Het eerste, beste product is de slakkengel van “SnailCare“. Dit is een gebruiksvriendelijk product dat is verrijkt met slakkenslijm, zodat je kunt profiteren van alle voordelen. Er zit geen alcohol in, maar wel parfum.
Waarom is slakkengel dan zo goed voor je huid? Slakkengel heeft het vermogen om de huidcellen te herstellen en daarom is het geschikt voor ieder huidtype voor vrouwen, mannen én kinderen. Het is wetenschappelijk bewezen dat slakkengel veroudering van de huid tegengaat én het is een werkend middel tegen puistjes/acne.
Toch zweert de een bij slakkengel, terwijl de ander liever slakkencreme gebruikt. Zo is slakkencreme een gunstiger basis voor make-up en is de kans op vlekken kleiner dan bij het gebruik van slakkengel. Tot slot zorgt slakkencreme, in tegenstelling tot slakkengel, ook voor enige bescherming tegen de zon.
Het slijm zou helpen tegen rimpels, littekens, pigmentvlekken, acne en het zou je huid goed hydrateren. Wat is hiervan waar? “Het schijnt dat slakkenslijm glycolzuur kan bevatten. Deze stof kan de huid exfoliëren, hydrateren en de een gladde, frisse uitstraling geven.
Slakkenslijm wordt al eeuwenlang door de slakken zelf gebruikt om er hun huisjes mee te herstellen. Het zou echter ook een positief effect hebben op onze huid. Het maakt komaf met acne, vervaagt littekens én verjongt de huid.
De meeste slakkengels kun je 2 keer per dag aanbrengen op de huid. Het is namelijk een natuurlijk product. Het product kan worden gebruikt door vrouwen, mannen en kinderen met alle soorten huidtypes. Breng wel na 10 minuten een vochtinbrengende crème aan op je puistjes, zodat je huid niet te sterk uitdroogt.
Slakkengel is een soort C die gemaakt is van het slijm wat slakken produceren. De slakkengel wordt gemaakt in Chili. Door toediening van een stofje gaan de slakken meer slijm produceren. Men laat de slakken over glas kruipen en het slijm wat achterblijft wordt van de glazen platen afgehaald.
Wij zijn erg fan van deze slakkengel tegen puisten! Het is zeker een aanrader om te gebruiken tegen puistjes. Na een paar dagen tijd zal je huid er al een stuk rustiger uit zien.
Slakkenwonder herstelt
“SLAKKENWONDER” herstelt de huidcéllen en is daarom te gebruiken voor IEDER huidtype, zowel voor mannen als vrouwen en zélfs voor baby's. Breng de gel 's morgens én 's avonds dun aan op een schone, gereinigde huid, Na 2 minuten kunt u eventueel over de slakkengel uw make-up aanbrengen.
,,Slakkenslijm is goed voor elke type huid, maar doet vooral voor de probleemhuid wonderen." Door eens in de zoveel tijd een slak over je gezicht te laten kruipen, kom je snel af van puistjes en kleine rimpels. De zes reuzenslakken van Panova zijn geen gewone slakken uit de tuin, maar komen van een slakkenkweker.
Slakkengel kopen bij Holland & Barrett.
Met het slijm beschermen slakken zichzelf van snijwonden, bacteriën en UV-stralen. Dit slijm bevat een combinatie van onder andere elastine, anti-microbiële stoffen, hyaluronzuur en glycolzuur. Dat is niet alleen ideaal om de slak zelf te beschermen, maar ook om jouw huid de boost te geven die het nodig heeft.
Bij Slakkenwonder koop je potten slakkengel van 50 ml en 200 ml. Slakkenslijm bevat meerdere goede bestanddelen die zorgen voor het vervagen en tegengaan van vele huidproblemen.
Studies hebben aangetoond dat crèmes met slakkenslijm oogrimpels en huidtextuur al na 12 weken kunnen verbeteren. Slakkenslijm in schoonheidsproducten kan dus helpen bij het hydrateren van de huid, behandelt rimpels, acnelittekens en andere huidaandoeningen.
Wat is Slakkengel? Slakkengel wordt gemaakt van het slijm dat slakken produceren. Misschien heb je wel eens goed gekeken naar de manier waarop een slak zich verplaatst. Het slijm wat hij daarbij produceert gebruikt hij niet alleen om zich voort te bewegen, maar ook om beschadigingen aan het slakkenhuis te repareren.
Slakkenslijm krijg je ook gewoon makkelijk weg met warm water en een microvezeldoekje. Eventueel wat sop voor de frisheid erbij.
Wist je dat het slijm van slakken een herstellende werking heeft, en dit zorgt voor het herstel van het huisje van de slak? Deze crème heeft een vergelijkbare werking voor jouw huid. Zorgt voor een mooi herstel van wondjes en een strakkere huid.
Dit wordt gedaan op speciale slakkenkwekerijen, met name in Chili. Men laat de slakken over glasplaten kruipen, waarna het slakkenslijm op het glas achterblijft. Dit slakkenslijm wordt als ingrediënt gebruikt in slakkencreme en slakkengel.
De slijmerige, dikke uitscheiding door de angst van de slak, ook wel bekend als Cornu aspersum glycoconjugates, wordt voornamelijk gebruikt in cosmetische productie. Het bevat hyaluronzuur, glycolzuur, glycoproteïne-enzymen, proteoglycanen, antimicrobiële stoffen en koperpeptiden.
Het meest voorkomende bestrijdingsmiddel in slakkenkorrels is ijzer(III)fosfaat (spreek uit als 'ijzer-3-fosfaat'). Slakkenkorrels met ijzer(III)fosfaat zijn veilig. De uitspraak over 'veilig' gaat uit van normaal gebruik door een gemiddelde Nederlander. te gebruiken en niet schadelijk voor mensen en huisdieren.
Alle slakken leggen eitjes
Beide partners kunnen na het paren eitjes leggen. Naaktslakken slaan het zaad van de ander soms wekenlang op. Zo kunnen ze de eieren die tijdens het paren nog niet rijp waren later bevruchten.
Gewassen en kruiden. Hoe dol slakken ook zijn op sla, de rucola in jouw tuin vermijden ze zeker. Hetzelfde geldt voor tomatenplanten. Ook met sterk geurende kruiden zoals munt, lavendel, salie, tijm en knoflook zorg je ervoor dat jouw tuin onaantrekkelijk wordt voor slakken.
Slakken bestrijd je met koffiedik
Slakken kunnen een vervelende plaag zijn wanneer ze je planten opeten. Gooi wat van de koffieprut rondom de planten die aangevreten zijn en de diertjes blijven weg. Ook gemalen koffie helpt slakken verjagen.
De uiteindelijk conclusie is dan ook dat ongewervelden, vanwege hun zeer eenvoudige zenuwstelsel, hoogstwaarschijnlijk geen pijn kunnen ervaren. Er kan dus ook geen schade optreden aan hun welzijn.
Sinds het voorjaar van 2020 mogen in Groot-Brittannië slakkenkorrels geen metaldehyde meer bevatten. Metaldehyde is namelijk giftig voor dieren in het wild, het speelt een rol bij het verminderen van de egelpopulatie, amfibieën en wilde vogels.