Double cream is ook een Brits product. Het is een ontzettend vette slagroom die zich onwijs goed laat stijfkloppen. Het heeft een vetpercentage van zo'n 48% en daardoor een stuk vetter dan de Nederlandse slagroom.
Double cream is een stuk steviger dan slagroom en zal ook als je het opklopt een veel stevigere structuur krijgen dan opgeklopte slagroom, dankzij het hoge vetpercentage. HOE KAN IK DOUBLE CREAM VERVANGEN? Vraagt een recept om 'heavy cream' of 'whipping cream'? Vervang dit dan gerust door slagroom.
Het grote verschil is dat koksroom bindmiddelen bevat waardoor het juist wél ideaal is om mee te koken. Let wel op: single cream en koksroom kun je niet zo luchtig kloppen als slagroom. Zoals de naam al doet vermoeden bevat double cream meer vet, maar liefst 48%!
Vertaal single cream van Engels naar Nederlands
koffieroom.
Zure room bevat veel minder vet waardoor je soep of saus veel sneller gaat schiften, minder romig wordt en een zure smaak krijgt. Als je in een warm recept crème fraîche wilt vervangen, kun je beter roomkaas gebruiken.
Is Philadelphia hetzelfde als roomkaas? Philadelphia is een type roomkaas, dat wordt gebruikt in warme en koude gerechten.
Het Philadelphia productassortiment
Philadelphia is meer dan een echte goede roomkaas, er is een hele reeks smaken en vetgehaltes, snacks en spreads. Bekijk hieronder ons volledige assortiment om uw favoriete Philadelphia te vinden.
Heavy cream
Het is lichter dan de double cream, maar in de meeste gevallen vetter dan de Nederlandse slagroom van 35%. Heavy cream kent een vetpercentage van tussen de 36% en 40%. Hierdoor komt deze een stuk dichterbij de Nederlandse slagroom en kun je heavy cream in principe altijd vervangen door slagroom.
Verschil tussen zure room en crème fraîche
Zure room heeft een vetpercentage van 10% tot 20% en crème fraîche heeft een vetpercentage van 35%. Zure room is door het lagere vetpercentage beter geschikt voor koude gerechten, omdat het sneller schift als het verwarmd wordt.
Slagroom en crème fraîche hebben ongeveer hetzelfde hoge vetpercentage, van rond de 35%. In kookroom en sojaroom is dat percentage een stuk lager, namelijk ongeveer 20%. Maar dat is nog redelijk calorierijk. Je kunt er ook voor kiezen af en toe de extra room achterwege te laten.
MonChou wat zuurder en mascarpone wat romiger, maar dat is subjectief. MonChou bevat ongeveer 30% vet en mascarpone 40%. MonChou bevat bijna twee keer zoveel eiwit (9% tegen 5%) als mascarpone. MonChou bevat 0,5% zout en mascarpone doorgaans niet.
Want wat is mascarpone precies? Het is een Italiaanse roomkaas die voor het eerst gemaakt werd in de regio Lombardije. Deze kaas wordt gemaakt van room, door de toevoeging van wijsteenzuur wordt het een dikke, romige en goed smeerbare kaas.
Op zoek naar een crème fraîche vervanger die én minder vet is én niet kan schiften? Dan is kookroom de ideale vervanger. Deze variant is in de winkel ook te vinden onder de namen 'koksroom' en 'room culinair' en bevat bindmiddel. Hierdoor is dit roomproduct heel geschikt voor gebruik in warme gerechten.
Sour cream, oftewel zure room, wordt gemaakt door het toevoegen van melkzuurbacteriën aan room. Daarna blijft de boel even fermenteren, waardoor het zijn specifieke zure, beetje wrange smaak krijgt. Voor crème fraîche wordt de room alleen aangezuurd met bacteriën, maar niet gefermenteerd.
Als je thuis geen kookroom hebt, kun je ook melk gebruiken in plaats van kookroom. Het enige verschil is dat melk vetarm is in vergelijking met kookroom. Hierdoor is melk in vergelijking met andere varianten ietwat ongeschikt als vervanger van kookroom. Het is moeilijk om met melk een romige textuur te vormen.
Crème fraîche
Dit is room waar nog melkzuurfermenten aan worden toegevoegd. Het vetpercentage in deze aangezuurde room is dus identiek aan dat van slagroom. Je kunt 'm op dezelfde manier gebruiken, maar je krijgt er een subtiele, friszure smaak bij.
Standaard crème fraîche heeft een vetpercentage van 35 procent en is geschikt voor koude en warme bereidingen (dit wordt meestal in professionele keukens gebruikt). Er is ook een demi-crème fraîche met een vetpercentage van 15 procent. Deze halfvolle crème fraîche is alleen geschikt voor koude bereidingen.
Mascarpone wordt veel gebruikt in Italiaanse desserts, dus het is een beetje zoeter dan crème fraiche. Als je mascarpone gebruikt, kun je deze het beste gebruiken in recepten die van nature zoeter zijn, zoals een dessert (net zoals de Italianen doen). Vervang het door een verhouding van 1:1.
Crème fraîche is voor lijners zo'n om de smaak en als bindingsmiddel zeer gewaardeerd, maar door zijn hoge calorische waarde gemeden ingrediënt. Opnieuw is magere kwark een prima alternatief. Zeker als het ingrediënt pas aan het einde van de kooktijd hoeft te worden toegevoegd.
"room" is in het Frans van Frankrijk "crème fraiche" en slagroom "chantilly". Nu wordt in Franstalig België "slagroom" "crème fraiche" genoemd en gewone (lopende, dus niet opgeklopte room) "crème". Daarom wordt in Vlaanderen de term "creme fraiche" ook wel gebruikt om "slagroom" aan te duiden.
Hald and half is een mengsel van volle melk en slagroom. En dat is meteen wat je kan gebruiken als alternatief, precies de helft van beide ingrediënten.
Allereerst: je kunt in bijna elk recept de crème fraîche vervangen door yoghurt. Dat is gezonder en smaakt ook lekker fris. Het enige nadeel is dat yoghurt minder dik is. En soms wil je gewoon wat romigers door je soep, saus of guacamole.
Reacties. De verse roomkaas van de Aldi is een goed en lekker alternatief. Daarnaast ook een stuk goedkoper. Zowel te gebruiken bij cheesecake als bij een normale Monchou taart.
Monchou is een zacht en luchtige roomkaas die voor veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Of het nu om taarten, pasta's, quiche of sauzen gaat, Monchou kan het allemaal. De basis voor deze kaas is magere melk en room. Monchou is een merknaam van Campina, de grootste zuivelverwerker van Nederland.
MonChou (Frans voor mijn wang/mijn liefje of honing) is een merknaam en roomkaas van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. De roomkaas kan gebruikt worden als broodbeleg, maar ook in koude en warme gerechten.