Een facial heeft als doel om lekker te ontspannen en de huid een boost te geven. Een peeling daarentegen verwijdert de buitenste huidlaag en is gericht op het verminderen van oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, acne en rimpels.
Dode huidcellen laten makkelijker los, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.
Hoe vaak gebruik je een peeling:
Dat maakt het mogelijk om ze heel flexibel in je verzorgingsplan op te nemen. Zeker 1 keer per week, maar het kan nodig zijn om ze 2 tot 3 keer per week te gebruiken.
Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Het gevoel van de peeling wordt door de meeste mensen omschreven als brandend, prikkelend, tintelend of bijtend, maar is niet pijnlijk en daardoor gedurende de behandeling goed te dragen.
Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, kan de huid na een chemische peeling de volgende symptomen vertonen: tintelingen, branderig gevoel, jeuk, droogheid, roodheid of trekkerig aanvoelen. Binnen een week na de peeling kan je huid licht vervellen (afschilfering).
Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen.
De beste peeling is een AHA & BHA serum met natuurlijke fruitzuren. De meest bekende exfolianten zijn Alpha Hydroxyzuren (zoals Melkzuur) en Beta Hydroxyzuren (zoals Salicylzuur). Precies ook de ingrediënten van Flow's AHA & BHA Peeling Serum.
Zonwaarschuwing. Na de gezichtsbehandeling met de Chemische Peeling, dient u extra blootstelling aan de zon te voorkomen en is het belangrijk geen gebruik te maken van de zonnebank voor minstens 6 weken. Gedurende 4 tot 6 weken na de behandeling is het van belang dat u minimaal SPF 50 zonnebrandcrème gebruikt.
Het helpt tegen rimpels en fijne lijntjes!
Na een peeling ziet de huid er egaler, frisser en jonger uit. Een huid die nooit wordt gepeeld zal dikker, stugger en grauwer worden. Hierdoor worden actieve werkstoffen bijvoorbeeld uit huidverzorgingsproducten die u gebruikt minder goed opgenomen.
Een scrub bevat korreltjes (bijvoorbeeld minuscule stukjes abrikozenpit of soms zelfs suiker of zout), die letterlijk de dode huidcellen wegschuren. Een peeling bevat geen grove deeltjes, maar haalt de dode huidcellen weg met (natuurlijke) chemische stofjes. Hier worden vaak fruitzuren voor gebruikt.
Meng 2 eetlepels olie naar keuze en 1 eetlepel honing in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens 1 eetlepel suiker toe en blijf goed roeren. Tot slot voeg je enkele druppels amandelolie toe en meng dit geheel goed door. Maak je gezicht vochtig en breng dan de peeling aan op je gezicht.
De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd of huidtype.
Voor het verzorgen van jouw huid raden we jou aan om je huid 1-2 keer per week te peelen met een milde peeling met korrels. Kies voor een crème peeling met verzorgende eigenschappen zodat je huid niet uitdroogt.
Een peeling bij de Specialist die mag je als kuur doen. Dat is vaak 3 keer in een bepaalde tijd ( meestal in 3-4 weken). Zo'n kuur mag je 2-3 keer per jaar volgen. Verder kan je een peeling iedere 6 weken 1x doen om het effect bij te houden.
Er bestaan drie soorten peelings, namelijk mechanische peelings (scrubs), enzymatische peelings en chemische peelings. Deze peeling, die ook wel een scrubbehandeling wordt genoemd, wordt uitgevoerd met een product met korreltjes erin die de dode huidcellen van de huid af schuren.
De medium peelings hebben enkele dagen herstelperiode nodig, gemiddeld 3-4 dagen. De intensieve peelings zullen acne littekens verminderen, de huid- en poriestructuur verbeteren en werken tegen de huidveroudering. Daarnaast zullen pigmentvlekken en acne verminderen door gebruik van deze peelings.
Hoeveel peelings zijn er nodig voor een goed resultaat? Dit hangt af van de reden waarom u een peeling ondergaat. Meestal zijn er meerdere peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Peelings kunnen ook in kuurvorm ondergaan worden.
Bij een peeling brengt de huidtherapeut glycolzuur, een fruitzuur met een etsende werking op de huid aan. Hiermee wordt een dun laagje van de buitenste huidlaag verwijderd, waardoor de talg makkelijker kan afvloeien. Dit heeft een positief effect op acne.
Let op de kwaliteit en hoogwaardigheid van het product en gebruik het niet vaker dan 1-2 keer per week. Tip: gebruik na een fruitzuurpeeling altijd een hydraterende verzorging omdat er aan de huid door de zuren eerst vocht is onttrokken.
Breng de peeling in een dun laagje aan over het hele gezicht. Vermijd het gevoelige gedeelte rond je ogen en je mond. Maak cirkelende bewegingen en wees voorzichtig; een peeling kan soms een grove structuur hebben en je wilt je huid niet beschadigen! Laat de peeling zelf het werk doen!
Een peeling is beter voor de huid dan een scrub, omdat je met een peeling geen beschadigingen aanbrengt door het schuren van korrels over je huid. Een peeling stimuleert de celvernieuwing in je huid en verwijdert dode huidcellen. De dode huidcellen schilferen af en nieuwe, gezonde cellen worden aangemaakt.
Mela Peeling: Een Mela Peeling is specifiek gericht op de bestrijding van pigmentvlekken. Deze peeling bestaat uit een combinatie van effectieve pigment-remmende en pigment-onderdrukkende ingrediënten. Het is geschikt voor het verminderen van onder andere ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma.