1. Tequila Ley .925 – €2.940.000. Daar is ze dan, de duurste drank ter wereld.
De Angostura Legacy rum is met een prijs van rond de 30.000 euro zowat de duurste rum ter wereld.
Everclear – 95%
Everclear bevat 95% alcohol. Het is dan ook verboden in 13 Staten. Everclear heeft geen smaak en geur, het kan dus overal mee gemixt worden.
Cola. Dit is veruit wel de nummer één meest gedronken frisdrank ter wereld, Cola. Iedereen kent het. De meest populaire cola's zijn die van The Coca Cola Company en die van Pepsi.
Pure alcohol (vaak te krijgen in alcohol 90%) drinken is gevaarlijk. Je kan door de grote hoeveelheid alcohol je slokdarm en maag beschadigen omdat het het slijmvlies aantast. Verder kan je er een alcoholvergiftiging door krijgen.
Stroh 80 heeft een alcoholpercentage van 80%. Deze drank is bedoeld om mee te mixen of als toevoeging bij het koken. Direct drinken kan ook, maar het is dan aan te raden de drank te verdunnen met minimaal een gelijke hoeveelheid water.
Iemand kan een alcoholvergiftiging oplopen vanaf 4 promille (promillage is de maat die de concentratie in het bloed aangeeft). Dit bereik je door meer dan 20 glazen alcohol in een paar uur te drinken. De kans op bewusteloosheid is dan groot. Ook is er dan sprake van levensgevaar.
Als we kijken naar wat het meest gedronken wordt onder jongeren staat bier met 69 procent op nummer een. Andere populaire drankjes onder jongeren zijn mixdrankjes (44 procent), wijn (43 procent) en sterke drank (32 procent). Ook speciaal bier, zoals La Chouffe bier, wordt onder jongeren gedronken.
Kruidvat 96% Alcohol Ketonatus | Kruidvat NL.
1. GLENGLASSAUGH 51 YEARS. De duurste maar ook gelijk de meest exclusieve whisky: een zeer speciale single malt scotch whisky, afkomstig uit de Glenglassaugh distilleerderij, gelegen in Highland, Schotland.
KOPENHAGEN - In Kopenhagen is begin deze week de duurste wodka ter wereld ontvreemd. De fles Russo Baltique is meer dan 1,5 miljoen euro waard.
The Macallan “M” – €592.500
The Macallan “M” werd namelijk niet zomaar de duurste fles ooit. De drank is gemaakt in 7 verschillende vaten, die geselecteerd werden uit 200.000 goede vaten. De whisky uit deze vaten varieert 25 tot 75 jaar oud. De smaak wordt omschreven als hout rokerig, groene appel, rozijn en kaneel.
Tequila is een goed digestief
De agaveplant bevat een hoge hoeveelheid inuline, een oplosbaar voedingsvezel. Inuline bevordert de aanmaak van goede bacteriën in je darmflora. Deze probiotica hebben een positief effect op je darmen, hart en stofwisseling.
Wil je een tequila op de traditionele manier drinken, dan drink je hem puur. Geen limoen, geen zout. Do as the Mexicans do, en dat is zeker het proberen waard. Gerijpte tequila schenk je op kamertemperatuur en die sla je niet achterover, maar nip je.
Met zout kon je de smaakpapillen net genoeg verdoven om de drank naar binnen te kunnen werken. Dat moest dan wel in één teug en met een schijfje citroen pal daarna, anders kwam de intens bittere smaak alsnog naar voren. Het zout- en citroenritueel bleef een traditie, ondanks de verbeterde kwaliteit van de tequila. '
Een relatief geringe hoeveelheid alcohol heeft dus geen impact. Dat betekent niet dat je je hersenen niet beschadigt door veel te drinken: de uiteinden van de neuronen, de dendrieten, raken beschadigd zodat de informatie-overdracht gehinderd wordt. Ergo, dommer word je er uiteindelijk wél van.
Geen 18, geen alcohol
Volgens woordvoerder Pim Leeflang van Flügel gelden dezelfde regels voor het ijsje als voor het drankje: 'geen 18 geen alcohol'.
Mannen die meer dan 14 standaardglazen per week drinken en nooit meer dan 5 glazen per gelegenheid drinken overmatig. Bij vrouwen is deze norm iets anders: als zij meer dan 7 standaardglazen per week achteroverslaan en nooit meer dan 3 glazen per gelegenheid dan drinken zij overmatig veel.
Je polsslag en ademhaling versnellen. Je krijgt een warm gevoel. Smaak, reuk en gezichtsvermogen gaan achteruit en je voelt minder pijn. Je eetlust neemt toe en je moet vaker plassen.
Het kruid alsem bevat thujon en absintine. Thujon werkt bij een zeer grote dosis enigszins hallucinerend. Absintine veroorzaakt de bittere smaak. Absint werd in 1909 in Nederland verboden omdat het tot waanzin zou leiden.
In de volgende landen kan je wel nog enkele euro's op zo'n fles witte rum van Bacardi besparen: Italië (13,25 euro), Zwitserland (13,65 euro), Oostenrijk (14,49 euro), Verenigd Koninkrijk (14,83 euro) en Portugal (14,99 euro).