Een oogpotlood kun je om heel je oog aanbrengen, op de waterlijnen gebruiken, op je ooglid of onder je ogen. Het fijne ervan is dat je het mooi kunt vervagen zodat de lijntjes niet zo streng en hard zijn.
Slijp de punt van je potlood en verwarm deze even tussen je vingers als hij te hard is. Til je bovenste ooglid een klein beetje op en breng op de waterlijn – het randje onder je bovenste wimpers – het kohlpotlood aan. Doe dit ook op de onderkant. Slijp het puntje weer en teken ook een lijntje tussen je wimpers.
Eyeliner is een make-up product en gebruik je eigenlijk hoe je zelf wilt, tenslotte gebruiken wij het puur ter decoratie! De meest gebruikelijke manier is om eyeliner boven het oog, dichtbij de wimpers aan te brengen in een lijn, langs het oog, van de binnenste naar de buitenste ooghoek.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Vermoeide ogen ontstaan onder andere door langdurig beeldschermwerk, veel lezen of een bril met verkeerde brilsterkte. Veelvoorkomende symptomen zijn een trekkend gevoel rond de ogen en moeite met scherpstellen. Oogdruppels kunnen helpen bij jeukende, droge of geïrriteerde ogen.
Een oogpotlood is poederig (Kayal of Kohl) en een eyeliner is vloeibaar. Een oogpotlood kan je nog mooi vervagen als je het hebt aangebracht en een eyeliner moet je in een keer goed en netjes aanbrengen. Verder is een oogpotlood wat zachter dan een eyeliner. Die komt wat harder over.
Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.
Op je waterlijn
Dan kun je (een waterproof) oogpotlood op je onderste en bovenste waterlijn aanbrengen. Let op dat dit je ogen optisch kleiner maakt, maar het is wel ontzettend mooi! Wil je je ogen juist groter laten lijken? Breng dan een huidskleurig of wit oogpotlood aan op je onderste waterlijn.
Een ultra zacht potlood - geschikt voor de gevoelige huid rondom de ogen en gemakkelijk aan te brengen.
Waarom zit mijn eyeliner nooit mooi!?
Dat komt omdat iedereen anders is en zo ook de oogvorm. De vorm van je oog is heel bepalend voor welke soort eyeliner mooi bij jou staat. Er bestaan verschillende oogvormen, zoals amandelvormige ogen, ronde ogen en smalle ogen.
Witte Oogpotloden
Een wit oogpotlood zorgt voor een optisch grotere oogopslag. Om grotere ogen te creëren, zet je een lijntje onder het oog, gebruik je een wit oogpotlood op de waterlijn van je oog.
Bij bruine ogen staan bijna alle kleuren eyeliner. Met de kleuren koper, brons en champagne creëer je een zacht effect. Voor meer expressie kies je voor kleuren als koningsblauw, felroze, limoengroen of zalmroze.
Gebruik voor dat je oog make-up aanbrengt een eyeshadow primer. De primer voorkomt ophopingen in de oogplooien én versterkt de kleur. Een inkoppertje: gebruik waterproof mascara.
Een bruine eyeliner zorgt voor een minder harde look dan een zwarte eyeliner. Een bruine eyeliner oogt zachter en natuurlijker.
Waar komt m'n blush? Een vuistregel uit de oude doos: glimlach naar jezelf in de spiegel, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt je blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van je gezichtsvorm en het effect dat je wil bereiken.
Concealer breng je aan na je foundation
Weet je dat ook weer. Je concealer breng je dus aan nadat je je foundation hebt opgesmeerd.
Bevochtig voor elk oog een doekje met make-upremover. Druk met het doekje enkele seconden voorzichtig op de oogleden en beweeg het langzaam van boven naar onder en van binnen naar buiten. Begin zeker niet te wrijven of te schrobben, dat irriteert de gevoelige huid rond je ogen alleen maar.
Hoe je zo snel mogelijk een rechte lijn boven je oog krijgt? Door niet te trekken aan je buitenste ooghoek. Dit zorgt ervoor dat de huid ietwat gaat rimpelen als je 'm weer loslaat, en tja, dan is dat lijntje ook meteen oneven.
Door stress spannen uw spieren aan, ook die in uw ogen. Hierdoor neemt uw gezichtsscherpte af. Het wazig zien door stress is een tijdelijke klacht. Zodra de stress minder wordt, wordt uw zicht weer helderder.
Wanneer je je gestresst voelt reageert je lichaam op deze gevoelens. Deze reactie kan op verschillende manieren tot uiting komen: zo kan stress zorgen voor problemen met je ogen. Enkele van de symptomen die op kunnen treden door stress zijn vermoeide ogen, dubbelzien, een wazig zicht en andere oogklachten.
Welke klachten kan men hebben bij droge ogen? Door uitdroging van het oppervlak kunnen ogen gaan branden en steken, slijm gaan afscheiden en soms rood worden. Het zicht kan hierbij wisselend wazig zijn (en soms weer tijdelijk verbeteren na knipperen).