Nadat Fanta vorig jaar een geheimzinnige blauwe Fanta op de markt bracht, is de nieuwe innovatie van het iconische merk deze keer gehuld in een roze jasje. Het drankje is geïnspireerd door smaken van over de hele wereld, die garant staan voor zonnige lente- en zomermaanden.
De flesjes, die zagen er wel exact hetzelfde uit. De eerste smaak is een combinatie van bosbes, cassis en veenbes. De tweede is met pruim en granaatappel en de derde die was wel erg speciaal. Want voor de derde smaak werd een combinatie van tomaat en perzik gebruikt.
Nu ook in Nederland: Fanta Shokata (Fanta blauw). Met de heerlijke smaak van vlierbessen en citroen is dit nog eens iets anders dan de reguliere Fanta Orange! Fanta Shokata is niet te krijgen in de Nederlandse supermarkten. Verras je gasten dus met deze heerlijke zoete frisdrank.
Roze Fanta
Na de blauwe Fanta van vorig jaar, gaat het nu om een roze versie. Achter het roze uiterlijk gaan opnieuw drie verschillende smaken schuil. Maar deze keer kan je wel zien welke je gekocht hebt. De tekst #WhatTheFanta heeft ofwel een rode, blauwe of groene achtergrond.
Er zijn verschillende Fanta smaken op de markt zoals Fanta Orange en Fanta Orange Zero Sugar, Fanta Strawberry & Kiwi, Fanta Exotic en Fanta Exotic No Sugar, Fanta Lemon en Fanta Lemon No Sugar, Fanta USA in 9 verschillende smaken, Fanta Lemon & Elderflower, Fanta Zero Watermelon, Fanta What The Fanta Zero, Fanta ...
Waarom is Fanta in Spanje donkerder van kleur en in Nederland lichter oranje? We houden rekening met de voorkeur van consumenten in verschillende landen. Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange is dat de Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak kiezen.
Het verschil tussen de Spaanse en Nederlandse Fanta Orange wordt bepaald doordat Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak kiezen.
Fanta – Green Apple. Je kent vast de groene appel lolly's wel van Chupa chup. Deze smaak proeft precies naar deze lolly's, maar dan met een kleine sparkel erin.
Er waren namelijk drie verschillende soort blauwe Fanta en dus was er niet één smaak, maar wel drie verschillende smaken die er voor het oog exact hetzelfde uitzagen. De eerste variant had de smaak van bosbes, cassis en veenbes. De tweede was de combinatie van granaatappel en pruim.
Sprankelend water; sinaasappelsap uit concentraat (4%); voedingszuren: citroenzuur, appelzuur, natriumcitraat; zoetstoffen: aspartaam, acesulfaam-K; conserveermiddel: kaliumsorbaat; antioxidant: ascorbinezuur; natuurlijke sinaasappelaroma's met andere natuurlijke aroma's; wortelconcentraat; stabilisator: guarpitmeel; ...
EEN DESIGNER FLES
Fanta geintroduceerd in de V.S. nadat het eerder al succesvol gelanceerd werd in Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika. Fanta geintroduceerd in de V.S. nadat het eerder al succesvol gelanceerd werd in Latijns-Amerikaanse landen en Zuid-Afrika.
Het verschil tussen Fanta en Sisi
Over SiSi wordt gezegd dat er geen suiker in zit, althans geen toegevoegd suikers. Bij Fanta is het recept altijd hetzelfde gebleven. In Fanta zit meer koolzuur dit merkt u al wanneer u het blikje openmaakt. Het sist meer dan bij een SiSi frisdrank blikje.
Verkoper Josef Knipp kwam – salesman als hij was – linea recta met de naam Fanta. Op het laboratorium in Essen ontwikkelde Dr. Wolfgang Schetelig een recept met een reeks restproducten uit andere industrieën.
Fanta triggert haar consumenten om door middel van een online speurtocht de geheime smaak (of smaken?) te ontmaskeren die zich verschuilt achter de blauwe frisdrank.
Wat zijn de ingrediënten? Spezi is zoals gezegd een koolzuurhoudende frisdrank en een mix van cola en limonade / sinas. Naast water, suiker, citroensap, sinaasappelsap, kleurstof en smaakstoffen bevat het ook cafeïne.
Fanta-drinkers krijgen nu nog 19 gram suiker per keer binnen. (Dat zijn bijna vijf suikerklontjes.)
Als het aan Coca-Cola ligt, zijn er binnenkort nog slechts twee landen op de wereld waar zijn producten niet officieel te koop zijn: Cuba en Noord-Korea.
Spezi is een mixfrisdrank bereid uit cola en limonade. Het merk werd in 1956 door Brauhaus Riegele in Augsburg geïntroduceerd en was oorspronkelijk een biersoort.
Hoe zuidelijker je gaat, hoe donkerder oranje en hoe meer gesuikerd de Fanta-variant. In meer noordelijke landen proeft de drank zuurder en kleurt hij lichter geel.
In Nederland maken we gebruik van lokale ingrediënten. Zo komt het water in onze dranken uit de lokale, natuurlijke mineraalwaterbron De Wildert en is de suiker afkomstig uit Nederlandse suikerbieten. Je begrijpt dat die lokale ingrediënten voor subtiele smaakverschillen kunnen zorgen.
In 1937 lanceerde N.V. Distilleerderij en Likeurstokerij v/h Wed. C.J. Becht & Zonen (Bergen op Zoom) een koolzuurhoudende sinaasappellimonade genaamd Si-Si.
E150d: Sulfiet-ammoniakkaramel als kleurstof; dit geeft de frisdrank zijn karakteristieke bruine kleur. Mensen die allergisch zijn voor sulfiet kunnen dan ook lichamelijke klachten ondervinden na het drinken van Coca-Cola. cafeïne, 0,1 gram per liter.