De broncode van een website of webpagina is een soort instructie voor de computer die laat zien hoe de webpagina eruit moet komen te zien. De broncode kan omschreven worden als de achterliggende taal waar de computer mee werkt.
De weergegeven bron bekijken
In de Chrome-browser: Klik met de rechtermuisknop op een deel van de pagina en selecteer Inspecteren om alle HTML van de weergegeven pagina te bekijken. Zoek met Ctrl + F (Windows) of Command + F (Mac) naar items in de gerenderde HTML.
Broncode of source code is in feite de originele tekst waar software uit voorkomt. Deze tekst is leesbaar voor mensen, en bevat vaak aantekeningen over de werking en functionaliteit van de code. Om deze code te gebruiken als software wordt de broncode via een compiler “vertaald” naar een code die het systeem kan lezen.
Een broncode laat zien uit welke elementen een website bestaat. Aan de hand van HTML-, CSS- en Javascript- codes kun je terugzien hoe een website precies is opgebouwd. HTML-codes: HTML laat het fundament van de website zien. Dus dat de pagina bijvoorbeeld begint met een titel en dan tekst.
Google Chrome
in de werkbalk van uw browser.Selecteer Meer hulpprogramma's en vervolgens Bron weergeven.
Hoe vermeld je bronnen? Bronvermelding bestaat uit twee stappen: Aan het eind van je verslag neem je een lijst op met de volledige vermelding van alle bronnen die je hebt gebruikt, de bronnenlijst ofwel literatuurlijst. In de tekst maak je elke keer als je een bron aanhaalt een korte verwijzing naar die bron.
Klik aan het einde van de zin of woordgroep die u wilt citeren en klik vervolgens op het tabblad Verwijzingen in de groep Bronvermeldingen en bibliografie maken op Bronvermeldingen invoegen. Selecteer de gewenste bronvermelding in de lijst met bronvermeldingen onder Bronvermelding invoegen.
Wanneer een programmeur bijvoorbeeld een reeks C-programmeertaalinstructies in Windows Kladblok typt en de reeks opslaat als een tekstbestand, bevat het tekstbestand nu de broncode . Broncode en objectcode worden soms de voor- en naversies van een gecompileerd computerprogramma genoemd.
Het bekijken van uw broncode is een eenvoudige manier om te controleren of verschillende aspecten van de SEO van uw site correct zijn ingesteld . Bovendien kunt u door de broncode van uw concurrent te controleren, zien wat zij op hun websites doen. U kunt de inhoud van hun broncode reverse-engineeren om vergelijkbare resultaten op uw website te bereiken.
Controleer de website van de softwareontwikkelaar : Veel softwareontwikkelaars stellen de broncode van hun programma's op hun websites beschikbaar voor het publiek. Meestal vindt u een link naar de broncode in het gedeelte 'Bronnen' of 'Ontwikkelaars' van de website.
In de context van game-ontwikkeling verwijst de broncode naar de voor mensen leesbare versie van de gameprogrammering . Het is de reeks instructies die de computer vertelt wat hij moet doen, geschreven in een programmeertaal zoals C++, C# of Java.
Gevoelige gegevens worden tijdens de vroege ontwikkelingsfasen vaak in de broncode opgenomen vanwege praktische redenen of vanwege een gebrek aan vroege architectuur. Deze gegevens omvatten inloggegevens, geheimen, cryptografische sleutels, persoonlijke identificatienummers en andere persoonlijke informatie .
Dus, wat is de broncode? Om het kort en bondig te zeggen: als we het over 'broncode' hebben, bedoelen we een verzameling instructies die programmeurs schrijven met behulp van computerprogrammeertalen zoals JavaScript, PHP en Python .
Ga hiervoor naar de (bedrijfs)website en kijk of er bovenin de browser https:// in de adresbalk te zien is. De letter 's' staat voor 'secure'. Ook zie je een slotje in een groen balkje in de adresbalk of onderin in het browserscherm.
Om te achterhalen wie de eigenaar is van de specifieke domeinnaam kun je de informatie opzoeken bij SIDN. Alle . nl domeinnamen worden geregistreerd en beheerd door het bedrijf SIDN. De afkorting SIDN staat voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.
Klik met de rechtermuisknop op de bestanden die u wilt downloaden en klik op Opslaan als. Nadat u op Opslaan als hebt geklikt, wordt een pop-up geopend waarin u om een naam wordt gevraagd. U moet het bestand opslaan met individuele extensies, bijvoorbeeld als het een HTML-bestand is, sla het op als . html voor css sla het op als . css voor js sla het op als . js.
Open de Google Chrome-pagina van de specifieke HTML die u wilt inspecteren. Druk op "Control" + "U" op het toetsenbord en er verschijnt een aparte pagina met de broncode . Hierdoor kun je de HTML in een aparte browser bekijken en kun je deze eenvoudig vergelijken met de webpagina.
Met Bron bekijken kunt u de HTML- of XML-bron bekijken voor de pagina die u bekijkt . Om Bron weergeven te activeren: klik met de rechtermuisknop op de pagina en selecteer Paginabron weergeven.
Broncode is wat wij de voor mensen leesbare computerinstructies noemen, geschreven door programmeurs . Het is geschreven in duidelijke teksten. We schrijven het zonder speciale opmaak, zoals vet, cursief of andere lettertypen. Het zijn meestal alleen de echte karakters.
De broncode is gemaakt door een programmeur en is dus door mensen gegenereerd.De objectcode wordt geproduceerd door een compiler of vertaler, waardoor deze door een machine wordt gegenereerd .
Definitie. Broncode is een voor mensen leesbare tekst geschreven in een specifieke programmeertaal . Het doel van de broncode is om exacte regels en specificaties voor de computer vast te stellen die in de taal van de machine kunnen worden vertaald. Als gevolg hiervan vormen broncodes de basis van programma's en websites.
Als je een webpagina of online artikel citeert in APA-stijl, bestaat de verwijzing in de tekst uit de achternaam van de auteur en het publicatiejaar. Een voorbeeld is: (Merkus & Streefkerk, 2020).
Je start elke bronvermelding in je literatuurlijst of bibliografie met de achternaam van de auteur, gevolgd door zijn/haar initialen, het publicatiejaartal en de titel van het boek, het krantenartikel, de website of het tijdschrift.