Wat is de nieuwste Android versie? De nieuwste Android versie is Android 11. De eerste Android 11-bèta verscheen in februari, de tweede in maart en de derde in augustus. De definitieve Android 11-update is in september 2020 uitgebracht.
Google brengt nieuwe Android-versies altijd in augustus of september uit, en dat is bij Android 13 niet anders. Op 15 augustus 2022 verscheen de Android-update voor gebruikers. Pixel-gebruikers kunnen nu updaten, maar als je een telefoon van een ander merk hebt, moet je nog even wachten.
Open de app Instellingen op je telefoon. Android-versie. Zoek je Android-versie, Android-beveiligingsupdate en buildnummer.
Android 12 werd definitief op 4 oktober 2021, en dat is het moment waarop andere fabrikanten er serieus mee aan de slag kunnen. Een aantal andere Android-toestellen hadden toegang tot de Android 12-bèta en waarschijnlijk zullen zij ook tot de eerste toestellen behoren die naar Android 12 zullen updaten.
Op een vouwbare smartphone werkt Android 12 beter dan Android 11, omdat de software in zijn geheel slimmer omgaat met de verspringende schermruimte als het toestel in- en uitklapt. Ook heeft Google technische verbeteringen doorgevoerd, zodat apps en games automatisch het juiste schermformaat gebruiken.
2 Ga vanuit jouw startscherm naar Apps > Instellingen > Over het toestel/Toestel-info. 3 Tik nu op Software update > Bijwerken. Je telefoon controleert nu of er Software-updates beschikbaar zijn voor jouw toestel. 4 Als er een update beschikbaar is, download je toestel de software direct.
Kies 'Systeem'. Kies 'Systeem-update'. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Hoe ziet Android 12 eruit? Android 12 beschikt over een compleet nieuw design genaamd Material You. Dat design is een aangepaste versie van de Material Design-ontwerptaal, en draait volgens Google volledig om de gebruiker.
Dit jaar is dat anders: Android 12 voert een hele nieuwe vormgeving door, die door Google Material You genoemd is. De nieuwe software oogt allereerst een stuk frisser, met rondere hoeken en grotere knoppen voor snelle instellingen. Meldingen in de bekende notificatiebalk zijn ook duidelijker vormgegeven en gegroepeerd.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
Cache legen
Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar 'Instellingen > Apps/Applicatiebeheer' gaan en op 'Google Play' tikken. Selecteer vervolgens het 'Opslagruimte'-veld en kies voor 'Cache legen' om tijdelijke bestanden te verwijderen.
Wat als mijn telefoon niet meer kan updaten? Je kunt met een oudere Android-versie bepaalde functies missen en je kunt zelfs beveiligingsproblemen hebben. Op een smartphone met Android 4.3 of lager kun je eigenlijk niet goed veilig werken. Het probleem zit in WebView, een onderdeel van de standaardbrowser.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
De meningen over de gemiddelde levensduur van een smartphone lopen nogal uiteen. De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat. De levensduur van je smartphone hangt af van hoe je met je toestel omgaat.
Volg de stappen om je Android versie te updaten
Selecteer Systeem updates. Kies Controleren op updates. Download de update als deze beschikbaar is. Installeer na het downloaden de update.
Afhankelijk van het besturingssysteem dat op je toestel is geïnstalleerd, zijn er verschillende manieren om de Android-versie te vinden. 1 Open 'Instellingen'. 2 Scroll naar beneden en tik op "Info telefoon". 3 Selecteer "Softwaregegevens".
Als je je software niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, kan dat te wijten zijn aan onvoldoende opslagruimte op je telefoon. Lees verder voor meer informatie over gegevensbeheer.
Conclusie Android 11 review
Android 11 is niet zo'n spannende update als zijn voorgangers, maar wel eentje die het mobiele besturingssysteem weer completer en iets volwassener maakt. Chat-apps en notificaties staan meer centraal en dankzij de nieuwe privacy-opties krijg je meer controle over de apps op je telefoon.
Android 10 is de opvolger van Android 9.0 (Pie) en de allernieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. De update richt zich voornamelijk op het verbeteren van je privacy, maar introduceert ook andere toffe verbeteringen. De eerste versie werd op 13 maart 2019 uitgebracht.
Ga naar al uw apps en kies 'Instellingen'. Scroll helemaal naar beneden en druk op 'Over Tablet'. Vervolgens kiest u 'Systeemupdates'. Wanneer uw Android helemaal up to date is, staat er een melding als 'Uw systeem is momenteel bijgewerkt'.