Je kunt het beste scrubben als je huid schoon is. Doe daarna de douche uit, en je kunt je het beste scrubben in de douchecabine (anders word het best een troep in de badkamer). Pak wat scrub en begin met zachte draaiende bewegingen over je huid.
Scrub vooral niet te vaak. Voor een normale of vette huid is een of twee keer per week voldoende en als je een gevoelige huid hebt, kan je het maar beter beperken tot eens in de veertien dagen. Ga niet al te grondig te werk.
Een goede tip om sneller bruin te worden is om je huid grondig te scrubben, één dag voordat je een bezoekje aan de zonnestudio brengt. Als je dat doet worden dode huidcellen verwijdert die op het oppervlakte van je huid zitten. Deze dode huidcellen verlangzamen het bruiningsproces.
Scrub niet! Hoe verleidelijk een scrub ook mag klinken; heb je een zeer droge huid (of welke huidtype dan ook), vermijd deze dan. Het kan een al aangetaste huidbarrière namelijk verder beschadigen.
Je kunt een peeling thuis doen met een product met bijvoorbeeld salicylzuur of glycolzuur of een peeling behandeling laten uitvoeren bij de huidspecialist. Chemische exfoliants worden gezien als misschien wel de veiligste en zachtste manieren om de bindingen tussen huidcellen te verbreken en de poriën te ontstoppen.
Na een scrub beurt neemt de huid beter crèmes op, ideaal moment dus op je huid te vertroetelen en je gezicht in te smeren met een heerlijke, voedende crème. Scrub je gezicht niet te vaak, 1 tot 2 keer per week is voldoende. Heb je een gevoelige huid, houdt het dan bij maximaal 1 keer per week.
Ga met de bodyscrub in zachte ronddraaiende bewegingen over de huid. Geef extra aandacht aan de plekken waar de huid sneller ruw wordt, zoals op je ellebogen, je voeten en je knieën. Spoel het product af met water en droog je af. Breng daarna een hydraterende crème aan.
Scrub een gezonde huid niet meer dan één keer per week en een droge huid maar één keer per maand. Een vette huid kan wel één tot twee keer per week gescrubd worden.
Scrubben is eenvoudig weg het verwijderen van dode huidcellen, deze dode huidcellen kunnen je huid dof maken, droog en ruw laten aanvoelen. Elke dag maakt de huid nieuwe huidcellen aan en vernieuwt de huid zicht. De dode huidcellen komen in dit huidvernieuwingsproces aan de oppervlakte, de opperhuid, en laten los.
Door jouw gezicht 1 á 2 keer per week te scrubben, geniet je echter al snel van verschillende voordelen. Dat is met name het geval bij een vette, onzuivere of gevoelige huid. Met dank aan de beste gezichtsscrub kan je afscheid gaan nemen van puistjes en van andere oneffenheden.
Om deze natuurlijke gezichtsscrub te maken heb je 2 eetlepels kaneel, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel amandelolie nodig. Kaneel heeft een nog fijnere structuur dan gemalen koffie, waardoor het de gevoelige en dunne huid op een milde manier kunt scrubben.
Lichaamsscrub van zeezout & lavendel
Deze lichaamsscrub is geschikt voor een normale of gemengde huid. Meng 2 kopjes zeezout met een half kopje olijfolie. Voeg 15 druppels lavendelolie toe en eventueel wat gedroogde lavendelbloemetjes. Tip 1: Scrub een- à tweemaal per week, vóór het scheren.
Hoe vaak je als man je gezicht moet scrubben, hangt vooral af van je huidtype. Met een vette huid wil je vaker (tot 3 keer per week) scrubben dan met een droge of normale huid (2 keer per week). Hoe dan levert slechts 1 keer per week scrubben voor de meeste mannen al goede resultaten op.
Wanneer je niet scrubt hopen dode huidcellen zich op. Hierdoor kunnen nieuwe haartjes zich moeilijker een weg naar buiten banen. Door te scrubben houd je de huid schoon en de ingangen van je haarschachten vrij. Hierdoor hebben haartjes minder snel de kans om in te groeien.
Als je regelmatig last hebt van puistjes is het heel belangrijk om je huid goed schoon te houden. Door je gezicht regelmatig te scrubben, reinig je je poriën in de diepte. Op een schone huid ontstaan minder gemakkelijk puistjes dan op een huid waar veel bacteriën zitten.
Exfoliëren is niet hetzelfde als scrubben. Bij het scrubben van je huid verwijder je net als bij exfoliëren ook de dode huidcellen. Wel kan je bij het scrubben van je huid ook gezonde cellen verwijderen. Een scrub werkt heel oppervlakkig en is vaak te grof.
Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Daarom is het goed om een droge huid tijdig te herkennen en te behandelen.
De dode huidcellen die aan onze huid blijven kleven kunnen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van je huid. Ten eerste laten ze de huid er dof uitzien. De huid krijgt een grauwe, grijzige gloed en ziet er energieloos uit. Ten tweede zorgen de dode cellen ervoor dat de huid er oneffen uitziet.
Kenmerken van een drogehuid:
Een droge huid voelt overal droog aan. Je kunt last hebben van een droog gezicht zoals een droge hoofdhuid, een droge neus, maar daarnaast kun je ook last hebben van droge benen of armen. Een droge huid is gevoeliger voor voortijdige huidveroudering.
Bij een droge huid wordt er door dermatologen vaak een basiszalf of vette crème aangeraden. Ook vaseline wordt vaak aangeraden om te gebruiken bij een droge huid. Zorg er wel voor dat je de huid eerst iets vochtig maakt voor je de vaseline erop smeert.
HOE VOORKOM JE SCHILFERS EN DROGE HUID OP JE BENEN? Gebruik bodylotion altijd direct na het douchen, zodat het goed kan worden opgenomen door de huid. Vervang je scheermes regelmatig. Investeer in een luchtbevochtiger om de lucht in je huis minder droog te maken in de winter.