De Princess 201852 is momenteel de best geteste citruspers van 2022. Met een universele perskegel is deze pers geschikt voor grote en kleine citrusvruchten. Alle losse onderdelen van de Princess Citruspers zijn gemakkelijk na het persen schoon te maken met een sopje.
De Princess Champion Juicer 201852 is de beste citruspers voor het persen van een vers sapje! Door de elektrische werking is het persen van een verse jus of sapje geen enkele moeite. Met de stevige pershendel is de citruspers door iedereen uit het gezin makkelijk te gebruiken.
Wanneer je apparaat te weinig kracht heeft, kan de perskegel niet al het vruchtvlees verpulveren en zul je dus een deel van de vrucht niet kunnen gebruiken. Voor een prima wattage zit je vanaf 100 Watt goed.
Citruspersen zijn, zoals de naam al zegt, bedoeld om citrusvruchten te persen. Hiermee kunnen dus citroenen, limoenen, sinaasappels en andere citrusvruchten geperst worden. Een sapcentrifuge kan bijna alle soorten fruit verwerken maar ook groenten. Zolang er maar sap uit gehaald kan worden.
De Princess 201852 is momenteel de best geteste citruspers van 2022. Met een universele perskegel is deze pers geschikt voor grote en kleine citrusvruchten. Alle losse onderdelen van de Princess Citruspers zijn gemakkelijk na het persen schoon te maken met een sopje.
Met een klassieke fruitpers maak je goedkoop en snel kleine hoeveelheden sap. Je kan kiezen tussen een manuele (met de hand) of elektrische fruitpers. Wil je graag grotere hoeveelheden sap maken kies dan voor een sapcentrifuge of slowjuicer.
Slowjuice sap is een favoriete keuze voor iedereen die zoveel mogelijk voedingsstoffen uit zijn verse groenten en fruit wilt halen. Dat wil zeggen dat dit het beste sap is om elke dag te drinken: slowjuice groentesap! Met de slowjuice techniek blijven veruit de meeste vitaminen en mineralen in sap behouden.
Was de 1 tot 2 kilo appels en snij ze in stukjes die in je sapcentrifuge kunnen. Schil, steeltjes en pitjes kun je laten zitten. Duw de appelstukjes door de sapcentrifuge en pers troebel sap; vang dit op in een schone kan of schaal. Zeef het troebele sap door een schone kaasdoek of theedoek.
Wie meer groente en fruit wil binnenkrijgen, kiest beter voor een blender dan voor een sapcentrifuge. In de smoothies en soepen die je in de blender maakt, zitten veel meer gezonde bestanddelen van groente en fruit dan in sapjes die je perst met de sapcentrifuge of slowjuicer.
De Philips Avance HR1922/20 is als beste sapcentrifuge uit onze test gekomen. Deze slowjuicer laat jou kiezen tussen een sapje met meer of minder vezels. Door de grote opening aan de bovenkant kunnen grote stukken fruit en groente in één keer de juicer in.
De beste slowjuicer voor jouw keuken is afhankelijk van het soort sapjes die je wilt bereiden. Je dient bij de aankoop dus rekening te houden met de structuur van je voedingsmiddelen. Zo is een verticale slowjuicer best geschikt voor groenten en fruit met een zachte structuur.
Suiker in appelsap
Als je sap drinkt krijg je ongemerkt veel suiker, en dus calorieën, binnen. Het is beter om fruit en groente te eten in plaats van te drinken. Je krijgt dan ook de vezels binnen en bent sneller verzadigd. In een glas (200 ml) appelsap zit ongeveer 21 gram suiker.
De beste appel voor appelsap is de iets onbekende Delbarestivale, een friszure appel. Maar ook de Elstar, Rubens en Golden Delicious zijn fijne appels voor appelsap. En wil je een zure smaak toevoegen aan je smoothie? Ga dan voor de Granny Smith!
Vers geperst appelsap blijft slechts een tot twee dagen goed in de koelkast voordat het begint te gisten. Om dit tegen te gaan kun je het sap ook invriezen. Doe het sap in bijvoorbeeld diepvrieszakjes of in plastic doosjes. Hou er wel rekening mee dat het sap gaat uitzetten als het bevriest.
Sinaasappel-, pompelmoes- en ananassap bevatten volgens het Nederlandse Voedingscentrum het meest vitamine C. Vruchtensappen zoals appelsap en druivensap bevatten nauwelijks vitamine C en vezels.
Juicing: het klinkt gezond en dat is het ook! Met juicen drink je de sappen van groenten en fruit vanwege hun voedingswaarde. Maar mensen juicen om verschillende redenen, zoals het versterken van de weerstand, het ontgiften van je lichaam, afvallen met een sapkuur en het krijgen van meer energie.
Als je versgeperst sap wilt bewaren zonder het in te vriezen, kun je het drie dagen in de koelkast bewaren. Als je je sap invriest kan het tussen de 12 en 16 maanden worden bewaard.
Sapcentrifuge. Een sapcentrifuge raspt groenten en fruit door op hoge snelheid rond te draaien, ofwel centrifugeren. De opvangbak vangt het pulp op en het sap komt uit een andere uitloop. Hierdoor heb je snel versgeperst sap.
Cola in vermomming
Dan het slechte nieuws. "In 1 longdrinkglas appelsap zitten ongeveer 7 suikerklontjes, net zoveel als in cola." Dat teveel suiker slecht voor je is, hoeven we je niet te vertellen. Laat staan hoe je tanden eronder lijden.
Vers puur sap
Vers puur appelsap bestaat volledig uit het sap van appels. Hier is geen suiker aan toegevoegd.
In een klein glas appelsap van 150 milliliter zit bijvoorbeeld zo rond de 4 suikerklontjes. Als je sap drinkt krijg je dus ongemerkt veel suiker, en dus calorieën, binnen. Dat leidt makkelijk tot overgewicht. Verder hebben mensen die suikerhoudende dranken drinken een grotere kans op diabetes type 2.
Het grootste verschil is dat de slowjuicer je groenten en fruit niet raspt of centrifugeert maar langzaam kneust of perst. Hierdoor is het sap geconcentreerder en bevat het meer vezels. Het is om die reden ook iets troebeler dan het sap uit een gewone juicer.
Een slowjuicer is beter voor je gezondheid dan een blender of sapcentrifuge. Dit komt omdat sap uit een slowjuicer meer vitaminen en mineralen bevat. Ook zijn de voedingsstoffen beter op te nemen door je lichaam. Met een slowjuicer verkrijg je dus een betere en meer belangrijke voedingswaarde.
Een slowjuicer perst het sap langzaam uit groente en fruit. Dit is anders dan bij een sapcentrifuge, die groente en fruit vermaalt en het sap eruit slingert. Slowjuicers zouden hierdoor meer en beter sap geven dan sapcentrifuges.