Footer is een ander woord voor paginavoettekst. Dit is het onderste deel van de website die met dezelfde inhoud op elke pagina van de website te zien is. Vaak worden hier de contactgegevens van het bedrijf vermeld. Ook wordt hier vaak een disclaimer of copyright melding en functioneel menu geplaatst.
Een footer is het tegenovergestelde van een header. Een header staat namelijk bovenaan in de website en een footer onderaan. De twee bevatten daarnaast ook erg verschillende informatie. Een footer is een vast onderdeel van de website, onderaan de pagina.
Een footer wordt in het Nederlands 'voettekst' genoemd, al wordt de Engelse term in dagelijks gebruik vaker toegepast. Het betreft een typografische term die staat voor een sectie aan de onderzijde van een pagina. Het is daarmee het tegenovergestelde van een header.
Een website footer is het deel onderaan een webpagina die over alle pagina's van een website te zien is met dezelfde inhoud. Deze HTML footer kan de contactgegevens bevatten of een sitemap, met of zonder interactieve elementen. Dit deel kan altijd in beeld blijven staan maar dat hoeft niet.
Vaak bestaat een footer uit 2 delen.
Het onderste deel is een dunne balk met de copyright regel en eventueel juridische links (e.g. privacyverklaring). Het bovenste deel kan veel verschillende elementen bevatten, zoals contactgegevens, navigatie, social media links, branding, zoekbalk, certificaten, etcetera.
Een website kan opgedeeld worden in 3 delen: de header, body en footer. Waarbij de header het meest bovenste gedeelte is, de body het middelste gedeelte en de footer het onderste gedeelte van een website. Deze onderverdeling is natuurlijk gebaseerd op het menselijk lichaam.
Een footer is het website element onderaan een pagina. De laatste jaren zijn footers op websites steeds meer aanwezig en herbergen ze steeds meer functionaliteiten. Footers worden gebruikt om bezoekers de juiste informatie te geven waar ze naar op zoek zijn.
Header is een Engelse term die staat voor de kop of (sub)titel in een tekst zoals in een boek of digitaal document. Normaal gesproken wordt met headers verwezen naar een deel op de pagina die los staat van de rest van de tekst. Op webpagina's kunnen headers koppen en subkoppen aanwezig zijn.
Een website wordt opgebouwd met deze vaste onderdelen: De header: het bovenste gedeelte van de site, vaak gebruikt voor een logo of naam. Het menu of navigatie: de manier waarop de bezoeker door de pagina's kan navigeren. De body of het contentvak: in deze ruimte komen de teksten en afbeeldingen.
Een header is de bovenzijde van een webpagina, de informatie die hier wordt geplaatst zal doorgaans op alle pagina's van de website terugkeren. Een HTML header dient als een codering om titels en subtitels aan te duiden, wat voor SEO relevant kan zijn.
Een email handtekening is een tekstblok of een HTML element dat aan het einde van een mail wordt weergegeven. Standaard bestaat dit deel uit een naam en contactinformatie maar het kan ook bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap zijn.
De footer is het onderste gedeelte van de website. Het komt na de content (de teksten, afbeeldingen en video's) en is bijna op elke website gelijk. Een footer is niet essentieel. Er zijn een hoop websites zonder footer of met een minimale footer.
HTML is de afkorting van HyperText Markup Language en is de standaard opmaaktaal voor webpagina's. Het is de taal waarmee webpagina's worden gemaakt, die vervolgens kan worden bekeken op je browser. HTML is een stuk code waarmee je de structuur van een webpagina bepaalt.
Een HTML-pagina bestaat uit “tags” en tekst. De tags vertellen de webbrowser hoe de tekst of andere inhoud moet worden weergegeven. Als voorbeeld gebruiken we hier de tag <h1>. De tekst die je tussen h1-tags plaatst, zal in een webbrowser worden weergegeven als een titel.
Wat is een heading tag? Een header tag is de titel of subtitel van een webpagina. Het is een HTML-tag waarmee je een kop of sub-kop binnen een tekst aanduidt. Dit is erg handig voor zoekmachines zoals Google.
Een header is het bovenste deel van je website, tot aan de plek waar de inhoud, ofwel de 'content' begint. Deze header bevat het logo, de navigatie, de titel + tagline / payoff en meestal een atieknop (call to action). De website header is het eerste wat mensen zien.
Wanneer je geen makkelijke editor hebt, kun je de headings ook zelf via de HTML-code toevoegen. De tag bestaat uit de volgende code: <h1>Hier komt je titel.</h1> . Gebruik onze gratis HTML heading tag checker, om te bekijken welke HTML headings jij op je pagina's gebruikt.
Een goede header geeft de identiteit van de website weer en biedt bezoekers snel toegang bieden tot de belangrijkste secties van de site. Het kan bijvoorbeeld de naam van de website, een slogan of tagline, contactgegevens, sociale media links en een zoekbalk bevatten.
Het is wettelijk verplicht om wel je adres en contactgegevens op je site te plaatsen.
Verplichte gegevens op uw website
volledige naam (statutaire naam zoals vermeld in de oprichtingsakte) en handelsnaam. adresgegevens (bezoekadres) KVK-nummer. btw-identificatienummer (btw-id)
Die titels noem je een heading of een koptekst. In WordPress en op veel andere sites kun je kiezen uit Heading 1 tot en met 6. Hoe hoger de heading, hoe minder belangrijk hij is.
De belangrijkste onderdelen zijn de header, body en footer van de website. In elk onderdeel zijn er verschillende soorten inhoud. Lange teksten staan bijvoorbeeld in de body. In veel footers vind je alleen een paar links.
Op de meeste websites vindt je ook een "Home" knop om terug te keren naar de homepage. Enkele andere synoniemen voor homepage zijn: "Home, Homepagina, Hoofdpagina, Startpagina, Beginpagina, Openingspagina, Frontpage of Mainpage". De homepage fungeert meestal als een soort toegangspoort tot je website.