De Grohe Euphoria 260 regendouche is wat ons betreft de beste regendouche. De prijs-kwaliteitsverhouding, het design, de technologie en de verschillende straalsoorten; eigenlijk klopt alles bij deze regendouche. Je moet alleen echt goed oppassen voor de buitenkant van de kraan; die wordt warm tijdens het douchen.
Hoe groter de douchekop, des te meer water deze nodig heeft om op volle kracht te sproeien. Een reguliere kop 'verbruikt' circa 11 liter per minuut, terwijl een echte regendouche (met een doorsnede van 18 cm) al snel 25 liter per minuut nodig heeft voor een optimale werking.
Als je een groot debiet wil, met een grote druk, moet de initiële druk in je installatie nog groter zijn. Normaal zit je met een gewone huisinstallatie binnen rond de 5 a 6 bar, wat zeker voldoende moet zijn als de leidingen naar die douche groot genoeg zijn.
Het kleine formaat van 20cm is populair, net als de formaten 29cm en 30 cm. Zoekt u echt een grote regendouche? Dan is het de moeite waard om te kijken naar een doorsnede van circa 42,5cm. Op die manier kiest u voor een kleine, grotere of een zeer grote douche in de badkamer, om iedere morgen onder te ontwaken.
Desondanks zit er wel een verschil in. De regendouche geeft een fijne straat uit een brede kop. Deze kan vierkant of rond zijn, maar het effect blijft gelijk. Met een stortdouche valt het water met dikkere stralen naar beneden en dat geeft het effect van een waterval.
Blaufoss staat voor "kranen voor het leven". Oerdegelijke badkamerkranen en keukenkranen waar de kwaliteit van af spat. Het assortiment Blaufoss kranen is sterk uiteenlopend op het vlak van stijl, functie en design, maar stuk voor stuk zijn de kranen van onberispelijke kwaliteit.
Een regendouche helpt tegen stress, en voelt heel fijn
Dat is heel bijzonder gevoel, dat verlichting geeft na een stressvolle en gespannen dag. De Euphoria-regendouche bijvoorbeeld zorgt voor een consistente en gelijkmatige stroming van het water waardoor je heerlijk onder de douche kunt wegdromen.
Gemiddeld stroomt er bijna negen liter water per minuut door een normale douchekop. Een regendouche verbruikt gemiddeld wel twintig liter per minuut. In Nederland douchen we gemiddeld acht minuten per dag. Oftewel, met een regendouche verbruik je dagelijks zo'n 90 liter water meer dan met een normale douche.
Het belangrijkste verschil tussen een CW4 en een CW5 ketel is dat een CW5 ketel op meerdere plekken tegelijkertijd warm water kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een persoon aan het douchen is, en de ander de afwas doet. Het warme water dat tegelijkertijd geleverd wordt, is echter niet onbeperkt.
CW klasse regendouche: kies voor CW5 of hoger
Welke CW klasse geschikt is voor je regendouche is afhankelijk van jouw behoeften. Een gemiddelde regendouche verbruikt tot wel 20 liter water per minuut. Voor een optimaal comfort raden wij aan dat met een regendouche minimaal een CW5 cv-ketel nodig is.
Vraag: Hoever moet de regendouche van de muur staan? De ideale afstand hoofddouche hangt af van de diameter van de hoofddouche. Zorgt u er in ieder geval voor dat de douchestraal minimaal 25cm verder komt dan de thermostaatkraan.
Aftakkingen van de hoofdleiding naar een bad- of douchekraan of een keukenkraan hebben een diameter van 15mm (koperen buis) of 16m (meerlagenbuis). Bij een hoog waterverbruik zoals een stortdouche gebruik je 22mm (koperen buis) of 20mm (meerlagenbuis).
Voor het probleemloos toepassen van een regendouche moet er gekeken worden naar de warmwaterklasse van de cv-ketel, de diameter van het leidingwerk en de capaciteit van de afvoer/sifon. Voor een regendouche wordt er een cv- ketel met een warmwaterklasse van minimaal CW4 geadviseerd.
Het maakt dus niet uit voor welk merk je kiest, het is vooral belangrijk dat jij het design mooi vindt en dat het past bij de stijl die je in huis wilt. Buiten het design zit er niet veel verschil tussen Grohe en hansgrohe, de kwaliteit van beide merken is hoog.
Een waterbesparende douchekop in Klasse Z is het zuinigst en laat maar 4 tot 7 liter water per minuut door. Klasse D is het minst zuinig en telt 17 tot 22 liter per minuut. Met een douchekop uit klasse Z verbruik je dus 40% minder water dan met een douchekop uit klasse D.
Veel waterbesparende regendouches verbruiken circa 8 liter per minuut. Normale regendouches laten al gauw 20 liter per minuut aan water door. Dit verschil betekent in de praktijk € 800,- per jaar extra kosten aan water en energie (bij een gezin).
1 Grohe Euroeco Kraan. Deze super mooie Euroeco kraan van Grohe is de beste keuze omdat hij van goede kwaliteit is wat we natuurlijk gewend zijn van dit A-merk. Deze Grohe kraan heeft een relatief lage prijs voor een A-merk. En hij heeft daarom ook een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
Hotbath heeft er voor gekozen om zelf geen kranen te maken maar om dat uit te besteden bij specialisten. 'S Werelds beste specialisten op het gebied van kraanproductie zijn te vinden in Italië. Hier laten alle gerenommeerde merken hun topkranen maken.
Een regendouche is altijd te combineren met een handdouche. Handig voor wanneer je een stevigere straal wilt hebben voor het uitspoelen van je haar. Overigens kun je bij een sommige regendouches ook de straalsoort instellen.
De Hansgrohe Croma 100 Vario EcoSmart Handdouche is wat ons betreft de allerbeste douchekop. Deze douchekop kent vier straalsoorten, is makkelijk te reinigen, is makkelijk te monteren en is ook nog eens voordelig geprijsd. Al met al heeft deze douchekop alles waar je naar op zoek kunt zijn voor een basis douchekop!
Een drukverhoger is de oplossing voor extra waterdruk in uw woning. Deze waterdruk kan afgenomen zijn door bijvoorbeeld een tweede badkamer of een stortdouche. De CV-ketel levert in deze gevallen niet voldoende water. Wilt u verzekerd zijn van een hoge waterdruk in huis, laat dan een drukverhoger installeren.