Spiegelfolie, de meest effectieve zonwerende folie! Zonwerende raamfolie houdt deze warmte tegen. Direct na het aanbrengen van de folie merkt u het verschil in het doorstromen van warmte. Deze glasfolie bevat speciale metaaldeeltjes welke de UV- en infraroodstraling reflecteren en daardoor tegenhouden.
Kozijnfolie isoleert beter dan glasfolie. Het geeft meer comfort en je bespaart meer op je stookkosten. Kozijnfolie zie je beter zitten dan glasfolie en valt dus meer op.
De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van isolatiefolie om hiermee jouw ramen te isoleren tegen kou of warmte. Isolerende raamfolie is geschikt voor zowel enkel- als dubbelglas. Van enkelglas maak je als het ware dubbelglas, en dubbelglas verhoog je tot HR-glas.
Hoe effectief is zonwerende folie
Wij monteren zonwerende folies de hitte van de zon voor wel 86% tegenhouden. In de praktijk zien we dat dit zo'n 7-8 graden kan schelen! Dit betekent dat je woning of bedrijfspand zelfs tijdens de warmste maanden koel aanvoelt.
Als enkelglas vervangen in je woning geen optie is, dan is isolatiefolie een goede oplossing. Door het plakken van folie gaat er minder warmte verloren door je ramen. Heb je wel de mogelijkheid om te isoleren door dubbelglas te plaatsen, of een andere vorm van isolatie toe te passen, dan is dit zeker aan te raden.
Heeft jouw woning dubbel glas? Dan kun je daar beter niet het standaard raamfolie op plakken. De kans op thermische breuk is dan namelijk aanwezig.
Alle soorten gordijnen en luiken isoleren een beetje. Maar dubbele vouwgordijnen (plisségordijnen) met een speciale aluminium coating aan de binnenkant leveren de meeste energiebesparing op. Enkel glas plus de best isolerende raambekleding heeft een hogere isolatiewaarde dan gewoon dubbel glas.
Zo helpt die UV folie tegen UV-licht, tegen schitteringen van de zon, werkt het warmtewerend en hiermee is het dus meteen energiebesparend en CO2 verlagend.
Zonwerende raamfolie biedt de mogelijkheid om grote kostenbesparingen te realiseren in samenwerking met een bestaand koelsysteem. Zonwerende raamfolie is effectief tegen warmte en hittestress én beschermt ook voor 99,9% tegen schadelijke UV stralen. Zo zet je de stap naar een comfortabeler en duurzamer gebouw.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Gemiddeld gezien betaal je voor glasfolie 50 euro per vierkante meter inclusief plaatsing. Kozijnfolie kost maar 10 tot 15 euro per vierkante meter.
Met het plaatsen van een tochtstrip of tochtband kun je de kou bij ramen en deuren verhelpen. De tochtstrip vult namelijk de kieren en voorkomt dat koude lucht naar binnen kan en warme lucht naar buiten. Het draagt ook nog eens bij aan een lagere energierekening.
Tips energiebesparende raamfolie
Raamfolie kun je alleen gebruiken bij enkel glas en dubbel glas. Combineer het niet met HR of HR++ glas: dit glas heeft al een warmtereflecterende laag en de folie kan dan thermische breuken in het glas veroorzaken. Lees meer op Isolerend glas.
Mag ik HR HR+ HR++ en HR+++ glas beplakken met raamfolie? HR, HR+ en hoger glas mag niet aan de binnenzijde geplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in het HR++ glas een flinterdunne ' zonwerende laag ' zit werkt dit elkaar tegen.Dit kan lijden tot een thermische breuk.
Je kunt tot wel 86% van warmte buiten houden met folie. De zonwerende folie die wordt aangebracht op de ramen houdt niet alleen UV-straling tegen, het zorgt ook voor warmtewering. Door de warmtewerende functie loopt de temperatuur in jouw woning minder snel op en houd je het 's zomers langer koel in huis.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee.Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Een belangrijke basisvraag is of het mogelijk is dat er ruitschade ontstaat door het aanbrengen van raamfolie op HR++ of HR+++ glas. Het korte antwoord op deze vraag is: ja, dat kan. Het is inderdaad mogelijk dat er ruitschade optreedt door toepassing van raamfolie op isolatieglas.
Gemiddeld gaat tot wel 37% van de warmte in huis verloren via de ramen en dit kan zelfs nog oplopen tot zo een 50%. De installatie van dubbel glas is natuurlijk een oplossing, maar ook hier kan nog veel warmte bij verloren gaan maar ook raambekleding heeft een isolerende werking.
Indien u het zicht van binnen naar buiten, en andersom wilt blokkeren zonder het verlies van daglicht, kunt u het beste kiezen voor zandstraal folie of melkglas folie. Deze twee varianten zijn perfect geschikt om op een eenvoudige manier privacy te creëren zonder lichtverlies.
Verduisterende raambekleding heeft de hoogst isolerende waardes, dit ontstaat door de dikte van de stof. Verduisterende gordijnstoffen zijn dikker dan lichtdoorlatende of transparante gordijnstoffen waardoor deze de beste warmtewerende eigenschappen hebben.
Verduisterende gordijnen zorgen voor extra isolatie doordat het van dikker materiaal gemaakt is. Ze houden de kou én tocht tegen.
Binnenzonwering tegen de warmte
Met binnenzonwering behoud je het zicht naar buiten én kun je de zon optimaal afstoten door te kiezen voor een lichte kleur of een speciale coating. Zonwering zoals horizontale jaloezieën en roljaloezieën hebben het voordeel dat je de lichtinval zelf kunt bepalen.