De testers beoordeelden onder meer de smaak, de romigheid en de hoeveelheid noten. Ook een expertpanel van 8 professionele ijs en-/of chocolademakers testte de ijsjes. Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic.
ROTTERDAM - Magnum bracht als eerste in Europa ijs met een nieuw ontdekte chocoladesoort op de markt: Ruby chocolade.
Je eet het puntje van je Cornetto namelijk beter helemaal níét op. We gaan jullie de ingewikkelde scheikundige verklaring grotendeels besparen, maar de Belgische scheikundige Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht beweert bij hoog en bij laag dat je het puntje van je Cornetto beter laat voor wat het is.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Diepvriesproducten tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Welke ijsjes minste suiker? Waterijsjes zijn de beste keus. Die bevatten namelijk geen vet en vaak minder suiker dan chocolade-, room- of yoghurtijs. En daardoor minder calorieën.
Een Cornetto is een voorverpakt ijshoorntje, gemaakt van vanille-roomijs in een oubliehoorn en met chocoladesaus, bestrooid met stukjes hazelnoot.
Caraco ijs
Dit merk is de voorloper van de Cornetto was vroeger óveral te koop. Of het nou de dubbellikker met de chocoladetopping, de heerlijke roomijsbeker of het krokante notenchoco-ijsje was, eigenlijk waren ze allemaal even lekker.
Producten als Omo, Knorr en Magnum zijn een stuk duurder geworden. Vanwege de hogere prijzen voor grondstoffen, mede door de oorlog in Oekraïne, heeft fabrikant Unilever de prijzen wereldwijd met gemiddeld 8,3 procent verhoogd. En daar blijft het niet bij.
Elke dag ijs eten is voor ons geen straf. Wij houden van ijs en krijgen er geen genoeg van. Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs?
Woordvoerder van Unilever, het bedrijf dat Cornetto's produceert, zegt trouwens dat het niet waar is dat het puntje chocolade in het hoorntje ongezond is. Volgens hen is de chocolade die daarin zit niet gehard en daarom dus ook niet door het proces is gegaan.
Roomijs bevat veel ongezond verzadigd vet. Softijs zit qua calorieën en vet tussen roomijs en waterijs in. Vooral door de ingrediënten als room en chocolade loopt de caloriedichtheid van deze ijssoorten behoorlijk op. Een Magnumijsje bevat ongeveer 250 kilocalorieën en 14 gram vet.
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
De Magnum Almond wordt met 10 ml verkleind tot 100 ml, de Classic-versie gaat van 120 naar 110 ml. De Magnum Infinity Chocolate & Caramel (274 calorieën), Magnum Infinity Chocolate en de Cornetto Choc 'N' Ball worden van de markt gehaald.
Waar je voor de slechtste ijsjes €1,72 betaalt (bij Jumbo), betaal je bij Lidl €1,69 voor het allerbeste. De 'echte' Cornetto's zijn met hun € 2,85 maar liefst 69% duurder.
Een Cornetto is een voorverpakt ijshoorntje, gemaakt van vanille-roomijs in een oubliehoorn en met chocoladesaus, bestrooid met stukjes hazelnoot. De ijsjes komen uit de Ola-fabriek te Hellendoorn die behoort tot het Unilever concern.
Booza uit het Midden-Oosten
ijs, afkomstig uit het Midden-Oosten en krijgt zijn elasticiteit van mastiek , hars die afkomstig is van de mastiekboom. De traditionele smaak van booza is Kashta (of Ashta). Dat is een mix van oranjebloesemwater en rozenwater. Er wordt wel gezegd dat het de oudste ijssoort ter wereld is.
Ola is een Unilevermerk van consumptie-ijs sinds 1960. Op 3 februari 1956 werd het bedrijf opgericht in België. De naam Ola is afgeleid van het margarinemerk Hola.
Magnum is een ijsje van Ola. Karakteristiek voor een Magnum is de dikke laag chocolade rondom een dik blok roomijs en echte vanille. Het gewicht van het ijsje was aanvankelijk 86 gram, te vergelijken met snacks als Mars en Snickers. Unilever introduceerde de Magnum als tussendoortje.
Het geweldige idee was om de binnenkant van het hoorntje te bedekken met een chocolade laagje zodat de wafel knapperig zou blijven als deze gevuld was met ijs. Uit deze unieke innovatie is in 1959 ”Cornetto” geboren!