wel bekend, maar meestal denken we dat het na de zwangerschap dan voorbij is.
De cups van een voedingsbeha maak je los met een clipje dat vastzit aan het schouderbandje. Zo kun je de voorkant van een cup openklappen, terwijl de rest van de beha op zijn plek blijft zitten. Je blijft dus steun houden.
Er treedt bloedverlies op en de vrouw ervaart buikkrampen. Het kan ook zo zijn dat je nog geen bloedverlies of krampen hebt gehad, maar dat er tijdens de eerste echo geconstateerd wordt dat het vruchtje niet meer in leven is. Wij als hulpverleners noemen dit een missed abortion.
Je zult al gauw merken dat je eigen kleding niet meer zo lekker zit, en dat geldt natuurlijk ook voor je ondergoed. Je BH wordt steeds strakker en je slipjes passen niet meer en zitten daarom niet meer comfortabel. Daarom is het enorm belangrijk dat je tijdens je zwangerschap zwangerschapsondergoed draagt.
Waarom een netbroekje? Het netbroekje is zo ontworpen dat het ideaal is om in combinatie met kraamverband te dragen in de eerste dagen na de bevalling. De broekjes zorgen ervoor dat het kraamverband niet verschuift. Daarnaast hebben ze een hoog luchtdoorlatend vermogen, wat broei voorkomt.
Productbeschrijving. De Carriwell Netbroekjes, zijn ideaal voor gebruik na de bevalling in je kraamperiode. De netbroekjes van Carriwell houden kraamverband op de plaats. De onderbroeken zijn rekbaar en wasbaar.
Een zwangerschapsbh (of meegroeibh) is een bh gemaakt van zachte, rekbare stof zodat deze mee kan groeien en niet gaat knellen. Daarnaast biedt een zwangerschapsbh meer ondersteuning doordat deze vaak bredere schouderbandjes en een bredere omvangsband heeft.
Maak je je toch ongerust over je melkproductie of over je babytje, bel dan even met een lactatiekundige. Zo rond dag 3 of 4 krijgen de meeste vrouwen last van stuwing.
Bij alle vrouwen komt de borstvoeding vaak wel op gang, ook als je geen borstvoeding wil geven. Het dragen van een strakke (sport)beha is aan te raden, hier houd je het stimuleren van de borstvoeding wat mee tegen. Vaak is de ergste stuwing na 24 uur weer verdwenen.
De kraamtijd duurt ongeveer 6 weken. In deze periode herstellen de meeste vrouwen goed van de lichamelijke klachten. Het ontzwangeren duurt ongeveer 9 maanden.
Zolang je last hebt van stuwing, kan je een strakke bh dragen.