Acryl kralen zijn kralen van kunststof, een soort plastic. Het voordeel van acryl is dat het een zeer licht materiaal is wat dus goed te verwerken is in mooie sieraden. Je kunt de acryl kralen kopen in allerlei vormen en kleuren. Het is heel erg geliefd om kinder sieraden van te maken.
Er zijn verschillende soorten kralen, bijvoorbeeld een polymeer klaar. Polymeer kralen zijn licht van gewicht en zijn te vinden in veel verschillende kleuren en vormen. Met polymeer kralen kan je jouw eigen sieraad uniek maken met bijvoorbeeld een kraal met een letter of een andere leuke kraal.
Wat zijn rocailles en wat kan je ermee? Rocailles zijn kleine, uniform gevormde glaskraaltjes, die verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, maten, kleuren en afwerkingen. Misschien ken je ze zelf wel onder een andere naam. Ze worden namelijk ook wel seed beads of borduurkralen genoemd.
Houten kralen kopen voor het maken van sieraden doe je bij kralenwinkel Albertien. In onze online shop vind je verschillende kleuren kralen van hout. In onze shop koop je grote houten kralen, kralen voor kinderen tot houten gezichtskralen.
Vouw 1 meter satijnkoord dubbel en rijg alle kralen door beide draden satijnkoord. Knoop een lusje aan de luszijde van het speenkoord. Knoop aan de andere zijde de speenclip vast met een stevige knoop: rijg de twee draden satijnkoord eerst door de speenclip en leg vervolgens een knoop.
Miyuki is één van de oudste Japanse fabrikanten van rocailles. Het is een ronde kraal en ze zijn van uitstekende kwaliteit. De kraaltjes zijn vrijwel allemaal gelijk van vorm en de kleur zit al in de kraal gemengd, waar het bij gewone rocailles vaak een verflaagje betreft. Ze gaan dus ook langer mee.
De Preciosa rocailles zijn beschikbaar in 3 verschillende maten op Kralen.nl, namelijk 6/0, 8/0 en 11/0 en hierbij staat 6/0 voor onze grootste maat. Een groot voordeel van deze kralen is dat ze niet verkleuren, wat ze perfect maakt voor kwaliteitssieraden.
Dat soort voorwerpen vinden archeologen in het hele Caraïbische gebied terug. Deze handel wijst erop dat ze een grote waarde hechtten aan dat soort voorwerpen. En de spiegeltjes van de ontdekkingsreizigers hadden mogelijkerwijs nog veel meer 'gua' dan bijvoorbeeld goud.”
Polymeer (fimo) kleikralen maken
Neem een gewoon stukje klei, dat mag best restant-klei zijn, en rol daar kleine balletjes van. Bedek de basiskraal met de plakjes tot je geen onderliggende klei meer ziet. Druk deze dikkere kraal voorzichtig in je handpalmen. Je verwarmt de kralen door ze voorzichtig draaien.
De term polymeer is een samenstelling van de Griekse woorden poly, dat veel betekent en meros dat deel betekent. Polymeren hebben een moleculaire structuur die voornamelijk of geheel bestaat uit een groot aantal vergelijkbare eenheden die met elkaar zijn verbonden.
Polymeerklei wordt in de fabriek gebakken waardoor een hard materiaal gemaakt dat wel wat weg heeft van plastic. Na het bewerken van dit materiaal ontstaan er kleine ronde schijfjes, de katsuki kralen. Bij het woord kralen zie je nu ongetwijfeld ronde balletjes voor je.
Let bij het rijgen op garen goed op om niet door de draad heen te steken. Anders is opschuiven niet meer mogelijk, en kan de draad gaan stropen en rafelen. Trek bij het rijgen de draad altijd door in het verlengde van de kraal om slijten tijdens het rijgen te voorkomen, en het kringelen te beperken.
Het woord kraal komt niet in de bijbel voor. Etymologisch zou het woord kraal van koraal afstammen. Evert Zandstra schreef een boek, getiteld Het snoer en de kralen (1964-1969) over de klokbekercultuur. Bij het Mardi Gras carnaval in New Orleans (Louisiana, VS) is het de gewoonte om kralen naar elkaar toe te werpen.
De Inca's, Maya's en Azteken gebruikten kralen in hun boekhouding. Deze boekhouding bestond uit ingewikkelde kettingen. De positie en de kleuren van de kralen waren hierbij van groot belang. Tussen de 16e en 20e eeuw werden kralen als ruilmiddel gebruikt.
De makers nemen een staafje klei en daaromheen wordt met vuur het glas gesmolten. Dit gebeurt ook in Nederland, met gasbranders. Deze kralen zijn in dat geval vaak duurder omdat het tijdrovend werk is. Handgemaakte glaskralen zijn nooit 100% identiek, waardoor je altijd een uniek exemplaar hebt.
Zilver is een edelmetaal wat betekend dat je de sieraden dag en nacht kunt dragen, ook tijdens het douchen. Tijdens het douchen spoel je de sieraden juist weer mooi schoon, maar gebruik altijd natuurlijke producten zonder chemicaliën en heftige geuren (parfum). Droog je sieraden altijd even goed af na je douchebeurt.
Onze 925 sterling silver (+ goldplated) sieraden kunnen wel tegen water, zolang er maar geen chemische toevoegingen in zitten. Onder de douche kan het geen kwaad om je sieraad te dragen zolang je geen shampoo etc. gebruikt. In de zee of in het zwembad is het niet mogelijk om je zilveren sieraden te dragen.
Zelf het aantal kralen berekenen? Neem de polsmaat bv. 15cm, tel daar 1cm bij op om comfortabel te dragen >> 16cm = 160mm. Van 4mm kralen heb je dan 40 stuks nodig (160:4=40).
Miyuki kralen zijn van uitstekende kwaliteit. De miyuki rocailles zijn gelijker van vorm dan de gewone rocailles en kun je hierdoor goed gebruiken bij het weven van armbandjes. Hiernaast blijven de miyuki rocailles nog langer mooi. Dit komt omdat bij deze kralen de kleur in de kraal gemengd zit.
Wil je niet dat je kralen verkleuren dan kan je beter Miyuki kralen gebruiken. Deze zijn kleurvast omdat de kleur in de kraal gemengd zit.
Miyuki Delica's zijn populaire mini kraaltjes in de vorm van kleine glasbuisjes.
Welke kraal gebruik je waarvoor? (En hoeveel draad heb je nodig?) Bijtring: Met 12-14 kralen van 15 mm kun je een mooie strakke ring maken.
Siliconen kralen kunnen veilig gebruikt worden voor speenclips en babyspeelgoed. Het is een goedgekeurd materiaal, dat niet stuk gaat als er op geknabbeld en gesabbeld wordt. Bovendien is het makkelijk schoon te maken met een sopje. Siliconen kralen rijg je het beste op satijnkoord van 1 of 2mm.