Immers en namelijk worden allebei gebruikt om een redengevend verband uit te drukken, maar er is een klein verschil in betekenis. Immers drukt uit dat de reden of het argument als bekend of als algemeen erkend wordt beschouwd. Bij namelijk gaat het om een nieuwe reden of een nieuw argument.
Je hebt gezocht op het woord: immers. im·mers (bijwoord) 1want, namelijk: vreemd dat hij er niet is, hij zou immers komen? 2toch: jij komt immers ook?
` een logisch verband aangevend met iets dat eerder gezegd is, meestal in een vraag. 1) Althans 2) Bepaald 3) Bijwoord 4) Dan 5) Doch 6) In elk geval 7) Inderdaad 8) Namelijk 9) Ommers 10) Ongetwijfeld 11) Ook 12) Per slot van rekening 13) Tenminste 14) T...
NL: Ik moet het immers wel maken. EN: Because I have to go in there and paint it. NL: immers, alles heeft uiteindelijk een zin.
tenslotte (bw) : immers, op de keper beschouwd, uiteindelijk, welbeschouwd. uiteindelijk (bw) : immers, per slot van rekening, tenslotte.
altijd (bw) : altijd door, altoos, eeuwig, iedere keer, immer, onophoudelijk, steeds, steevast, te allen tijde, telkens, voorgoed, voortdurend.
Hoe leer je signaalwoorden? Het eerste wat ik je kan vertellen is dat het stampen, stampen, stampen en herhalen, herhalen, herhalen is. Wat ik vaak doe is dat ik de woordenlijst erbij pak en de woorden een keer overschrijf op papier. Dit zorgt ervoor dat de woorden al in mijn hoofd komen.
Signaalwoorden: en, ook, verder, ten eerste/ten tweede, in de eerste plaats/in de tweede plaats, daarnaast, bovendien, vervolgens, ten slotte, als laatste. Voorbeeld: daarnaast houd ik ook veel van boerenkool en vissticks.
aldus, bijgevolg, dan, derhalve, dientengevolge, ergo, zo, zodoende. als synoniem van een ander trefwoord: bijgevolg (bw) : daarom, derhalve, dientengevolge, dienvolgens, dus, ergo, gevolglijk, zodoende.
Andere woorden voor overigens zijn alsmede, bovendien, daarenboven, trouwens, verder en voorts.
Tenslotte (zonder spatie) heeft de betekenis 'per slot van rekening'. Tenslotte is juist als 'welbeschouwd, per slot van rekening, immers' bedoeld is. Voorbeelden: Ik ben tenslotte ook maar een mens.
ten slotte, per slot (van rekening), eindelijk; alles wel beschouwd; oorspr. bij 't sluiten van de rekening, nadat de rekening is opgemaakt; 16<sup>de<-sup> eeuw: bi slote van rekeninge; vgl.
alsook, buitendien, daar komt bij, daarbij, daarenboven, daarnevens, ernaast, mitsgaders, ook, overigens, trouwens, verder, verders, voorts. als synoniem van een ander trefwoord: daarbij (bw) : bovendien, daarenboven, daarmede, daarnaast, evenzeer, ook, plus, tevens, verder.
Om beter te worden in leestoetsen is het belangrijk om veel teksten lezen en oefentoetsen te maken. Voor een leestoets heb je namelijk bepaalde vaardigheden nodig, die je alleen kan krijgen door veel te oefenen.
De kernzin van een alinea is de zin die de hoofdgedachte van de alinea bevat. Vaak is de eerste zin van de alinea de kernzin, maar ook de tweede zin of de laatste zin van de alinea kan kernzin zijn. Een enkele keer staat de kernzin in het midden van de alinea.
altijd bijwoord Uitspraak: [ˈɑltɛit] 1) op ieder moment Voorbeeld: `Voor hem geldt 'eens een boer, altijd een boer', ook als hij gestopt is met werken. `Antoniem: nooit Synoniemen: steeds, voortdurend, eeuwig, voor eens en voor a...
De hoofdletter K staat voor 'kilo(-euro)', oftewel '1000 (euro)', en wordt gebruikt om grote getallen en bedragen verkort weer te geven.
Volgens Onze Taal zijn dit de mooiste woorden in het Nederlands: Desalniettemin (volgens Onze Taal-lezers) Liefde (volgens NIPO-onderzoek) Vrijen (volgens Volkskrant-lezers)
accuraat, angstvallig, consciëntieus, gedetailleerd, minutieus, nauwgezet, nauwkeurig, net, oplettend, plichtsgetrouw, precies, scrupuleus, secuur, soigneus, stipt, voorzichtig.
Hun woordenschat en grammatica zijn nagenoeg identiek. Hebben, van, zeven, verboden, schort, verstoppen, slingerplant, de, grot, paljas: Vlamingen en Nederlanders kennen en gebruiken die woorden. Het belangrijkste verschil is dat ze die met een andere, meestal onmiddellijk herkenbare tongval uitspreken.