De Engelse Rivièra is een prachtige bestemming voor een busreis in het Zuid-Engelse graafschap Devon aan de baai Torbay. Met het aangenaam zachte klimaat, de schilderachtige havens en gouden stranden is de naam Rivièra zeker op zijn plaats.
In het Zuid-Engelse graafschap Devon aan de baai van Torbay vinden we de Engelse Rivièra. Het milde klimaat met de palmen, rotsachtige kusten en vissersplaatsjes maken de regio tot een heerlijke bestemming.
Cornwall, ook wel de “de Engelse Rivièra” genoemd, staat namelijk bekend vanwege haar zachte klimaat. Dit “tropische” stukje Engeland waar zelfs palmbomen en andere (sub-)tropische planten groeien is de ideale vakantiebestemming.
Aan de noordwestkust valt meer regen dan in het zuidwesten. Hoewel er in het midden en zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk minder regen valt, kunnen ook daar enorme stortbuien vallen.
De maanden september en oktober behoren ook tot de beste reistijd, omdat hierin de temperaturen nog aangenaam zijn en er relatief weinig neerslag valt. Tijdens de wintermaanden van oktober tot en met januari valt de meeste neerslag.
Het algemeen aanvaarde systeem van 39 traditionele graafschappen ontstond tussen de 12e en 16e eeuw, hoewel de afbakening van veel gebieden al veel ouder is.
Graafschappen als Dorset, Devon en Cornwall bezorgen je vaak een gevoel van afzondering en rust, wat hen populair maakt als vakantiebestemming. De grote steden in de streek zijn Bristol en Bath, en die zijn per trein slechts 12 minuten van elkaar verwijderd.
Enkele van de mooiste plekken in Engeland vind je in het noorden. Dit deel is populair voor haar steile bergen en schitterende meren in bijvoorbeeld het Lake District, maar denk ook aan de uitgestrekte groene bossen bij Nottingham en glooiende heuvels van Northumberland en de Yorkshire Dales.
Peers (of Lords ) zijn mensen met hoffelijkheid of eretitels van hertog, markies, graaf, burggraaf en baron; deze waardigheden van de verschillende peerages ( peerage van Engeland , peerage van Schotland , peerage van Ierland , peerage van Groot-Brittannië , peerage van het Verenigd Koninkrijk ) vormen adel in strikte ...
Het koninkrijk Wessex of koninkrijk der West-Saksen (Oudengels: Westseaxna rīce) was een Angelsaksisch koninkrijk van de West-Saksen, in Zuidwest-Engeland, vanaf de 6e eeuw, tot de opkomst van een verenigde Engelse staat in de 10e eeuw, onder de Wessex-dynastie.
Het Britse Imperium: het Verenigd Koninkrijk was ooit het grootste wereldrijk uit de geschiedenis van de mensheid. Het omvatte niet alleen Groot-Brittannië maar onder andere ook Ierland, een deel van de latere Verenigde Staten van Amerika, India, Zuid-Afrika en Australië.
De Normandische verovering van Engeland begon in 1066 met de invasie en bezetting van het koninkrijk Engeland door een leger van Normandische, Bretonse, Vlaamse en Franse soldaten onder leiding van Willem II van Normandië, de latere Willem de Veroveraar.
Engelsen zijn de bewoners van Engeland, het grootste land binnen het Verenigd Koninkrijk.
Devon is een Engelse jongensnaam en betekent "Een graafschap in Engeland bekend om mooie landbouwgrond".
In 871 versloeg Alfred de Grote de Vikingen in de Slag bij Ashdown. In 881 verloren de Vikingen de Slag bij Saucourt-en-Vimeu tegen Lodewijk III van Frankrijk, bezongen in het Ludwigslied. In 891 versloeg Arnulf van Karinthië de Vikingen in de Slag bij Leuven, ook 'Slag aan de Dijle' genoemd.
De 'Denen' trokken zuidwaarts naar Engeland, België, Nederland, en Duitsland (Rijnland) en Frankrijk (Normandië). In 789 werden de Vikingen voor het eerst gesignaleerd in Engeland waar ze in Dorset kwamen, waarna ze in 793 het klooster van Lindisfarne aan de noordoostkust van Engeland plunderden.
De Vikingen begonnen zich te vestigen in Engeland en ook vrouwen en kinderen kwamen naar Engeland om de nederzettingen te bewonen. In het westen van Engeland werd er op the Isle of Man een Vikingkoninkrijk gevestigd en ook in Ierland waren de Vikingen actief, hier stichtten ze steden zoals Dublin, Cork en Limerick.
Groot-Brittannië is Engeland, Schotland en Wales en Engeland is alleen maar Engeland. De verschillen tussen de drie landen van Groot-Brittannië zijn op sommige vlakken vrij groot. Zo hebben zowel Scotland als Wales een tweede officiële taal naast het Engels: Scots Gaelic en Welsh.
De Engelsen zijn dol op thee en drinken dit het liefst de hele dag door! Het is gebruikelijk om thee met melk te drinken, véél melk. Iedere dag rond 16:00 uur hebben de Engelsen ''Tea''. Tijdens dit moment drinken zij thee en nemen ze er een zoetigheid bij: bijvoorbeeld scones.
Alfred of Wessex, koning van 871 tot 899, verwierf vooral historische faam door zijn strijd tegen de Vikings; hij legde ook de basis voor de verenigde Engelse staat. Hij overleed naar verluidt aan de ziekte van Crohn of aan aambeien.
Het vroegste woongebied van de Saksen was waarschijnlijk Noordalbingië. Hun gebied besloeg ongeveer de grootte van wat tegenwoordig zuidelijk Sleeswijk-Holstein is. Dit gebied wordt meestal ook gezien als het leefgebied van de Angelen.