Onze eerste keuze. Door te kiezen voor de Samsung datakabel kies je voor een handige USB-A 3.0 naar USB-C kabel waarbij de beide uiteinden een male-aansluiting kennen. De kabel is is 0,8 meter lang en gemaakt uit kunststof.
Ben jij op zoek naar de beste USB-C kabel 2022? Neem dan de LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel! Het is de beste koop die je kan hebben. De LifeGoods USB-C Data- en Laadkabel beschikt over de modernste technologie.
De nieuwe USB 3.1 SuperSpeed+-standaard wordt gekenmerkt door gegevensoverdracht met tot 10 Gbps. Dit is tot 20 keer sneller dan bij USB 2.0 (480 Mbps) en 12 keer sneller dan bij FireWire. U kunt in tien minuten tijd voor een jaar aan muziek en binnen 30 seconden een volledige HD-film overzetten.
Al een stuk beter is een USB 2.0-kabel met een overdrachtssnelheid van 480 Mbit per seconde. Nieuwer en een stuk sneller is de USB 3.0-kabel met een snelheid van 4,8 Gigabit per seconde. USB 3.1 ten slotte is in staat om 10Gbit per seconde over te dragen. Steeds meer in opmars is USB 3.1 type C.
Snelladen. Als je wilt snelladen, let je op het type aansluiting dat de oplader heeft. Om iPhones en steeds meer Samsung smartphones op te laden gebruik je een Power Delivery of Samsung Super Fast Charging oplader. Die hebben een ovale usb C poort.
Bij een standaard USB C kabel zien we dat er verschillende versies zijn met verschillende oplaadsnelheden. Datzelfde geldt voor de USB C autolader. Het is daarom goed om hiernaar te kijken. De snelheid van opladen ligt namelijk niet altijd op de 3 ampère, maar lager.
Het is dan ook onmogelijk om je accu boven de 100 procent capaciteit te krijgen. Dit fabeltje was vroeger overigens wél waar, want 'oude' accu's kon je wel degelijk overladen. Al met al is snelladen dus niet schadelijk voor je telefoon. Een degelijke oplader levert nooit meer vermogen af dan je toestel aankan.
USB-C de nieuwe standaard
Anders dan de USB type A en B heeft USB-C geen boven of onderkant. Het grootste verschil tussen USB-C en andere types USB is de snelheid van data-overdracht. De eerste generatie USB-C heeft een snelheid van 5 Gbit/s (USB-C gen. 1) en de tweede generatie heeft 10 Gbit/s (USB-C gen.
Om de maximale transmissiesnelheid van een USB C kabel te garanderen, moet hij niet te lang zijn. Een maximale lengte van 1,5 meter kan 100% prestatie beloven.
De meeste USB sticks, muizen en toetsenborden hebben een type A aansluiting. USB-B is een meer vierkante aansluiting die vooral voor printers gebruikt wordt. Mini USB vind je bijvoorbeeld terug bij wat oudere camera's, telefoons, externe harde schijven, et cetera. Micro USB is de kleinste USB variant.
Tegen de herfst van 2024 moet elk nieuw elektronisch toestel een USB-C-stekker hebben om via een kabel te laden. Enkel laptopfabrikanten krijgen een andere deadline: begin 2026. De reden voor de uitzondering komt door de standaarden voor laptops die tussen de 60 watt en 240 watt liggen.
USB 3.2. USB 3.2 werd geïntroduceerd in 2017 en de snelheid kon worden verdubbeld tot 20 Gbit / s. USB type C-stekkers zijn vereist, die vervolgens 10 Gbit / s per richting verzenden in de multi-lane-methode over twee paar draden.
USB-C is sneller dan USB 3
USB 3.0 heeft een maximale overdrachtsnelheid van 5Gb/s. USB-C heeft een maximale overdrachtsnelheid van 10Gb/s. Thunderbolt 3 heeft een maximale overdrachtsnelheid van 40Gb/s.
