In een grafische gebruikersomgeving is een werkbalk (Engels: toolbar) een balk met knoppen in het venster van een computerprogramma. Een werkbalk wordt ook wel een knoppenbalk genoemd.
De horizontale balk met knoppen die elk een menu tonen als erop geklikt wordt. De meeste programma's beschikken over een menubalk, die meestal standaard zichtbaar is. De menubalk staat onder de titelbalk.
In veel appvensters vind je een knoppenbalk met knoppen die je snel toegang geven tot veelgebruikte functies, hulpmiddelen of handelingen. Wanneer je een app gebruikt, kun je de knoppenbalk verbergen of instellen welke knoppen je in de knoppenbalk wilt opnemen en hoe ze moeten worden weergegeven.
Op de Mac kun je in het paneel 'Dock en menubalk' van Systeemvoorkeuren de weergave van het Dock aanpassen en onderdelen selecteren waarvan je wilt dat ze in de menubalk en in het bedieningspaneel worden weergegeven.
In het Dock kunnen maximaal drie recent gebruikte apps worden getoond die er nog niet in staan, evenals een map voor onderdelen die je van het internet downloadt. Standaard bevindt het Dock zich aan de onderrand van het scherm, maar je kunt het ook aan de linker- of rechterrand plaatsen.
Oude Safari adres- en tabbladbalk terugzetten
Op een Mac kun je dit instellen via Safari ▸ Menubalk ▸ Voorkeuren ▸ Tabbladen ▸ kies voor 'Afzonderlijk'. Schakel ook de opties 'Vouw tabbladtitels automatisch samen tot symbolen' uit.
Een ondergewaardeerde functie van de Mac is zeker wel het programma Voorvertoning. Met deze functie kan je namelijk afbeeldingen en PDF's bewerken. Je kan bijvoorbeeld tekst toevoegen en zelfs ook een handtekening. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een foto bijsnijden of vormen toevoegen zoals een vierkant of een cirkel.
Een taakbalk is een onderdeel van een grafische gebruikersomgeving. Het is een balk meestal onderaan het scherm om aan te geven welke applicaties (taken) zijn gestart en om die eventueel te beheren.
De Taakbalk neemt een centrale plek in bij Windows. Dit is de balk onderin het scherm. Hier staan de Startknop en pictogrammen van programma's. Deze pictogrammen zijn als het ware snelkoppelingen om snel toegang tot die programma's te krijgen.
Met iCloud bewaar je je belangrijkste gegevens, zoals foto's, bestanden en reservekopieën en houd je deze veilig, up-to-date en beschikbaar voor al je apparaten. Deze voorziening is ingebouwd in elk Apple apparaat, en iedereen krijgt om mee te beginnen 5 GB opslagruimte.
Mac-toetsenborden hebben één of twee Delete-toetsen: Delete (⌫) , en Forward Delete (⌦) ; Wat op Windows dus Backspace heet, heet op macOS Delete (⌫) ; Wat op Windows Delete heet, heet op macOS Forward Delete (⌦) .
Klikken met de Control-toets ingedrukt op de Mac werkt hetzelfde als klikken met de rechtermuisknop op een Windows-computer. Op deze manier open je een contextueel menu op een Mac. Control + klikken: Houd de Control-toets ingedrukt terwijl je op een onderdeel klikt.
Paintbrush doet in essentie hetzelfde op Mac als MS Paint op Windows. Er zijn verder weinig verschillen te vinden.
Safari weer in het beginscherm zetten
Als je Safari niet ziet in je beginscherm, kun je de app terugvinden in de appbibliotheek en weer in het beginscherm zetten. Veeg vanaf het beginscherm naar links om naar de appbibliotheek te gaan. Typ "Safari" in het zoekveld. en tik op 'Zet op beginscherm'.
Als de tabbladen nog steeds niet worden weergegeven, klikt u op Beeld > Alle vensters > Naast elkaar weergeven > OK.
Reacties. Je klikt met de rechter muisknop ergens op het blanco gedeelte bovenaan. Dan krijg je een menu te zien waarin je kunt aanvinken Menubalk, Bladwijzerbalk, of Aanpassen.
De adresbalk is een typisch onderdeel van webbrowsers en bestandsbeheerders en wordt gebruikt om webpagina's en mappen te openen.
Voer de volgende stappen uit om dit probleem op te lossen: Druk op ALT + TAB om naar een ander programma te schakelen. Klik op Start, wijs Instellingen aan en klik op taakbalk & menu Start. Schakel op het tabblad taakbalkopties het selectievakje altijd op voorgrond in om het te selecteren en klik vervolgens op OK.
iCloud is in elk Apple device ingebouwd. Op die manier blijven al je foto's, bestanden, notities en meer veilig bewaard, altijd up‑to‑date en overal binnen handbereik. Iedereen krijgt gratis 5 GB iCloud-opslag om mee te beginnen.