De winnaar is het pistache ijs van Alessandro Crispini van Gelateria Crispini in het kleine Italiaanse dorpje Spoleto. De smaak komt voort uit een mix van drie pistaches. Twee uit een dorpje aan de voet van de vulkaan Etna op Sicilië en eentje uit het eeuwenoude havenstadje Agrigentio.
Talamini Deventer is naar men zegt de grootste ijssalon van de wereld.
IJssalon Lorenzo uit Utrecht heeft tijdens de Horecava het Nederlands Kampioenschap gelato gewonnen. In de Amsterdamse RAI werd het mapapa-ijs als beste ijs bestempeld. De warme zomermaanden zijn nog niet begonnen. Maar dat maakte vorige week niet uit voor ijsmakers Lorenz en Monica de Groot.
Winnaar van de ijs test is Häagen-Dazs Belgian chocolate die van de deskundige jury een 8 als rapportcijfer kreeg. Dit is absoluut geen goedkoop ijs, maar de prijs van circa 11 euro per liter wordt goedgemaakt door de hoge kwaliteit en de lekkere smaak.
1 – Roberto Gelato
Hij is winnaar van De Gouden IJsspatel en met zijn verrukkelijke vanille-ijs won hij in 2018 zelfs de intertionale Coppa d'Oro. Het beste vanille-ijs van de wereld gewoon in Utrecht, dat wil je proeven!
Een bol ijs kost bij Gio's 1,30 euro, Talamini vraagt 1,25 euro voor een bolletje ijs.
Talamini ijs is een typische Italiaanse gelato en wordt gemaakt op basis van lichter-verteerbaar melkijs ipv roomijs of op basis van water (sorbets). De traditionele recepturen die Talamini al meer dan 60 jaar gebruikt, worden nog steeds gerespecteerd.
Na een aantal omzwervingen in Europa belandt de familie Talamini in 1933 in Deventer. Door middel van een ijskar maakt het Deventer publiek kennis met het ambachtelijke Italiaanse ijs.
IJssalon La Venezia – Origineel italiaans ijs sinds 1933.
Florencia: De ijssalon die al sinds 1932 de stad siert. Samen met mam of pap een ijsje halen was, en is het hoogtepunt van de week.
De functie van medewerker van IJscoland is zeer breed en afwisselend. Je schept ijsjes, neemt bestellingen op, maakt ijscoupes en handelt bestellingen af.
ijsverkoper - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)
De ijsmakers stellen er een eer in steeds nieuwe smaken te introduceren, naar eigen receptuur. Veel ijssalons zijn bedrijven van Italiaanse ijsmakers; ze zijn vaak getooid met namen als Roma of Venezia.
Met 1 bolletje van 50 gram krijg je ongeveer 60 kcal binnen. 2 bolletjes is een weekkeuze. Yoghurtijs: 1 bolletje is een dagkeuze en bevat ongeveer 70 kcal.
Het loon van een ijsverkoopster: 8 euro per uur.
Geschiedenis. De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak van een sorbet. De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit.
De Romeinen maakten van sneeuw uit de bergen, gemengd met honing, rozenwater en fruit al een soort van sorbet. In 1292 was het Marco Polo die van zijn verre reizen een recept van ijs mee bracht naar Venetië. Dit was het eerste ijs wat door kunstmatige bevriezing gemaakt werd.
Chinezen waren de eersten die ijs maakten. Marco Polo bracht het recept mee naar Italië. Echter in Italië was ijs al eerder bekend geworden, want voordat Marco Polo China bezocht, stuurde keizer Caesar zijn slaven de bergen in om ijs te halen waarmee ze vruchtensappen konden koelen en bevriezen.
Hoeveel bollen ijs krijg ik uit een doos? Uit 1L hoeve-ijs kan je ongeveer met 4 personen eten. Dit wil zeggen, 3 dikke bollen per persoon of 12 bollen in totaal. Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen.
Flexibel (beschikbaar in de weekenden, avonden en op feestdagen). Goede beheersing van de Nederlandse taal. Je bent minimaal 15 jaar oud. Beschikbaar van maart tot oktober.
Als je 13 of 14 jaar bent, mag je helpen bij licht, niet-industrieel werk. Voorbeelden: Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in een winkel, zoals helpen bij het vakken vullen of inpakken. Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in de landbouw.
13 – 14 jaar: € 3,- per uur. 15 jaar: € 4,- per uur. 16 jaar: € 5,- per uur. 17 jaar: € 6,- per uur.