Meer vermogen: USB-C-kabels ondersteunen een vermogen van maximaal 100 watt en een stroomsterkte van 3 ampère zodat bijna alles van stroom voorzien kan worden. Van laptops tot grote HD-monitoren en zelfs enkele printers.
Om erachter te komen welk type laadkabel nodig is voor uw auto kunt u kijken in het instructieboekje van uw auto. U kunt ook kijken naar de aansluiting voor de kabel in uw auto. Als deze aansluiting 5 pins heeft dan is het een type 1 aansluiting en als de aansluiting 7 pins heeft dan is het een type 2.
USB 3.0 wordt de nieuwe standaard voor het aansluiten van randapparatuur aan je laptop of pc. USB 3.0 is zogezegd een veel efficiënter protocol dan zijn voorganger USB 2.0. Zo gebruikt USB 3.0 veel minder energie en dat is vooral voordelig bij gebruik van mobiele apparatuur.
USB-C is de nieuwe versie van USB die rond is van vorm. Het verschilt per apparaat wat jouw USB-C poort kan. Thunderbolt 3 is daarintegen een USB-C poort met een vast pakket aan functies (video-output, opladen, etc). De poortvorm is dus hetzelfde, namelijk rond.
Lightning is de door Apple ontwikkelde aansluiting waarmee je Apple producten oplaadt of aansluit op een computer. Naast de standaard usb A naar Lightning kabel is er een speciale usb C naar Lightning kabel om mee te snelladen.
Met een USB-C naar HDMI kabel of adapter, USB-C to HDMI, verbindt u gemakkelijk uw USB-C apparaat, bijvoorbeeld uw laptop, met de HDMI aansluiting van uw TV, monitor of een ander apparaat. De USB-C HDMI kabels en adapters zijn geschikt voor 4K monitoren 30 Hz / 60 Hz.
USB-C is stukken sneller
Deze USB versie haalt bij USB3. 1 Gen 1 datasnelheden van 5 Gigabit per seconde (Gbit/s) en bij USB3. 1 Gen 2 tot wel 10 Gbit/s. Houd er rekening mee dat USB-C kabels alleen de hoge datasnelheden halen als uw apparaat USB 3.1 ondersteunt.
Het is een technologie waarmee je data, video- en audiosignalen overzet met een hoge snelheid van 40Gbps. Dat is 4 keer zo snel als met het usb 3.1 protocol. Hierdoor zet je bijvoorbeeld een film in 4K kwaliteit over in minder dan 30 seconden.
USB 3.2 Gen 1 heette vroeger USB 3.0 en het had een overdrachtsnelheid van 5 Gbps. Dat is ongeveer tien keer sneller dan de standaard USB 2.0. USB 3.2 Gen 2, dat in juli 2013 op de markt kwam, werd USB 3.1 genoemd en heeft een overdrachtsnelheid van 10 Gbps via de bestaande USB-A- en USB-C-connectors.
“Snelladers zijn slecht voor je telefoon, accu of batterij”
Langzaam opladen is niet per se goed, maar een verhitte batterij lijdt wel schade. Tegelijkertijd zijn de batterijen van nieuwe smartphones vaak zo gebouwd dat ze een hogere laadsnelheid wel aankunnen zonder oververhit te raken.
Een snellader levert een hoger vermogen dan een normale oplader. Hierdoor zit je batterij sneller vol. Waar je met een 12 watt oplader bijvoorbeeld 2 uur nodig hebt, om je toestel op te laden, heb je met een 18 watt snellader maar 1,5 uur nodig.
Volgens ZDNet zorgt draadloos opladen ervoor dat de batterij sneller door zijn laadcycli gaat en dus sneller tegen het einde van zijn levensduur aan loopt. De reden daarvoor zou zijn dat een smartphone bij bekabeld opladen direct gevoed wordt door de energie, waardoor de batterij niet belast wordt.