De F-kaart is een verblijfskaart van een familielid van een Unieburger in de vorm van een elektronische identiteitskaart. De kaart is voorzien van een chip waarvan de gegevens gelezen kunnen worden met een kaart- lezer. De F-kaart is een verblijfsdocument dat voldoende is om het recht te openen op ziekteverzekering.
De DVZ neemt een beslissing over je duurzaam verblijfsrecht binnen 5 maanden vanaf de afgifte van de bijlage 22. Als je elektronische F kaart intussen vervalt, krijg je van de gemeente een bijlage 15. Dat document dekt voorlopig je verblijf tot de afgifte van de duurzame verblijfskaart.
elektronische F kaart: verblijfskaart van familielid van EU-burger of Belg - procedure gezinshereniging. elektronische F+ kaart: duurzaam verblijfskaart voor derdelands familielid van EU-burger of Belg.
Wie krijgt deze kaart? Onderdanen van derde landen die in België verblijven op basis van gezinshereniging met een Belg of Unieburger, en die een duurzaam verblijf hebben bekomen.
Heb je recht om te werken met een onbeperkt verblijfsrecht (elektronische B, C, D, F, F+, K of L kaart)? Met een onbeperkt verblijfsrecht kan je werken.
De F kaart heeft een geldigheidsduur van 5 jaar, tenzij de Unieburger of de Belg die het familielid vervoegt aangeeft voor een kortere periode in België te verblijven. Dan wordt de geldigheidsduur van de F kaart beperkt tot de duur van het voorgenomen verblijf van de Belg of Unieburger.
Na verloop van de wettelijke termijn van zes maanden van artikel 42, §1 Verblijfswet (Vw) wordt hem door het stadsbestuur een verblijfskaart F afgeleverd. Meer dan een half jaar later wordt deze kaart ingetrokken en wordt hem een weigeringsbeslissing ter kennis gegeven.
Ja. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) kan beslissen je verblijfskaart af te nemen. Die beslissing kan worden genomen tijdens de eerste 5 jaar dat je je verblijfskaart hebt. Er zijn uitzonderingssituaties waarin je je kaart mag houden, ook als je alleen bent gaan wonen.
Afschaffing arbeidskaart C
Er werden ook enkele inhoudelijke wijzigingen ingevoerd: Familieleden van Belgen en Unieburgers kunnen voortaan werken van zodra zij een bijlage 19ter hebben. Zij moeten dus niet langer in het bezit zijn van een attest van immatriculatie om te mogen werken.
Vreemdelingen met een geldige verblijfsvergunning kunnen een reisdocument voor vreemdelingen aanvragen. Met dat reisdocument kan de houder reizen buiten Nederland. De vreemdeling die een reisdocument aanvraagt, moet aan verschillende voorwaarden voldoen.
Wilt u in Nederland wonen om te werken, studeren, voor uitwisseling of om bij uw (niet EU/EER- of Zwitsers) familielid te verblijven? Vraag dan een reguliere verblijfsvergunning aan. Soms moet u daarvoor eerst een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) aanvragen. Dit is een speciaal inreisvisum.
Heb ik een verblijfsvergunning nodig? Heeft u de nationaliteit van een EU - of EER -lidstaat of Zwitserland dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig om in Nederland te wonen. Een geldig paspoort (of de ID-kaart) van het land waarvan u de nationaliteit hebt, is een bewijs dat u rechtmatig in Nederland verblijft.
Dit document wordt afgeleverd aan derdelanders die in België verblijven op basis van een recht op gezinshereniging met een Belg of Unieburger en van wie de verblijfsaanvraag is goedgekeurd. De F-kaart is een verblijfskaart van een familielid van een Unieburger in de vorm van een elektronische identiteitskaart.
Bent u Belg of EU-burger, dan kunnen uw gezinsleden de aanvraag indienen bij de Belgische ambassade of bij de gemeente. De Dienst Vreemdelingenzaken behandelt de aanvragen tot gezinshereniging. U moet bewijzen dat u over voldoende huisvesting en een ziekteverzekering beschikt voor uzelf en de leden van uw gezin.
Uw huwelijk of relatie duurde minimaal 3 jaar. En u verbleef in die 3 jaar minimaal 1 jaar in Nederland volgens de Nederlandse of Europese regels.
Sinds 2019 is de arbeidskaart C echter afgeschaft. De gemeente zal nu zelf moeten aangeven op het (tijdelijke) verblijfsdocument of iemand mag werken of niet.
U mag onder voorwaarden een werknemer uit het buitenland in dienst nemen. Voor bepaalde functies moet u eerst personeel zoeken binnen de Europese Unie (EU). Als werkgever bent u referent voor de werknemer. Dat betekent dat u hem of haar naar Nederland haalt.
Het attest van immatriculatie ook wel « oranje kaart » genoemd, is een voorlopige verblijfsdocument voor de derdelander in procedure. Het document bewijst dat een verblijfsaanvraag in België in onderzoek is. De persoon heeft in afwachting van een beslissing over de verblijfsaanvraag recht op een voorlopig verblijf.
Ouders. Volgens de Nederlandse wet is het meestal niet meer mogelijk om uw ouders naar Nederland te halen. In bijzondere situaties kunt u een beroep doen op het EU-recht. U doet dan een beroep op het recht op familieleven.
Als iemand zonder verblijfsvergunning in Nederland verblijft betekent dat wel dat hij: geen recht heeft op onderdak en sociale zekerheid. elk moment in vreemdelingendetentie opgesloten kan worden 'ter fine van uitzetting'. een terugkeerbesluit en inreisverbod kan krijgen.
Bijvoorbeeld omdat u niet langer aan de inkomenseisen voldoet of omdat u niet meer getrouwd bent met degene bij wie u verblijft. Maar ook als u buiten Nederland bent gaan wonen, een misdrijf heeft gepleegd of wanneer u als student niet genoeg studiepunten heeft gehaald, kan uw verblijfsvergunning worden ingetrokken.
een geboorteakte of vervangend document. het bewijs van de betaling van je registratierecht. de huwelijksakte met je Belgische echtgenoot of echtgenote. het bewijs van maatschappelijke integratie.
Onbeperkt en onvoorwaardelijk verblijfsrecht
Van zodra je een onbeperkt verblijfsrecht hebt is je verblijfsrecht definitief en onvoorwaardelijk. Dat betekent dat je niet langer moet voldoen aan de voorwaarden voor gezinshereniging om je verblijfsrecht te behouden.