Uit welke simkaarten kan ik kiezen? Deze kaart wordt geleverd in een handige 3-in-1 variant, zodat je jouw gewenste formaat er alleen maar uit hoeft te klikken. We hebben verschillende formaten: standaard-, micro- of nano.
De 3-in-1 SIM-kaart bestaat uit drie delen, een gewone SIM, micro-SIM en een nano-SIM. Je kunt het formaat dat jij nodig hebt er eenvoudig uit drukken en in je apparaat plaatsen. Wanneer je een duo sim bestelt krijg je een extra simkaart met hetzelfde telefoonnummer.
Twee simkaarten voor hetzelfde nummer met Duo Sim
Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
Met Duo Sim krijg je twee dezelfde simkaarten zodat je makkelijk een tweede toestel kunt gebruiken zonder van simkaart te wisselen. Je bent op beide toestellen bereikbaar op hetzelfde mobiele nummer. Je kunt maar één toestel tegelijk gebruiken. En de kosten van beide simkaarten staan op dezelfde factuur.
Klein, kleiner, kleinst
Tegenwoordig zijn ze een stuk kleiner en te verkrijgen in drie formaten: mini (standaard), micro en de nano sim. De nanosim is de kleinste en jongste simkaart van het stel en heeft de grootte van de chip zelf (12.3 x 8.8 mm). De nano simkaart is te vinden in de nieuwste smartphones.
Elke simkaart heeft een uniek nummer. Je kunt dit terugvinden op je simkaart (behalve de nano, want daar past het niet op) of via Mijn Simyo > Instellingen > Simkaart. Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt ð Maar als dat niet zo is, dan kun je gewoon vertellen wat je wilt weten.
Er kunnen maximaal 100 nummers worden opgeslagen op je simkaart.
Een dual sim telefoon ziet er qua design hetzelfde uit als een smartphone met ruimte voor één simkaart. Het enige verschil is dat je er twee simkaarten in kan plaatsen en dat je op twee simkaarten bereikbaar bent.
De naam zegt het al: een duo van simkaarten. Met een duo-simkaart heb je twee simkaarten met hetzelfde simkaartnummer en telefoonnummer. Je kunt deze twee simkaarten vervolgens in twee verschillende telefoons of, bijvoorbeeld, in een tablet en een telefoon plaatsen. Je hoeft je simkaart dan niet steeds te verwisselen.
Als je toestel Dual Sim is, is het activeren van een tweede WhatsApp-account heel eenvoudig. Activeer gewoon de optie "Gast toevoegen" op uw smartphone, installeer de applicatie opnieuw en verifieer uw profiel met uw tweede telefoonnummer.
Er zijn tegenwoordig veel dual sim smartphones te koop. Dual sim betekent dat er 2 simkaarten in je smartphone kunnen. Zo heb je 2 verschillende telefoonnummers in een smartphone, bijvoorbeeld één voor privé en één voor je werk.
De kosten voor een eSIM zijn gelijk aan die van een normale simkaart. Dit is meestal gratis. Zie onze support informatie over tarieven en voorwaarden op vodafone.nl/tarieven.
Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.
Een e-sim doet in feite hetzelfde, maar zit ingebouwd in je telefoon. Het kaartje bevat alle gegevens die je toestel nodig heeft om verbinding te maken met een netwerk. De ingebouwde simkaart is gemaakt door GSMA, een overkoepelende organisatie voor smartphoneproviders wereldwijd.
Dit kan helaas niet. WhatsApp is heel daar heel stellig over. Op de officiële website staat: “Je WhatsApp-account kan alleen worden geverifieerd met één nummer op één apparaat. Er is geen mogelijkheid om voor beide nummers een WhatsApp-account te hebben”.
Ja dat kan. In de instellingen kun je onder : Connecties > Sim kaart manager > aan/Uit, beide simkaarten aan of uit zetten.
Dual-sim is een handige functie op sommige smartphones waarmee ze tegelijkertijd twee verschillende simkaarten kunnen vasthouden en ook gebruiken. Dual-sim is met name handig wanneer je bijvoorbeeld je privé- en werknummer op één telefoon binnen wilt laten komen.
Je Duo Sim vraag je aan in een van de fysieke Vodafone-winkels of via de klantenservice. Zij sturen vervolgens de nieuwe simkaarten naar je postadres. De eenmalige aanschafkosten voor Duo Sim zijn € 30 en kan aangevraagd worden voor alle abonnementen.
Hoe werkt dual-sim? Elke simkaart heeft zijn eigen telefoonnummer. Elk kan een afzonderlijk abonnement of pakket hebben dat is gekoppeld aan een mobiel netwerk. Je kunt beide telefoonnummers gebruiken die aan de simkaarten zijn gekoppeld.