Reacties. Die bruine is soja en die groene is wasabi.
De scherpste smaakmaker van SushiPoint: wasabi
Wasabi is een andere, veelgebruikte saus bij uiteenlopende sushigerechten. Velen zullen wasabi direct herkennen door z'n groene kleur en de extreem scherpe smaakbeleving. Als familie van de mierikswortel wordt wasabi bij sushi gemengd met water.
Kewpie is de enige echte Japanse mayonaise. De soort die je ook aantreft op je sushi en waar chefs van over de hele wereld dol op zijn.
Unagi is het Japanse woord voor een specifieke palingsoort, deze saus wordt dan ook wel palingsaus genoemd. Gebruik de saus om paling, maar ook andere vissoorten, in te marineren, om ze daarna te roosteren of te bakken op de plaat.
Korte beschrijving. Deze saus is zeer geschikt om te gebruiken als dipsaus of als marinade. Ingrediënten: sojasaus, mirin, suiker, extract van paling, bonito, sardientjes en makreel. Licht zoet-pikant van smaak.
Een belofte die Kikkoman zijn vele sojasaus-fans overal ter wereld al decennialang geeft. Want Kikkoman sojasaus bestaat uit slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en keukenzout. Hij bevat geen enkel kunstmatig additief - maar heeft wel volle smaak.
Zoals gezegd smaakt Japanse mayonaise anders dan Nederlandse mayonaise. Het is romig , pittig en lichtzuur (maar anders zuur dan Belgische mayonaise). Dit komt onder meer doordat er geen gewone azijn, maar rijstazijn of appelazijn in zit. Bovendien worden alleen de eidooiers gebruikt en niet het hele ei.
Yuzu Mayonaise, 300 ml. Yuzu is een Citrus vrucht uit Japan die bekend staat om zijn bijzondere smaak. Het sap is minder scherp en veel frisser dan het sap van een citroen. Dit geeft de mayonaise een fris zoete smaak die goed combineert met vis en zeevruchten.
Bereiding: Schep de mayonaise in een bekken. Meng de kimchi basis en het limoensap erdoorheen met behulp van een garde. Breng eventueel op smaak met zout.
Saitaku Japanese mayo squeeze bestellen | ah.nl.
Producten zoals Saitaku Wasabi mayonaise zijn doorgaans voorradig op AH.nl. Koop boodschappen als Saitaku Wasabi mayonaise direct via de online omgeving van Albert Heijn. Je kunt kiezen uit meer dan 27.000 producten. Bezoek dit product op ah.nl.
Saitaku Wasabi mayo squeeze reserveren | Albert Heijn.
De Unagi saus is een zoete en dikke saus, dat voornamelijk is gebaseerd uit soja saus. Deze saus wordt vooral geserveerd op gebarbecued paling (Unagi) in sushi's, of gewoon als topping voor sushi gerechten.
Het lijkt een mix van ketchup, Worcestersauce en sojasaus. Qua smaak wel vergelijkbaar met okonomiyaki-saus, maar zuurder en dus frisser. Zo uit de fles, als dipsaus voor tonkatsu (Japanse schnitzel) of ander gefrituurd/gegrilld vlees (bijvoorbeeld een homemade hamburger).
Heerlijk zoete, lichtfrisse teriyaki mayonaise saus. Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten. Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten.
Serveer ook nog wat anders dan sushi
En zeewiersalade of een noodlesalade? Ook iets warms is heel leuk voor erbij. Gestoomde dumplings, gefrituurde garnalen of kleine loempiaatjes bijvoorbeeld. Zo zorg je voor de nodige variatie in je eten, maar wel binnen het thema!
Hoelang blijft Japanse Mayo goed? Japanse mayonaise kan buiten de koelkast worden bewaard totdat deze klaar is om te worden geopend. Het moet op een koele, droge plaats worden bewaard. Eenmaal geopend is het tot een maand houdbaar in de koelkast.
Hollandse, Belgische en Franse mayo: het verschil
Hollandse mayonaise smaakt zoet, Belgische zuur en in Frankrijk komt de mosterd het duidelijkst naar voren. Het verschil zit 'm in de soort mosterd - in de Franse zit Dijon - en de toevoeging van suiker. Dat laatste ontbreekt in de Belgische variant.
Hoisinsaus is gemaakt van een restant van de sojasaus fabricage.
Kikkoman is het bekendste merk van deze sojasaus. Hoewel het als een donkere sojasaus wordt beschouwd, is deze niet vergelijkbaar met de Chinese dikke, donkere sojasaus.
Seasoning sauce van Maggi is gemaakte van sojasaus, azijn, suiker, zout, water en wat ingrediënten voornamelijk voor smaak, kleur, houdbaarheid. Het is een aangemaakte saus die veelvuldig wordt gebruikt in de Thaise -en Chinese keuken.
Unagisaus, ook bekend als Unagi no Tare of eel sauce (palingsaus) is een zoete, plakkerige saus bomvol umami.
Ingrediënten. Suiker, Water, Sojasaus (Water, Sojabonen, Tarwe, Zout), Gekarameliseerd suikersiroop, Zout, Gemodificeerd zetmeel, Ethylalcohol, Melasse, Gistextract, Azijn, Verdikkingsmiddel: Xanthaangom, Zeewier (Ascophyllum nodosum) poeder.
Ondanks hun aanwezigheid in wijn, wordt de uitgesproken smaak van sojasaus, suiker en honing bijna altijd toegevoegd tijdens het koken.