De meest simpele oplossing die we allemaal wel kennen is het sopje. Maak een sopje met heet water en wat afwasmiddel en laat item met de sticker er een half uurtje in weken, mits het item bestand is tegen water natuurlijk. De meeste stickers zullen hierna makkelijk loslaten.
Zelfs de meest hardnekkige stickerresten zijn eenvoudig te verwijderen met HG Stickeroplosser. Dit is een krachtig oplosmiddel dat lijm van de oude stickers laat verdwijnen, zodat u de resten gemakkelijk kunt wegvegen met een schone doek. Gebruik het middel altijd onverdund, anders verliest het zijn werking.
Lijm verwijderen met pindakaas of olie
Lijmresten kun je ook verwijderen met pindakaas of olie. Pindakaas werkt goed, omdat er olie in zit. Ga je voor een olie, dan kun je olijfolie, koolzaadolie, plantaardige olie, essentiële olie (bijv. eucalyptus of tea tree olie) of lampenolie gebruiken.
Gebruik op lakken nooit Terpentine, Thinner of stickerverwijderaar! Maak de ondergrond na het verwijderen van de sticker altijd goed schoon met water en een sopje.
Dan is HG vloerlijmverwijderaar de geschikte oplossing. Dit product verwijdert de meest hardnekkige lijm en lijmresten van vrijwel alle ondergronden. Deze extra sterke en supersnelwerkende lijmverwijderaar is geschikt voor allerlei lijmsoorten, waaronder tapijtlijm en kunstharslijm, maar ook montagekit.
Breng aceton aan.
Giet wat van het oplosmiddel op je doek en wrijf het dan zachtjes tegen het aangetaste gebied om de superlijm van je autolak te verwijderen. De aceton zal de lijm snel zachter maken, controleer dus regelmatig om er zeker van te zijn dat u niet te veel oplosmiddel aanbrengt.
Wrijf achtergebleven lijmresten in met blanke lampenolie of wasbenzine.Laat dit even inwerken en verwijder de resten. Eventueel kunt u de lijmresten met een schildersmes voorzichtig van de ondergrond duwen. De laatste lijmresten kunt u nogmaals met lampenolie of wasbenzine definitief verwijderen.
Het ontvetten van een sticker ondergrond kan heel simpel met water en afwasmiddel of allesreiniger.
Haardroger als stickerverwijderaar
De warmte van de haardroger doet de sticker loskomen. Is de sticker zo goed als los? Trek hem er dan voorzichtig af in een rechte hoek. De lijmresten krijg je weg met een reiniger of ontvetter.
Kun je wasbenzine gebruiken als reiniger? Ook is wasbenzine geschikt voor het verwijderen van oude sticker(resten). Wasbenzine is in tegenstelling tot thinner ook geschikt voor het reinigen van kunststoffen. Let wel op, de kunststoffen kunnen mogelijk dof van kleur worden.
HG Stickerverwijderaar bestellen | Albert Heijn.
Gelukkig is het vrij simpel om glaswerk stickervrij te krijgen. Het enige wat je nodig hebt? Een klein beetje nagellakremover, wat terpentine, een oud sponsje of wat keukenpapier en een droge doek. Giet een klein beetje nagellakremover op het sponsje en wrijf voorzichtig over de sticker tot deze loslaat.
Zeker bij geverfde of gelakte muren en op kunststof raden wij de stickerverwijderaar niet aan. Daar kun je beter wat mildere middelen voor gebruiken.
Stickers verwijderen met lampolie
Of dit nu op hout is of op glas, waar het ook zit, het gaat er vanaf. Wat je moet doen is een wattenschijfje dopen in lampolie. Vervolgens dep je dit op de plek waar de stickerresten zitten en dan zul je zien dat het zo loskomt van de ondergrond.
Aceton kan heel goed op autolak, in het verleden wel de lijmresten van de typeaanduiding ermee verwijderd. Daarna wel even wassen om de 'resten' aceton te verwijderen.
De standaard prijs voor het verwijderen van stickers bij een auto is €59,-. Wanneer u ook gebruik maakt van exterieur cleaning, pro cleaning of pro cleaning full, is de prijs voor het verwijderen van stickers op de auto slechts €49. Bij een (bijna) volledig bestickerde of gewrapte auto wordt een toeslag berekend.
Wat je absoluut niet moet doen
Wij adviseren de volgende producten niet te gebruiken bij het verwijderen van boomhars: Schuurspons: dit maakt gegarandeerd krassen in de lak van de auto. Terpetine. Wasbenzine.
Afwasmiddel en groene zeep zijn ideale ontvetters. Ze rekenen bijvoorbeeld moeiteloos af met vettige schalen en borden. Daarnaast hebben de meeste mensen afwasmiddel gewoon in huis staan. Afwasmiddel of groene zeep kun je dus mooi gebruiken bij het ontvetten voor schilderen.
Wasbenzine is optimaal geschikt voor het verwijderen van verfvlekken en vetvlekken. Daarnaast kan wasbenzine ook gebruikt worden voor het verwijderen van oude stickerresten en stickers. Wasbenzine is in tegenstelling tot thinner wel geschikt voor het reinigen van kunststoffen.
En waar kun je het beste welk middel voor gebruiken? Dat ga ik je in dit artikel allemaal uitleggen. Terpentine is een licht vettig verdunningsmiddel voor synthetische (alkyd) verven en verdampt niet snel. Wasbenzine is niet vettig en verdampt sneller waardoor deze beter geschikt is voor reinigingsdoeleinden.
Verschil tussen terpentijn en white spirit
Terpentijn heeft ongeveer dezelfde toepassingen als terpentine en verwijdert lak, verf, vernis en andere soorten wasproducten. White spirit is de synthetische variant die het meest populair is. White spirit of terpentine is een aardolieproduct dat naar kerosine ruikt.
Schilderstape verwijder je sowieso het makkelijkst zodra je klaar bent met je verflaag en je verf nog nat is. Afplaktape verwijderen doe je het makkelijkst door de tape in een hoek van 45 graden (ten opzichte van het stuk waar je het vanaf trekt) heel rustig er af te trekken, zonder al teveel kracht.
Aceton. Aceton is ook een oplosmiddel en wordt bijvoorbeeld gebruik als nagellakverwijderaar. Aceton heeft dezelfde werking als thinner maar is een stuk minder agressief. Het kan de huid echter wel irriteren en het kan ook de bloedbaan binnendringen bij aanraking met de huid.
Er zijn lijmsoorten die zacht worden als je ze verwarmt (met de haardroger bijvoorbeeld). Andere lijmsoorten zijn gemaakt op basis van water en kunnen worden geweekt in warm water. Als al deze middeltjes niet helpen moet je helaas met de grove middelen aan de gang: white spirit of wasbenzine of thinner of aceton.