Beste uit de Test: Biodermal Hydraplus Zonnespray 50plus
Zonnebrandmiddel bevat uv-filters die je beschermen tegen uv A- en uv B-straling. Deze straling zit in zonlicht, maar ook in het licht van een zonnebank. Beschermen doet deze zonnebrand van Biodermal goed, zowel tegen uv A- als tegen uv B-straling.
Zonnebrandcrèmes die vallen in de groene categorie bevatten UV-filters met een lage giftigheid. Die vormen de beste keuze voor het milieu. In de gele en rode categorie vallen crèmes met UV-filters die biologisch slecht afbreekbaar zijn of/en giftig zijn voor algen, vissen of koraal.
Zorgeloos zonnen doe je met de natuurlijke zonnebrand van Naïf. Dit is de beste zonnebrand op het gebied van duurzaamheid. Geschikt voor ieder huidtype, zelfs de gevoelige huid. Ook fijn: laat geen witte waas achter en is waterbestendig.
Het is wetenschappelijk dus niet volledig aangetoond dat oxybenzone schadelijk is voor de gezondheid. Wel is aangetoond dat oxybenzone goed door het lichaam wordt opgenomen, de hormoonhuishouding verstoort, maar ook in combinatie met parfum huidirritatie veroorzaakt.
Oxybenzone is een UV-filter. Het houdt UV-A en UV-B straling tegen, waardoor het je huid beschermt tegen de UV-straling van de zon. Oxybenzone zit in producten als zonnebrandcrème en lippenbalsem.
Wat zijn we trots dat de non-profitzonnebrand Suncover ook in 2023 Beste Uit de Test is bij de Consumentenbond! Ook hebben we het predicaat Groene Keuze gekregen. En dat is nog niet alles: We zijn ook Beste Koop!
Beste uit de test: Riemann P20 Zonnebrand Spray SPF 30
Riemann P20 Zonnebrand Spray SPF 30 komt als beste uit de test met een eindoordeel van een 7,7. Deze duurzamere zonnebrand is tot tien uur lang effectief en waterresistent.
Beste Koop: Nivea Sun Babies and kids Sensitive Protect 5in1. Nivea Sun Babies en kids 5-in-1-zonnebrand biedt de beloofde bescherming tegen uv B en beschermt voldoende tegen uv A. In gebruik is het een prima zonnebrand die geen parfum bevat, maar wel alcohol.
Denk eens aan de Alphanova zonnebrand. Een 100% natuurlijke zonnebrandcrème die veilig is voor koraalriffen en vissen. Bovendien laat de zonnebrandcrème geen witte waas achter! De stof oxybenzone is niet alleen schadelijk voor het koraal, maar ook voor andere zeedieren.
Biodermal weet als geen ander wat het beste werkt per huidtype, zo ook voor zonbescherming. Deze kwam in 2022 als beste uit de test van de Consumentenbond en is sindsdien enorm populair. Zo geeft de zonnebrandcrème je de bescherming die het belooft waardoor huidbeschadiging voorkomen wordt.
Is deze stof veilig? Bij normaal gebruik zijn producten met octocryleen veilig. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde UV-filters, zoals octocryleen. Zij kunnen dan last krijgen van een geïrriteerde of jeukende huid.
Dermatologen raden meestal aan om een gezicht zonnebrand te kiezen met een breed spectrum (tegen zowel UVA- als UVB-stralen) en met een SPF van minstens 30.
Nanodeeltjes van titaniumdioxide (TiO2) en zinkoxide (ZnO) beschermen goed tegen UV licht en worden daarom gebruikt in zonnebrandcrème. Bovendien zijn ze transparant. Dit heeft als voordeel dat mensen zich niet met een dikke witte crèmelaag hoeven in te smeren om beschermd te zijn.
Het korte antwoord is: ja!Als je de huid goed wilt beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, dan moet je dagelijks een dagcrème met SPF gebruiken. Zonnestralen, dus de uv-A- en uv-B-stralen, zijn er altijd. Of het nu bewolkt of onbewolkt buiten is, 365 dagen per jaar is deze straling aanwezig.
Australian Gold heeft de beste zonnebrandcrèmes (30)
Niet enkel om verbranding te voorkomen, maar zeker ook om je huid te beschermen/verzorgen. Het ligt helemaal aan je huidtype welke beschermingsfactor (SPF) zonnebrandcrème voor je geschikt is, dus laat je daar goed over adviseren door bijvoorbeeld een dermatoloog.
Wat is het verschil? SPF 50 biedt ongeveer 98% bescherming tegen UVB-stralen, terwijl SPF 30 ongeveer 96,7% bescherming biedt. Een beschermingsniveau hoger dan SPF 50 biedt slechts een marginale extra dekking en geen enkele SPF biedt 100% bescherming.
Een natuurlijke zonnebrandcreme bevat een natuurlijk UV filter. Een natuurlijk UV filter is van natuurlijke afkomst en dus niet chemisch.
Een minerale zonnebrand maakt uitsluitend gebruik van minerale ingrediënten, zoals zinkoxide en titaniumdioxide. Deze stoffen vormen een fysieke barrière op de huid die UV-stralen reflecteren en absorberen. Dit in tegenstelling tot chemische zonnebrandcrèmes waarbij de ingrediënten doordringen in je huid.
Gebruik zonnebrand met minimaal SPF30.
Heb je een getinte huid of ben je al een paar keer in de zon geweest, dan kan je voor een zonnebrand met SPF30 gaan. Deze factor is sterk genoeg om je huid te beschermen, maar niet zo sterk dat je niet bruin zal worden.
Naast de Europese wetgeving is er nog een extra controle op de stoffen die gebruikt worden in cosmeticaproducten zoals zonnebrandcrème. Een professionele veiligheidsbeoordelaar bekijkt of de gebruikte stoffen in het product veilig zijn. Zonnebrandcrèmes kun je dus veilig gebruiken.
Een aantal chemische filters kan door het lichaam opgenomen worden en zo in het bloed terechtkomen. Andere kunnen in reactie op zonlicht vrije radicalen genereren waardoor huidcellen zouden kunnen beschadigen.
Hoe hoger de SPF, hoe hoger de concentratie van chemische zonnefilteringrediënten. In feite leiden hoge concentraties van chemische stoffen tot een hoger risico op schade door vrije radicalen.