Ga je een wifi-repeater kopen, dan is het goed om de snelheid te controleren. Deze staat aangegeven in het aantal Mbps dat de repeater kan halen, oftewel het aantal megabits per seconde. Bedenk wel dat dit een theoretische snelheid is.
Een WiFi versterker wordt ook wel een wifi repeater genoemd. Met behulp van een WiFi versterker kunt u uw WiFi signaal vergroten. De WiFi versterker pikt uw bestaande draadloze netwerk signaal op en zendt dit opnieuw uit.
Een wifi-versterker kan een oplossing bieden wanneer het bestaande wifi-signaal zwak of instabiel is. Het vergroot het bereik van het draadloze netwerk door het opvangen en opnieuw uitzenden van het signaal, waardoor een tweede netwerk wordt gecreëerd.
De beste plek voor het plaatsen van een Wifi versterker is op de helft van de plek waar het ontvangst nodig is en de internet router. Want het is belangrijk dat de versterker een goede verbinding heeft met de Wifi-router die veelal beneden staat. Dus bijvoorbeeld op de 1e of 2e verdieping.
Zo werkt internet via het stopcontact.
De eerste adapter steek je in een stopcontact in de buurt van je router.Deze powerline adapter vangt het wifisignaal op en zet dat om naar een internetsignaal. Het stroomnet bij je thuis verstuurt dat signaal naar een stopcontact waarin een andere powerline adapter zit.
Een router heeft zonder obstakels een bereik van 8 tot 14 meter. Houd rekening met de storingen van andere apparaten en bijvoorbeeld de muren tussen jou en de router. Wanneer je het signaal van je herhaalt met een repeater of een andere router, plaats je die repeater dus op een afstand van ongeveer 8 meter.
Wifi-repeaters
Maar wist je dat dit apparaatje, dat dag en nacht functioneert, flink wat stroom verbruikt? Een gemiddelde repeater heeft een vermogen van 72 watt (je hebt er van 50 watt, maar ook van 80 watt!). Jaarlijks verbruikt één zo'n apparaatje 630 kWh en dat kost je ongeveer 145 €.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Routers en wifi versterkers verbruiken relatief veel stroom en staan vaak de hele dag aan. Zelfs als je niet aan het internetten bent gebruikt een wifi- router, afhankelijk van het type, zo'n 10 Watt. Heb je ook nog een wifibooster? Dan kan dit sluipverbruik makkelijk oplopen 18 Watt.
De Slimme Wifi Booster bestaat uit meerdere stations. Deze installeer je op verschillende plekken in huis. De stations werken samen om een groot dekkend wifi-netwerk met één netwerknaam op te zetten. Apparaten switchen tussen de stations wanneer je door je huis loopt zodat je altijd goede wifi hebt.
Als je extra WiFi boosters nodig hebt, betaal je 3 € per maand per WiFi booster. De betaling gebeurt via de maandelijkse factuur die naar de klant wordt gestuurd voor Orange Love- of fiberdiensten. De WiFi boosters die bij de WiFi Comfort-dienst worden geleverd, blijven eigendom van Orange.
Deze Wifi versterker kan via een Ethernetkabel vanaf een router (zonder WiFi-zendfunctionaliteit) verbonden worden met de repeater. Hierna kan het internet draadloos gedeeld worden over een grote afstand.
Bovendien werkt moderne elektronica zoals computers en tablets ook met andere soorten straling, die nog gevaarlijker zijn dan RF-straling. Daarom kunt u uw WiFi-router het beste 's nachts uitschakelen, zodat hij geen RF-straling uitzendt en andere elektronische apparaten niet verbonden houdt.
Behalve voor energiebesparing kun je ook andere redenen verzinnen voor je wifi uitzetten tijdens je slaapperiode, zoals willen beperken van de EM-straling of de kwetsbaarheid van het netwerk. Op de meeste routers, zoals deze KPN Xperia-box, kun je wifi uitzetten en inschakelen volgens een schema.
Versterker plaatsen
Plaats de WiFi-versterker halverwege het modem en het einde van het WiFi-signaal. Zorg dat er minstens een afstand van 6 meter is. Na ongeveer 30 seconden maakt de versterker automatisch verbinding met je modem. Je hebt de beste verbinding als de lampjes 2.4G en 5G beide groen branden.
Een sterk netwerk komt tot ongeveer -40 tot hooguit -30. Meer signaal is niet nodig. Een zeer zwak netwerk ligt rond de -80 tot -90 dB. wifi werkt goed vanaf ongeveer 30 dB.
Met KPN SuperWifi leg je gemakkelijk een mesh wifi netwerk aan. Met de SuperWifi punten maak je een deken van wifi door je huis. Draadloos, snel en overal perfect bereik.
Wifi is een vorm van internet en betekent dus draadloos internet, maar je kunt ook bedraad internetten. Dan sluit je bijvoorbeeld je modem via een kabel aan op je laptop of een ander apparaat.
Een goed alternatief voor een WiFi versterker of een router met hoog zendvermogen is een WiFi Powerline adapter. Deze steek je in het stopcontact, waarna je uitstekend bereik hebt door het hele huis.
Tegenwoordig maken steeds minder mensen gebruik van internet via het stopcontact. Dit komt doordat er ook een aantal nadelen aan zitten: Een powerline adapter versterkt je wifi-signaal niet. De snelheid van je internet hangt af van de kwaliteit van de elektriciteitskabels in je huis.
Je hebt een smartphone
Als je een smartphone hebt, kan je op het internet via een WIFI-verbinding of via 4G. Een WIFI-verbinding kan je op verschillende plaatsen vinden en is vaak gratis. 4G-verbinding kan je gebruiken als dat in het abonnement van je gsm inbegrepen is.
Dat doe je met wifi-versterkers: de Ziggo SmartWifi pods. Deze werken perfect samen met onze modems en ze verbeteren overal in huis je wifi-signaal. Zelfs op zolder of in je tuin.