De maanden voor en na juli en augustus kunnen als aangenamer worden beschouwd met gemiddelde dagtemperaturen van 25 graden. Het kustgebied grenst aan de Middellandse Zee en wordt beschouwd als het meest wenselijke deel van Tunesië om te bezoeken vanwege het relatief gematigde klimaat.
Waar het in het midden en zuiden van Tunesië in de zomer wel 40 graden kan worden, is het kustgebied gezegend met een heerlijk verkoelende zeebries. Dit maakt dat de temperaturen rond de 30 graden schommelen en het zelfs iets aangenamer aanvoelt door de wind.
Midden Tunesië heeft een steppeklimaat, dat betekent dat hier geregeld regen valt met overwegend warm en droog klimaat. Gelukkig in Tunesië zijn er langs de kust verschillende stranden te vinden waar je afkoelt.
De hoogste temperaturen worden gemeten in het gebied ten zuiden van de stad Gafsa. Tussen Gafsa en het uiterste zuidelijke puntje van Tunesië zijn temperaturen overdag van veertig tot boven de vijftig graden Celsius heel gewoon in de periode eind juni tot begin september.
Mits de nodige waakzaamheid mogen reizigers naar Tunesië reizen, met uitzondering van de grensgebieden met Algerije en Libië. Voor reizen buiten het kustgebied wordt aanbevolen gebruik te maken van gecertificeerde touroperators en reisbureaus die in nauw contact staan met de Tunesische veiligheidsdiensten.
Een vakantie naar Tunesië is altijd een fantastisch idee. Genieten in luxe hotels, tot rust komen op prachtige stranden en in heerlijke hammams en versteld staan van de mooiste archeologische opgravingen. Dit zonnige land is bijna magisch te noemen.
Is Tunesië duur of goedkoop? Tunesië is niet goedkoop. Het is één van de meest welvarende landen in Afrika en dat zie je aan het prijs niveau. Toch is Tunesië nog altijd een stuk goedkoper dan Nederland en hangen de prijzen sterk samen met de tijd van het jaar.
Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum voor Tunesië nodig als zij minder dan 90 dagen in het land verblijven.
Budget reizen en backpacken in Tunesië
Een biertje kost ongeveer 1,75 euro. Een glas cola kost ongeveer 0,50 euro.
Hoe lang is het vliegen naar Tunesië? De vliegtijd naar Tunesie is circa 3 uur met een rechtstreekse vlucht. Met een tussenstop is de vliegduur 5 tot 7 uur.
Tunesië staat bekend als populaire vakantiebestemming. Vooral vanwege zijn lange kustlijn met zandstranden, helderblauw water en veel zon. Meer landinwaarts vind je vooral woestijn en het Chott El Jerid, dit is een groot zoutmeer van 250 bij 60 kilometer.
Tunesië is een land in Noord-Afrika, dat landsgrenzen heeft met Algerije en Libië. Het toeristisch populairste deel van het land ligt aan de Middellandse Zee. Tunesië is onderdeel van de Unie van Maghreb, andere landen binnen deze inactieve politieke eenheid zijn Marokko, Algerije, Libië en Mauritanië.
Persoonsdocumenten. Een paspoort is vereist. Het document moet geldig zijn gedurende het verblijf.
Het weer in september
In de maand september ligt de gemiddelde maximumtemperatuur in Tunesië rond de 30 graden Celsius. De gemiddelde minimumtemperatuur komt in september uit op 20 graden. Het aantal uren dat de zon zichtbaar is ligt in september op deze bestemming rond de 9 uur per dag.
Beste reistijd voor Tunesië
In januari is het in Tunesië overdag zo'n 15 graden. 's Nachts koelt het af tot ongeveer 11 graden. Middagtemperaturen liggen in juni rond de 26 graden en minima rond de 21 graden.
Je kunt hier eventueel een omslagdoek voor meenemen. Topless zonnen & naturisme is verboden. De meeste Tunesiërs drinken geen alcohol en het wordt ook niet zomaar overal geschonken en verkocht. Je bent in een Islamitisch land en doet er goed aan je enigszins aan te passen aan de plaatselijke gebruiken.
Meer praktische informatie over Tunesië
In restaurants is een fooi van 10% niet ongebruikelijk. En ook taxichauffeurs, kruiers en dienstmeisjes verwachten doorgaans een extraatje. Tunesië is een Islamitisch land. Hierdoor dien je o.a. rekening te houden met kleding.
Tunesische keuken
Tunesiërs zijn gek op koken en gebruiken vaak veel specerijen als komijn, koriander en saffraan. Rode peper en knoflook vind je in vrijwel alle gerechten terug. Als tussendoortje eet men veel zoete hapjes maar ook het dessert is vaak mierzoet. – Mechoui, gegrild/gestoofd lamsvlees.
Er is een 4G-netwerk. Veel bars in de steden en hotels hebben gratis wifi voor hun gasten.
Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Tunesië aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).
De huidige waarde van 1 EURS is TND 3,396 TND.
Munteenheid. Tunesische dinar (TND).