1) Bedenker 2) Beroep 3) Hersenwerker 4) Iemand die als eerste uitdenkt en ontwerpt 5) Iemand die iets als eerste uitdenkt en ontwerpt 6) Maker 7) Navorser 8) Ontdekker 9... persoon die uitvindingen doet.
Een uitvinder is iemand die iets bedenkt, ontwerpt of vervaardigt wat nog niet eerder bestond. Vaak gaat het om een technisch beginsel of een technisch apparaat dat niemand eerder bedacht heeft. Dit wordt een uitvinding genoemd.
Een uitvinding is een ontdekking van een idee, product, materiaal, methode of proces, opzettelijk of toevallig. Dit kan geheel nieuw idee zijn, maar ook een nieuwe combinatie van oude ideeën, of een oud idee met een nieuwe toepassing.
Nepobaby, laserracisme, barbiecore en leeswee: het jaar 2023 in neologismen, oftewel nieuwe woorden.
'De' Nederlandse uitvinder is man (98 procent) en heeft een universitaire opleiding (51 procent). Eenderde heeft een hbo-titel, een zesde deel is lager opgeleid. Uitvinders komen overwegend uit de werktuigbouwkunde (23 procent) en chemische technologie (22 procent).
1) Bedenker 2) Beroep 3) Hersenwerker 4) Iemand die als eerste uitdenkt en ontwerpt 5) Iemand die iets als eerste uitdenkt en ontwerpt 6) Maker 7) Navorser 8) Ontdekker 9... persoon die uitvindingen doet.
Marconi is vooral bekend door zijn uitvinding van de draadloze telegrafie in 1896. Hiermee staat hij in de westerse wereld bekend als uitvinder van de radio.
Terugblikkend op de invloed van ontdekkingen op de ontwikkeling van de mensheid, scoort de boekdrukkunst hoog op de lijst van beste uitvindingen aller tijden. Het is van de categorie van het vuur en het wiel.
De Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU) is de beroepsorganisatie van professioneel werkende uitvinders. Zij ondersteunt uitvinders bij het op de markt brengen van uitvindingen.
Het heette daarvoor The Wireless Ethernet Compatibility Association.
WiFi is de afkorting voor 'Wireless Fidelity'. De naam is bedacht met een knipoog naar de audioterm HiFi (High Fidelity = hoge betrouwbaarheid).
De oorsprong van het internet is terug te voeren tot ARPANET, een in 1969 in de Verenigde Staten gebouwd netwerk.
Onder Lodewijk Napoleon werd Nederland voor het eerst een Koninkrijk, het Koninkrijk Holland. Dit duurde slechts vier jaar (1806-1810). In 1813 herwon Nederland zijn onafhankelijkheid. De zoon van de laatste stadhouder, Willem Frederik, keerde terug uit ballingschap en werd uitgeroepen tot soeverein vorst.
Tussen 1588 en 1795 heette Nederland de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Ook de Verenigde Provinciën of de Zeven Verenigde Gewesten waren gangbare benamingen voor Nederland in deze tijd. Tussen 1795 en 1801 werd Nederland de Bataafse Republiek genoemd.
De 21e eeuw (van de christelijke jaartelling) is de 21e periode van 100 jaar, dus bestaande uit de jaren 2001 tot en met 2100. De 21e eeuw is de eerste eeuw van het 3e millennium.