Een rebound-relatie is dus een 'relatie' die iemand begint om een recente beëindiging van een relatie te verwerken. Je 'gebruikt' iemand anders dus om je eigen recentelijke relatie te verwerken. Kenmerkend voor de rebound relatie is dat je 'm heel snel na het uitgaan van je eerdere (belangrijke) relatie aangaat.
Hoelang duurt het? “Vaak houdt het op na twee jaar, dat is de logische herstelperiode na een relatie. De duur van zo'n reboundrelatie loopt dus gelijk met de periode van rouw na een lange relatie. Wanneer je jezelf opnieuw gevonden hebt, weer in evenwicht bent, dan houdt het op”.
Een ander signaal voor een rebound relatie is dat je het gevoel hebt dat jullie erg snel gaan in jullie verkering. Misschien woon je al heel vlug samen, of breng je gewoon veel tijd door met z'n tweeën of hebben jullie zelfs al de grote ik-hou-van-je gezegd, terwijl jullie nog niet zo lang samen zijn.
Het korte antwoord: twee maanden. Kortom: een break-up is een break-up. Ik adviseer je dan ook je zo snel mogelijk naar dit concept te gedragen, want ik zie te vaak dat recent gebroken koppels maar al te gemakkelijk naar elkaar teruggrijpen, zonder dat een van de twee ook maar iets is veranderd.
"Wij moeten de deur uit, tijd maken om uit te gaan, onszelf leuk aankleden. Dat geldt niet voor beroemdheden, daar gaat dat vanzelf." Iedereen die niet het leven van een beroemdheid lijdt, doet er dus goed aan om een adempauze te nemen tussen twee relaties. Tillman raadt drie maanden aan, Van de Ven zelfs 22 maanden.
Meestal wordt een rebound relatie geen succes. De rollen zijn niet gelijkmatig verdeeld namelijk. Voor degene die net uit een verbroken relatie komt is een rebound relatie een stukje therapie. Het helpt om over de ex partner heen te komen en is het fijn om iemand te hebben.
Helaas – dat verliefde gevoel van het begin komt niet zomaar terug. Die overgeslagen vonk blijft zo'n zes maanden tot één jaar hangen – daarna verdwijnen de 'geluksstofjes' uit ons lichaam en gaat het verliefde gevoel over in houden van.
Vaak houdt het op na twee jaar, dat is de logische herstelperiode na een relatie. De duur van zo'n reboundrelatie loopt dus gelijk met de periode van rouw na een lange relatie. Wanneer je terug jezelf gevonden hebt, weer in evenwicht bent, dan houdt het op.
Je kunt natuurlijk zoveel willen, maar je krijgt niet altijd wat je wil. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat mensen die op z'n minst 30 dagen wachten totdat zij weer contact opnemen met hun ex, veel meer succes hebben dan mensen die dat meteen doen. De 30 dagen regel is dus zeker het proberen waard!
Een scala aan factoren kan hieraan ten grondslag liggen: hoe lang jullie een relatie hebben gehad, wat de reden van de scheiding is geweest, hoe jullie uit elkaar zijn gegaan, hoe goed je je scheiding hebt verwerkt, hoe snel de nieuwe relatie een feit is, et cetera. Daar is geen handleiding of maatstaf voor.
Je bent veel te druk.
Je kan maar moeilijk tijd voor hem vrijmaken. Kortom: je hebt simpelweg geen tijd om je te binden aan iemand. In een relatie moet je tijd en moeite steken, maar je hebt gewoon niet de middelen op dit moment.
Het rebound-effect of het rebound-verschijnsel is de neiging van sommige medicijnen, om na een al dan niet plotseling staken van het gebruik, de terugkeer te veroorzaken van de symptomen die ze bij toediening juist bestrijden.
Het herstellen van een verbroken relatie is niet altijd mogelijk, in enkele gevallen gaat de partner al snel door met het leven en lijkt er geen hoop meer te zijn om de relatie weer net zo goed te maken als deze hiervoor was. Maar naarmate er steeds meer tijd verstrijkt worden de kansen toch weer wat groter.
Een rebound relatie: je hebt er vast wel eens van gehoord. De definitie van een rebound relatie is een relatie die iemand begint om een recente beëindiging van een relatie te verwerken. Het zou dé manier zijn om over je verbroken relatie heen te komen.
Het kan ook dat jouw ex terug kom,t omdat hij of zij op zoek is naar bevestiging, simpelweg om te checken of hij/zij nog steeds liefde verdient. “Als iemand single zijn associeert met ongewild, ongelukkig en ongewenst zijn, kan het heel goed dat jullie break-up deze gevoelens (weer) heeft boven gebracht.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Doorgaans is dat 30 dagen. Je ex kan alleen op die manier zichzelf afvragen wat jij allemaal uitspookt. De ene keer zorg je dat je wat informatie geeft over jezelf, en de andere keer ben je weer heel ongrijpbaar. Als een man onzeker is over jou en hoe het met je gaat is dat juist prima.
Narcisten kunnen nooit echt van iemand houden.
Daarom moet je nooit jaloers zijn op de nieuwe partner van je narcistische ex – die is niet veranderd. Narcisten hebben hun gestoorde persoonlijkheid niet opgelost. Ze zijn niet gelukkiger met deze nieuwe relatie van de narcist.
Het is normaal om iemand te missen die deel van je leven uitmaakte. Zelfs al weet je dat jullie beter af zijn zonder elkaar. En onthoud: het werkte niet, daarom heb je er een punt achter gezet. Dit zijn de redenen waarom het voor jou ook oké is om je rot te voelen.
Komt er na een tijdje stilte een berichtje van zijn kant? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken of hij wel genoeg aan je denkt. Niet alleen de frequentie maar ook het tijdstip van zijn berichtjes zegt veel. Vooral wanneer hij je 's morgens vroeg en 's avonds laat spontaan een berichtje stuurt denkt hij veel aan je.
Helft van de tijd
Op welke manier de relatie ook beëindigd is, het kan soms nog maanden of jaren duren voordat je er vrede mee hebt. Een bekende 'regel' is dat je gemiddeld de helft van de duur van je relatie nodig hebt om over je ex heen te komen.
Volgens dating expert John Keegan is er een verklaring voor dit typische mannengedrag. Hij zegt tegen Elite Daily: 'Mannen komen terug als je ze negeert, omdat ze het gevoel hebben dat ze iets zijn verloren wat ze hadden.
Niets om je zorgen over te maken, want het is volkomen normaal. Maar volgens wetenschappers is er wel een manier om opnieuw verliefd te worden op je parnter. Een studie uitgevoerd door Universiteiten van Rotterdam en Missouri heeft aangetoond dat het mogelijk is om zelf te sturen hoe graag je iemand ziet.