Passagiers in Deluxe krijgen een uitgebreide maaltijdservice. De gerechten worden geserveerd met vernieuwde trays op porseleinen borden met metalen bestek, terwijl de drankjes in een echt glas worden geschonken. Daarnaast liggen er standaard een deken, kussen, hoofdtelefoon en verzorgingskit klaar voor elke passagier.
TUI fly heeft met Economy, Comfort en Deluxe drie verschillende (service)concepten. Economy en Comfort: geniet van meer beenruimte bij Comfort. Het serviceconcept bij Economy en Comfort is verder gelijk. Deluxe: met Deluxe geniet je o.a. van een luxe stoel, meer beenruimte én een uitgebreide service.
Deluxe op langeafstandsvluchten*
Vanaf € 210 per persoon per traject.
Economy Comfort Class houdt in dat de reiziger over meer beenruimte beschikt, maar verder van de service van de Economy Class gebruik maakt. Premium Economy Class houdt in dat de reiziger over meer beenruimte beschikt en daarnaast van bijkomende services, zoals een welkomstdrankje, aangepast menu en extra miles.
Op kortere Europese vluchten kan je al voor een upgrade fee v.a. 15,- enkele reis comfort class vliegen met TUIfly. Op intercontinentale vluchten ligt de upgrade fee meestal ergens tussen de 50,- en 125,-.
Over het algemeen zit je op een stoel achterin de cabine het meest veilig en dan ook nog in de buurt van een nooduitgang. Ook de plekken aan het gangpad zijn wat veiliger als er iets gebeurt, omdat je dan eerder het toestel kunt verlaten.
First Class (eerste klasse) is de duurste klasse in de luchtvaart. Deze klasse bevindt zich enkel in langeafstandsvliegtuigen van de grote luchtvaartmaatschappijen. Door de geringe vraag bevinden zich in de meeste vliegtuigen niet meer dan twintig First Class-zitplaatsen.
Het serviceconcept bij Economy en Comfort is verder gelijk. Met Fly Deluxe geniet je van een luxe stoel, meer beenruimte én een uitgebreide service. Denk aan een eigen check-in balie, fast/priority lane, glas champagne om je te verwelkomen, heerlijke maaltijden en nog veel meer!
Business Class vliegen betekent dat je op de luchthavens voorrang krijgt. Er is een aparte incheckbalie en je kunt veel sneller langs de douane en de controleposten. Als eerste instappen bij de gate, als eerste ook weer van boord om sneller bij de douane je paspoort te laten zien.
De stoelen in Deluxe, in totaal 25 per vliegtuig, staan opgesteld in een 2-3-2 indeling. De met leer beklede zitplaatsen bieden minimaal 106 centimeter beenruimte, kunnen een flink eind achterover en hebben een persoonlijk tv-scherm met USB-connectie, stroomvoorziening en een voetensteun.
TUI heeft -vergelijkbaar- Economy, Economy Comfort en Deluxe. Over het algemeen kun je wel stellen dat de klasses bij KLM net wat beter zijn dan bij TUI. Je zit wat beter, de service net wat prettiger, de catering net wat ruimer.
Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12.
Het nieuwe Deluxe-concept houdt niet alleen een ruimere stoel in, maar biedt ook extra services. Zo zijn een stoelreservering en 40 kilo ruimbagage inbegrepen. Ook priority boarding bij de gate, het gebruik van de 'fast track' bij security op Schiphol en de toegang tot een Schiphol-lounge zitten in het servicepakket.
Bij VIP Selection zorgen we voor een selectie van enkel de allerbeste luxehotels. Veelal 5 sterren hotels met eigentijdse ruime suites en zelfs kamers met privézwembad.
De stoel die je bij boeking reserveert heeft een standaard beenruimte. Stoelen aan de nooduitgang hebben extra beenruimte. De stoelen met nooduitgang restrictie hebben de standaard beenruimte.
De verschillen in de klassen
KLM heeft vooral op de langeafstandsvluchten meerdere typen stoelen. Er is de Economy Class en de Economy Comfort. De service is gelijk, het verschil is dat de stoelen in Economy Comfort zo'n tien centimeter extra beenruimte hebben en dat de rugleuning twee keer zo ver naar achteren kan.
De Premium Economy Class houdt ten opzichte van de reguliere Economy Class in dat reizigers meer beenruimte hebben, betere maaltijden en drankjes krijgen en een andere check-in en instapregeling hebben. Daarnaast biedt Premium Economy Class vaak ruimere zitplaatsen.
De Premium Comfort Class stoel is een extra comfortabele, brede stoel die veel beenruimte biedt, wel 99 cm. Ter vergelijking: Economy biedt 79 cm en Economy Comfort 89 cm. De stoel kan 20 cm naar achteren versteld zonder dat de passagier achter u hier last van heeft (in Economy 12,5 cm en Economy Comfort 16 cm).
Business class is gemiddeld zo'n vier tot zes keer zo duur als economy.
De eerste plaats op onze luxe lijst is de eerste klas cabine van Qatar Airways! Deze luchtvaartmaatschappij staat weliswaar onderaan onze lijst, maar vliegen in topklasse met Qatar Airways zal je zeker niet tegenstaan.
Wil je nog meer service en luxe tijdens je vliegreis en volledig uitgerust aankomen op je bestemming? Dan kun je kiezen voor first class. In de first class beleef je de ultieme vliegreis.De voorzieningen in deze klasse zijn nog uitgebreider en verfijnder dan in de businessclass.
De stoelen achterin
Vroeger op de basis of middelbare school en nu misschien nog steeds wilde je altijd achterin zitten. Maar in het vliegtuig moet je dit echt niet willen. Nu vraag je jezelf misschien af waarom? Het is namelijk zo dat de stoelen achterin het vliegtuig een ingreep zijn op jouw privacy.
Voor degenen die graag naar buiten kijken tijdens een vlucht, vermijd dan de stoelen direct boven en vlak achter de vleugels. Hier heb je namelijk amper zicht naar buiten.
Achterin heb je mogelijk beperkte keuze en voorin is de keuze reuze. Als je dus nog uit alles wil kiezen, ga dan vooral voorin zitten! Sommige luchtvaartmaatschappijen beginnen vooraan én achteraan met de trolleys. In dit geval zijn de stoelen vooraan en achteraan dus de beste zitplaatsen in het vliegtuig.