Met de
Met de Kruidvat flesspenen bepaal je zelf hoeveel voedsel er door de flesspeen gaat en hoe snel. Dit doe je door de fles te draaien. Je kunt kiezen uit stand 1, 2 en 3. Je kunt de speen ook gebruiken voor aangedikte melk, pap en andere dikke voeding.
Welke fase speen heb je nodig bij het geven van dikkere voeding? De Dr. Brown's fles is in principe ontwikkeld voor het geven van melk en gladde papsoorten. Bij het toevoegen van rijstebloem adviseren wij één of twee fases hogere speen te gebruiken.
Geschikt voor dunne voeding, zoals borstvoeding of flesvoeding. De Difrax babyflessen hebben standaard een maat S flessenspeen. Beschikbaar als Dental, Natural en Wide variant.
De beste babyfles van Difrax voorkomt darmkrampjes vanwege de Anti-colic werking. Er zit een ventiel op de bodem van de S-fles. Door het ventiel in de babyfles wordt er constant lucht toegevoerd via de achterkant van de babyfles. Er komen zo geen belletjes bij de speen of lucht in het flesje.
Wanneer babyfles en speen vervangen
Voor alle spenen geldt: controleer ze regelmatig op zwakke plekken, scheurtjes of gaatjes en vervang een speen na ongeveer 6 weken. Er zijn geen strikte regels voor het vervangen van een plastic fles, maar het advies luidt om ze na 2 tot 2,5 maand te vervangen.
De Difrax S-fles is de nummer 1 babyfles in Nederland
Je geeft er je baby afgekolfde borstvoeding of flesvoeding mee. Zo kan bijvoorbeeld ook je partner de voeding geven, zodat jullie de intieme voedingsmomenten met je baby samen delen. Bij Difrax vind je de anti-colic S-fles: de ideale babyfles tegen darmkrampjes.
Te snel drinken kan leiden tot krampjes. Bovendien leert je baby niet meer om goed naar zijn/haar eigen verzadigingssignalen te luisteren en kan je baby wellicht minder goed aanvoelen wanneer hij/zij vol zit. Ook kan het zijn dat de zuigbehoefte na zo'n korte voeding nog niet bevredigd is.
Een voeding zou rond de 20-30 minuten moeten duren. Als je baby de fles sneller leeg heeft, kijk dan eerst nog eens kritisch naar je voedhouding. Is de houding goed, kies dan voor een speen met een kleiner gaatje. Of las om de 20 slokken een kleine pauze in.
Kies de speen
Dan komen spenen nog met verschillende gaatjes: er zijn spenen met één klein gaatje, één groter gaatje of meerdere gaatjes. Voor een gulzige drinker is een speen met een klein gaatje geschikt en voor de langzame drinker een speen met een groter gat of meerdere gaatjes.
Maat 1 is voor baby's van 0-6 maanden. Deze speen is wat dikker en kleiner dan maat 2. Maat 2 is voor baby's vanaf 6 -18 maanden.
Het verschil zit in de snelheid waarmee de voeding doorstroomt. Fase 2 vloeit sneller door dan fase 1, fase 3 sneller dan fase 2, etc. In de tabel zie je precies welke speen geschikt is voor jouw kindje. De genoemde leeftijden zijn gemiddelden: elke baby drinkt op zijn eigen manier, met zijn eigen snelheid.
Een papfles is een makkelijke en comfortabele manier om vaste voeding te introduceren bij je baby. De papfles lijkt op zijn vertrouwde flesje melk. Met een papfles kan het spijsverteringskanaal van je baby wennen aan vezels, andere voedingsstoffen en dikkere voeding.
De Philips Avent Anti-Colic voedingsfles is ontwikkeld om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. Het unieke Airfree ventiel zorgt voor minder luchttoevoer tijdens het drinken. De speen blijft vol melk zitten, zelfs in horizontale stand, zodat de baby op een natuurlijke manier rechtop gevoed kan worden.
Normaal wordt melkvoeding op lichaamstemperatuur (ongeveer 37 °C) gegeven. Je mag ze ook op kamertemperatuur (ongeveer 20 °C) geven. Geef het flesje sowieso niet te koud, maar laat ze ook niet koken. Het is aangeraden water maximaal 2 à 3 dagen in de koelkast (voorkeur HGR) te bewaren.
Het kan geen kwaad als je baby tijdens of na de voeding in slaap valt. Het is geen must om je baby eerst te laten boeren. De ene keer boert je baby wel na de voeding, de andere keer niet. Als je baby behoefte heeft aan het laten van een boer merk je dit wel, je baby wordt dan meestal onrustig of begint te huilen.
Stand 1 laat minder voeding door dan stand 3. Begin bij 1 als je kindje nog dorstig is en hard zuigt en eindig bij 3 als het moe is. Draai het gewenste cijfer onder het neusje van je kind. Gebruik de speciaal ontwikkelde 1-2-3 ring om gemakkelijk de stand te bepalen en van stand te wisselen.
Vaak gaat een overproductie gepaard met een sterke melkstroom. De baby kan veel lucht binnenkrijgen, zich verslikken en kokhalzen tijdens de voeding. Ook kan er sprake zijn van een onbalans in de lactose-vetverhouding, waardoor de baby meer last kan krijgen van krampen en waterig groene ontlasting heeft.
Te veel voeding, dit zijn de signalen
Je baby onrustig drinkt en zich vaak verslikt. Er regelmatig melk terug komt via de mond van je baby. Je baby buikkrampen heeft en veel huilt. Je baby huilt omdat hij nog wil zuigen.
Ook bij flesvoeding kunt u kiezen voor voeden op verzoek of ongeveer om de drie tot vier uur. Als uw baby overdag een langer dutje doet, kunt u hier vier uur tussen twee voedingen aanhouden.
Je herkent krampjes aan dat je baby onrustig wordt zo'n 20 – 30 minuten na de voeding. Je baby begint hard te huilen en kan daarbij een rood aangelopen gezicht krijgen. Vaak zie je je baby ook trappelen met zijn beentjes en balt hij zijn vuistjes. Soms laat je baby ook veel scheetjes als hij last heeft van de krampjes.
De meest logische fles (voor ons) om eraf te halen was de fles na de lunch, vlak voor hij naar bed ging voor een dutje. In mijn ogen zijn de eerste en de laatste fles van de dag belangrijker nog even te behouden dan die midden op de dag. Eventuele honger door gemiste voeding kun je in de middag namelijk nog inhalen.
BORN FREE BABYFLES
De BornFree babyfles is speciaal ontworpen om darmkrampjes en spugen te verminderen. De babyfles is voorzien van een ventielsysteem dat alleen melk doorlaat wanneer de baby zuigt, zodat de baby rustiger drinkt en naar behoefte kan drinken. Net als bij borstvoeding.
Gebruik geen warm water direct uit de kraan voor babyvoeding
Apparaten, zoals een geiser of boiler, kunnen de kwaliteit van het warme drinkwater beïnvloeden. Gebruik voor het warm maken van de voeding een flessenwarmer, voeg er kokend water aan toe of warm de voeding op in een pannetje heet water.