De flesjes, die zagen er wel exact hetzelfde uit. De eerste smaak is een combinatie van bosbes, cassis en veenbes. De tweede is met pruim en granaatappel en de derde die was wel erg speciaal. Want voor de derde smaak werd een combinatie van tomaat en perzik gebruikt.
Als kind verzamelde hij Fanta-blikjes, nu is hij trotse eigenaar van Frituur Fantasia in Herent, een ultramoderne frituur waar maar liefst 31 verschillende Fanta smaken uit België, Amerika en Azië op de kaart staan.
In Nederland drinken we vaak de Fanta lemon en Fanta orange, maar er zijn veel meer verschillende spannende Fanta smaken te ontdekken. Zo hebben we in ons assortiment Apple, Berry, Pineapple, Cherry, Grape, Peach, Mago, Strawberry, Green Apple, Fruit Punch, Toronja, Mezzo, Exotic en Shokata.
Nu ook in Nederland: Fanta Shokata (Fanta blauw). Met de heerlijke smaak van vlierbessen en citroen is dit nog eens iets anders dan de reguliere Fanta Orange! Fanta Shokata is niet te krijgen in de Nederlandse supermarkten. Verras je gasten dus met deze heerlijke zoete frisdrank.
Roze Fanta
Na de blauwe Fanta van vorig jaar, gaat het nu om een roze versie. Achter het roze uiterlijk gaan opnieuw drie verschillende smaken schuil. Maar deze keer kan je wel zien welke je gekocht hebt. De tekst #WhatTheFanta heeft ofwel een rode, blauwe of groene achtergrond.
Fanta – Green Apple. Je kent vast de groene appel lolly's wel van Chupa chup. Deze smaak proeft precies naar deze lolly's, maar dan met een kleine sparkel erin.
Er waren namelijk drie verschillende soort blauwe Fanta en dus was er niet één smaak, maar wel drie verschillende smaken die er voor het oog exact hetzelfde uitzagen. De eerste variant had de smaak van bosbes, cassis en veenbes. De tweede was de combinatie van granaatappel en pruim.
Hoe zuidelijker je gaat, hoe donkerder oranje en hoe meer gesuikerd de Fanta-variant. In meer noordelijke landen proeft de drank zuurder en kleurt hij lichter geel.
EEN DESIGNER FLES
Fanta geintroduceerd in de V.S. nadat het eerder al succesvol gelanceerd werd in Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika. Fanta geintroduceerd in de V.S. nadat het eerder al succesvol gelanceerd werd in Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika.
In 1941 werd Fanta geregistreerd als een Duits merk. Na de oorlog zijn de merknaam en het recept van Fanta overgedragen aan het hoofdkantoor.
Gezondheid
Frisdrank zoals Fanta Orange 500ml is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Fanta Orange 500ml kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Spezi is zoals gezegd een koolzuurhoudende frisdrank en een mix van cola en limonade / sinas. Naast water, suiker, citroensap, sinaasappelsap, kleurstof en smaakstoffen bevat het ook cafeïne.
Fanta vraagt hulp van consumenten om mysterie van blauwe smaak op te lossen. Vanaf vandaag ligt er een nieuwe, mysterieuze smaak in het frisdrankschap. De smaak van het helderblauwe no sugar drankje is nog onbekend. Ook de verpakking verraadt niets.
Fanta Naranja Tray
De Spaanse Fanta Naranja is zeer populair bij diegene die tijdens hun Spaanse vakantie kennis gemaakt hebben bij de originele sinaasappelsmaak. Dit product is in België en Nederland moeilijk verkrijgbaar, maar bij Shopandalucia is deze Spaanse frisdrank altijd voorradig.
Fanta stond dus altijd bekend om zijn sinas. Vroeg je om Fanta, dan kreeg je automatisch sinas van dit merk en omgekeerd. Tegenwoordig heeft Fanta meer smaken dan alleen sinas en wordt dit er altijd bij vermeld.
E150d: Sulfiet-ammoniakkaramel als kleurstof; dit geeft de frisdrank zijn karakteristieke bruine kleur. Mensen die allergisch zijn voor sulfiet kunnen dan ook lichamelijke klachten ondervinden na het drinken van Coca-Cola. cafeïne, 0,1 gram per liter.
Fanta-drinkers krijgen nu nog 19 gram suiker per keer binnen. (Dat zijn bijna vijf suikerklontjes.)
Frisdrank bestaat sinds de zeventiende eeuw. De eerste frisdrank bestond uit water, suiker en limoensap en werd limoenade genoemd. In 1767 ontdekte de Engelse scheikundige Joseph Priestley hoe je koolzuurgas aan water kon toevoegen. Dit geeft de 'prik' aan frisdrank.
Als het aan Coca-Cola ligt, zijn er binnenkort nog slechts twee landen op de wereld waar zijn producten niet officieel te koop zijn: Cuba en Noord-Korea.
In Nederland maken we gebruik van lokale ingrediënten. Zo komt het water in onze dranken uit de lokale, natuurlijke mineraalwaterbron De Wildert en is de suiker afkomstig uit Nederlandse suikerbieten. Je begrijpt dat die lokale ingrediënten voor subtiele smaakverschillen kunnen zorgen.
Waarom is Fanta in Spanje donkerder van kleur en in Nederland lichter oranje? We houden rekening met de voorkeur van consumenten in verschillende landen. Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange is dat de Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak kiezen.
Sprankelend water; vruchtensap uit concentraat 4.4% (sinaasappel 3.4%, perzik 0.5%, appel 0.4%, passievrucht 0.1%); voedingszuren: citroenzuur, appelzuur; conserveermiddel: kaliumsorbaat; wortel- en saffloerconcentraat; zoetstoffen: acesulfame-K, aspartaam; natuurlijke aroma's; stabilisatoren: guarpitmeel, ...