Antibacteriële werking. Schimmelwerende werking. Hoge concentratie essentiële vitaminen en mineralen. Kan huidproblemen verhelpen als crême.
Neem één theelepel per dag. De honing is geschikt om te vermengen of puur in te nemen. Ook heerlijk op de huid, bijvoorbeeld als masker.
Manukahoning: sterkste ontstekingsremmende werking, vanwege de UMF. Lindenbloesemhoning: werkt ontspannend op het zenuwstelsel. Kastanjehoning: ondersteunt het vaatsysteem.
Je kunt Manuka honing precies op dezelfde manier aan je voeding toevoegen als met gewone honing, denk aan: Manuka honing in je smoothie, yoghurt of kwark, havermout of wat Manuka honing in je thee.
Ook bevat Manuka fytonutriënten. Dat zijn bestanddelen van planten die een positief effect hebben op het lichaam. Dankzij deze krachtige eigenschappen is rauwe Manuka wat duurder dan reguliere honing. Hoe hoger het anti-bacteriële vermogen, hoe hoger de prijs.
Echte Manuka honing moet duidelijk gelabeld zijn met de MGO- waarde en de certificering. De verpakking moet ook informatie bevatten over de herkomst van de honing, zoals" Product of New Zealand".
Bij onze klanten is de Manukahoning 70 MGO de meest populaire keuze. Dus als je inspiratie zoekt om te beslissen welke honing je wilt kopen, laat je dan leiden door onze klanten! 94% van onze klanten zou Manukahoning van Manuka Doctor aan vrienden of familie aanbevelen.
Vaak wordt aangenomen dat Manuka honing de gezondste honing is. Echter toont onderzoek aan dat bijvoorbeeld Nederlandse Heidehoning net zo effectief is. Nazomerhoning (een variant op de heidehoning) heeft bijvoorbeeld de meeste anti-oxidanten en mineralen.
Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen en kunnen bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem. Commercieel verwerkte honing heeft vaak een verminderd pollen-gehalte door de filtratieprocessen. Bovendien bevatten de aminozuren in rauwe honing antioxidanten en hebben ze ontstekingsremmende eigenschappen.
Korianderhoning heeft een gunstige werking op de darmen: tegen gasvorming en maag- en darmklachten. tegen een opgeblazen gevoel.
Een van de fantastische kenmerken van honing is, dat je het op zoveel manieren kunt eten, en dat is niet anders voor Manukahoning uit Nieuw-Zeeland. Pimp je ontbijt, roer het door een warme drank, of begin of eindig de dag met een lepel honing. Iedere manier om Manukahoning te consumeren is een goede manier.
1: Een medicijn tegen bacteriën en ontstekingen
Neem eens een theelepeltje Manuka honing! Dit heerlijke goedje staat bekend om zijn antibacteriële, antivirale en schimmeldodende werking.
Vriend van je buik
Door de antiseptische eigenschappen van honing kun je de spijsvertering een handje helpen en kan maagzuur verminderd worden. Ook mensen met darmklachten kunnen de positieve effecten van honing ervaren. Honing is een natuurlijke probiotica met goede bacteriën als lactobacilli en bifidobacteria.
Bij Holland & Barrett kan je echte manukahoning kopen met verschillende MGO-waarden.
Zoals eerder genoemd worden vooral tijm-, heide- en manukahoning als gezondere opties gezien. Deze soorten zijn donker van kleur en onderzoek van een Sloveense universiteit wijst uit dat donkere honingsoorten meer voedingsstoffen en antioxidanten bevatten dan lichte honing.
Honing is een sterk antiseptisch middel dus het is aan te raden om elke dag een eetlepel honing te nemen op een lege maag.
Antibacteriële werking
De hoge concentratie Methylglyoxal in MGO 400+ Manuka Honing zorgt voor een krachtige antibacteriële werking. Dit maakt de honing effectief bij het bestrijden van bacteriële infecties en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.
Kinderen jonger dan 1 jaar kun je beter geen honing geven.Zij kunnen namelijk ziek worden van de sporen van de schadelijke bacterie clostridium botulinum, die soms in honing voorkomt. Voor iedereen ouder dan 1 jaar is honing veilig, ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
Regelmatig een kleine dosis rauwe honing en kaneel innemen, is goed voor je cholesterol. Het voorkomt bloedvatenvernauwing omdat het je aders schoonhoudt. Dit in combinatie met een gezond dieet en regelmatige beweging houdt je hart in topconditie!
De duurste kilogram sidr-honing bracht ooit (in Abu Dhabi) 500 dollar op. Maar ook in Europa betaal je al snel 25 euro voor een potje van 250 gram. Sidr-bomen in Jemen, de bijen en de sidr-honing: goud voor de economie van Jemen. In veel landen wordt sidr-honing gebruikt als voedsel én als medicijn.
(1)Uit recente wetenschappelijke studies is gebleken dat bepaalde soorten honing een antibacteriële werking hebben, zoals Manukahoning. De vraag is of medische honing meer antibacterieel is dan supermarkthoning, imkerhoning of Manukahoning.
Manuka is te vinden in de bergachtige streken van Nieuw-Zeeland. Honing die uit deze plant wordt geproduceerd, zou een heel speciaal effect hebben. Manukahoning is vol en kruidig van smaak. Het heeft een lichte, muntachtige nasmaak, betovert de zintuigen en zorgt voor een heerlijke ervaring in thee of op brood.
raathoning: dit is honing van de zuiverste vorm: de honing zit nog in de verzegelde cellen van de raat, die geheel door de bijen vervaardigd zijn. Deze honing is dan ook 100% natuurzuiver. tijmhoning: deze honing vol, bruinkleurig, geurig en pittig. woudhoning: dit is een donkerbruine vloeibare honing.
MGO staat voor het gehalte van de stof methylglyoxal in de Manuka honing. Elke honing bevat deze bio-actieve stof, maar geen enkele honing bevat zo'n hoog percentage als Manuka honing. De aanwezigheid van methylglyoxal verschilt per productie van de honing. Hoe meer bio-actieve stoffen, hoe kostbaarder de honing wordt.