Een goede betalingsregeling is een betalingsafspraak die voor alle betrokken partijen duidelijk is. Het moet voor de schuldenaar duidelijk zijn op welke datum een betaling moet zijn ontvangen en wat de consequenties zijn wanneer je de betaling niet (tijdig) ontvangt.
Een betalingsregeling mag niet langer duren dan 12 maanden. In bijzondere gevallen krijgt u langer uitstel.
Op de site zelfjeschuldenregelen.nl vindt u een stappenplan dat u kan helpen om zelf een betalingsregeling te treffen met uw schuldeisers. U maakt dan een overzicht van uw schulden en bepaalt wat u per maand kunt aflossen. Daarna doet u zelf een voorstel aan uw schuldeisers.
Debiteur heeft geen recht op een betalingsregeling In het civielrecht geldt de hoofdregel dat een debiteur geen recht heeft op een betalingsregeling.
Bij een betalingsregeling maakt u afspraken over het in delen betalen van uw nog te betalen rekening. Hierin wordt onder andere afgesproken in welke termijnen u betaalt en welk bedrag.
Lukt het niet om uw toeslag in maximaal 24 maanden terug te betalen, omdat u anders te weinig geld overhoudt om van te leven? U kunt dan vragen om een persoonlijke betalingsregeling. Met deze regeling mag u een lager bedrag per maand terugbetalen.
7. Kan ik een betalingsregeling met de gerechtsdeurwaarder afspreken? Dat is mogelijk. U maakt dan samen een afspraak over het terugbetalen van de schuld.
Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen.
In 2022 was 60 procent van de Nederlanders financieel ongezond of kwetsbaar, tegen 50 procent in 2021. Ook kan slechts de helft (54 procent) van de huishoudens alle rekeningen zonder problemen betalen.
Moet u een bedrag aan ons betalen, maar lukt dat niet in één keer? Vaak kunt u dan een afspraak met ons maken om in termijnen te betalen of om later te betalen. Of u met ons een afspraak kunt maken over betalen in termijnen, hangt onder andere af van het soort boete dat u moet betalen.
Als algemeen redelijk wordt een termijn van 5 tot 7 dagen gehanteerd. Met andere woorden, als uw factuur niet op tijd wordt betaald door een zakelijk bedrijf, dan dient het bedrijf dat niet heeft betaald nog een redelijke termijn van 5 tot 7 dagen de tijd te krijgen om uw factuur te betalen.
Of hebt u meer tijd nodig om de aanslag te betalen? Dan kunt u een betalingsregeling aanvragen. De betalingsregeling duurt maximaal 12 maanden vanaf de datum waarop u de regeling hebt gekregen.
In sommige gevallen is het verstandig om een betalingsregeling te treffen. Bijvoorbeeld wanneer u denkt dat de debiteur de factuur anders helemaal niet betaalt. De kans dat de debiteur wel een deelbetaling doet is dan groter. Daarbij zal de klant het waarderen dat u hem de ruimte geeft voor de betaling.
Betaal je nog niet, dan kan de zorgverzekeraar het incassobureau of de deurwaarder vragen de schuld te innen. Was je aangemeld bij het CAK als wanbetaler en heeft de zorgverzekeraar de aanmelding opgeschort, omdat je een betalingsregeling had? Dan zal de zorgverzekeraar je opnieuw aanmelden.
Ik heb een belastingaanslag ontvangen, maar kan deze niet op tijd betalen. Misschien kunt 4 maanden kort uitstel of een betalingsregeling van maximaal 12 maanden krijgen.
U kunt het verzoek online (met DigiD) invullen of met een pdf die u afdrukt en verstuurt. Als u het verzoek hebt verstuurd, dan krijgt u binnen 10 werkdagen een ontvangstbevestiging. En binnen 13 weken een brief waarin staat of u een persoonlijke betalingsregeling krijgt.
Een betalingsregeling is een manier om uw schuldprobleem op te lossen. Bij een betalingsregeling lost u uw schuld(en) volledig af door betaling in termijnen. Er zijn geen regels voor de duur van de betalingsregeling. U moet er wel op letten dat u zich echt kunt houden aan de betalingregeling.
Gespreid betalen (wordt ook 'in termijnen betalen of achteraf betalen in termijnen' genoemd) is de mogelijkheid om nu iets te bestellen en het bedrag in termijnen (oftewel gespreid) te betalen.
Betaal in 3 delen.
Je betaalt bij de aankoop, na 30 dagen en na 60 dagen via automatische incasso.
Vaak wordt als redelijke termijn een periode van 14 dagen gehanteerd. Je kunt de betalingstermijn in het contract of in de algemene voorwaarden opnemen.
Regelgeving betalingstermijn
Als u niets afspreekt met uw klant, moet de factuur binnen 30 dagen betaald zijn. De wet is heel duidelijk over de betalingstermijn van facturen: Spreekt u niets af, dan moet de factuur binnen 30 dagen betaald zijn. In een overeenkomst mag u een termijn van maximaal 60 dagen afspreken.
Als dusdanig kan hij in principe niet gedwongen worden een gedeeltelijke betaling (of afbetalingsplan) te aanvaarden. Hierop is slechts één uitzondering, met name wanneer de rechter de schuldenaar een afbetalingsplan toekent. De rechter zal dan ook de modaliteiten bepalen.