Wat is de AP-geïsoleerde functie? Als deze functie is ingeschakeld, kunnen draadloze clients of apparaten niet met elkaar communiceren. Misschien wilt u deze functie gebruiken als u veel gasten heeft die regelmatig gebruikmaken van uw draadloze netwerk.
What is AP Isolation? AP Isolation is used to protect the device against attacks from other device in the same network. With this function enabled, the device isolates all the connected clients within the same wireless network from each other, which enhances the network security of users.
In AP-modus maakt de router verbinding met een draadloze router via een Ethernet-kabel om de dekking van het draadloze signaal uit te breiden naar andere netwerkclients. In deze modus zijn de firewall-, IP-sharing- en NAT-functies standaard uitgeschakeld.
Repeaters en Access Points hebben gewoonlijk hetzelfde doel: het uitbreiden van het thuisnetwerk en het versterken van het WiFi-signaal in afgelegen delen van het huis. Terwijl een access point routergegevens via een ethernetkabel ontvangt, doet de repeater dit draadloos.
Zet je access point op een plek in huis waar je een minder goede wifi-verbinding hebt. Bijvoorbeeld op de eerste verdieping. Plaats je access point niet achter een groot voorwerp, bijvoorbeeld een tv of kast. En ook niet in de buurt van een metalen object, zoals een radiator.
Reikt het wifi-bereik van je router niet ver genoeg?Dan kan je het netwerk uitbreiden met een extra router als access point. Wifi is onmisbaar en liefst wil je overal in huis van draadloos internet kunnen genieten.
Wat is de AP-geïsoleerde functie? Als deze functie is ingeschakeld, kunnen draadloze clients of apparaten niet met elkaar communiceren. Misschien wilt u deze functie gebruiken als u veel gasten heeft die regelmatig gebruikmaken van uw draadloze netwerk.
Ga naar het Configuratiescherm.Klik op Netwerkstatus.Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren.De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt.
Zijn alle router(modems) met WPS onveilig? Nee. Hackers kunnen inbreken door in korte tijd automatisch duizenden wachtwoorden te proberen (brute force attack). Als een router om de zoveel pogingen een paar minuten op slot gaat, duurt het kraken maanden. Deze routers zijn dus - ook met WPS - veilig.
Maximaal wifi bereik buiten en binnen
Binnen heeft het wifi namelijk last van obstakels zoals muren en vloeren. Dat gaat ten kosten van de kwaliteit van het signaal. Daarom haal je binnen tot gemiddeld 8 meter een goed bereik. Buiten zijn er veel minder obstakels, waardoor het wifi bereik tot 40 meter afstand goed is.
Een accesspoint is een apparaat dat een draadloos lokaal netwerk of WLAN creëert, doorgaans in een kantoor of groot gebouw. Een accesspoint maakt via een Ethernet-kabel verbinding met een bedrade router, switch of hub en stuurt een WiFi-signaal naar een bepaald gebied.
Het beste access point van ubiquiti is de U6 LR (long range) die gebruikt maakt van de laatste wifi 6 standaard. Ook de beste uit de vorige wifi 5 standaard (de AC-PRO) is nog steeds een goede keuze. Deze is iets goedkoper maar heeft nog steeds erg goede prestaties.
Een ap305c (zonder usb) verbruikt gemiddeld 9.98W terwijl sommige AP's tot 31W of meer verbruiken. Hier kan je dus aanzienlijk op besparen. Natuurlijk heb je soms ook een 4×4:4 access point nodig maar ook hier zit weer veel verschil op van model tot model.
De huis-tuin en keuken Wifi-router of accesspoint kan tot maximaal 25 gebruikers (apparaten) aan. Vindt je dit al veel? Denk dan maar eens goed na hoeveel apparaten je thuis hebt en hoeveel je op kantoor wilt verbinden.
De oplossing: een krachtig access point voor buiten
Een krachtig access point (zender) is dan de beste oplossing voor het creëren van stabiel WiFi in de tuin. U sluit het access point via een router of switch aan op uw netwerk, waarna het apparaat buiten wordt geplaatst en daar een WiFi-signaal uitzendt.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk.
De beste wifi-beveiligingsoptie voor uw router is WPA2-AES. U ziet misschien WPA2-TKIP als optie, maar deze optie is minder veilig. WPA2-TKIP is echter de op een na veiligste, gevolgd door WPA en dan WEP. WPA3 wordt binnenkort de veiligste optie (als het eenmaal wijdverbreid wordt gebruikt).
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
Zelfs als het wachtwoord van een gebruiker zwak is, biedt WPA3 een veel veiligere handshake met wifi-DPP. Sterkere beveiliging tegen brute force aanvallen: WPA3 biedt bescherming tegen het offline achterhalen van wachtwoorden door een gebruiker slechts eenmaal te laten raden.
Tenzij je op een afgelegen boerderij woont, is de kans groot dat je wifi-netwerk zichtbaar is voor de buren of mensen die langs je huis lopen. Als onbekenden je netwerk kunnen gebruiken, gaat niet alleen de snelheid omlaag, maar loop je ook het risico dat zij toegang krijgen tot persoonlijke gegevens en bestanden.
Je modem is standaard beveiligd met een sterk en ingewikkeld wachtwoord (WPA2/WPA3) en is te vinden op een sticker op het modem. Om veilig te blijven internetten, kun je dit wachtwoord het beste regelmatig wijzigen.
Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Als jij je toestel niet goed genoeg beveiligt, door bijvoorbeeld de nieuwste updates te installeren of niet op te letten waar je op tikt, dan kunnen hackers zo meeluisteren met je gesprekken, je geld stelen of met je camera meekijken.