Haal slijm en pus regelmatig weg met een wattenstaafje of wattenschijfje met kraanwater (ongekookt). Bij veel slijm of pus kunt u ook een schoon nat washandje gebruiken. Strijk van de buitenste naar de binnenste ooghoek (richting de neus). Draag een zonnebril, vooral bij veel licht.
Bevochtig voor elk oog een doekje met make-upremover. Druk met het doekje enkele seconden voorzichtig op de oogleden en beweeg het langzaam van boven naar onder en van binnen naar buiten. Begin zeker niet te wrijven of te schrobben, dat irriteert de gevoelige huid rond je ogen alleen maar.
UV-licht kan zeer belastend zijn voor uw ogen – niet alleen op zonnige dagen, ook wanneer het buiten bewolkt is. UV-straling is niet te vermijden. Daarom bevatten zonnebrandmiddelen en veel moisturizers UV-bescherming.
Een vuiltje of splinter op het oogwit of onder het ooglid
Wrijf niet in uw oog. Probeer voorzichtig het vuiltje of de splinter te verwijderen met een nat wattenstaafje of de punt van een zakdoek. Lukt dat niet? Probeer het vuiltje of de splinter met water uit uw oog te spoelen.
Oogmassage
Natuurlijk is een zachte massage ook heel effectief om je ogen te ontspannen. Doe je ogen dicht en druk zachtjes met je vingertoppen op je oogleden. Maak vervolgens enkele seconden cirkelvormige bewegingen. Herhaal deze oefening 5 keer.
We kunnen ons zicht niet corrigeren zonder professionele hulp, en er is geen snelle oplossing voor problemen met het gezichtsvermogen. Maar met zaken zoals goede voeding kunt u uw gezichtsvermogen nog steeds op natuurlijke wijze zelf helpen. Bespreek dat, zoals altijd, met uw oogarts.
Wat te doen bij wazig zien? Als u langzaamaan slechter bent gaan zien kan het zijn dat u verziend of bijziend bent (refractieafwijking). Dan is een bezoek aan een opticien een goed idee. Na een oogmeting weet u of een bril of contactlenzen u kunnen helpen.
De beste methode hiervoor is het spoelen van het oog met een oogspoelmiddel zoals lenzenvloeistof, of, als dat niet beschikbaar is, met kraanwater. Het allerbelangrijkste hierbij is een ruime hoeveelheid vloeistof te gebruiken, om er zeker van te zijn dat het deeltje volledig is weggespoeld uit het oog.
Het spoelen van het oog kan onaangenaam of eng zijn, maar het kan het oog niet beschadigen. Hoe moet je je oog spoelen? Spoel met lauwwarm of koud water wanneer je geen oogdouche heeft, maar het is beter om een speciale oogdouche te gebruiken (zoals op de afbeelding).
Je zou het haast niet zeggen, maar water is echt een wondermiddeltje. Dit komt omdat water ervoor zorgt dat je ogen kunnen tranen. De tranen in je ogen zorgen ervoor dat je kunt knipperen. Als je niet genoeg water drinkt dan kunnen je ogen uitdrogen, het gevolg hiervan is dat ze vervelend kunnen gaan prikken.
Sommige groenten en fruit zijn zelfs cruciaal voor je ogen en zicht. Dan gaat het vooral om vitamine C, E, Zink en Omega-3 vetten in bepaalde groenten en fruit. Zorg dus voor een goed gebalanceerd dieet. Nog belangrijker is om dagelijks voldoende water te drinken.
Neem een wattenschijfje en giet er wat van je oogmake-up remover op. Sluit je oogleden en laat het wattenschijfje een paar seconden op de bovenkant van je wimpers rusten. Veeg de wattenschijf voorzichtig naar beneden, naar je wimperuiteinden. Herhaal dit proces totdat alle sporen van de mascara zijn verwijderd.
Een ontschminker zal je helpen om de onzuiverheden en vuiligheid op je huidoppervlak te verwijderen. Het overslaan van deze stap kan dan ook leiden tot huidirritatie en zelfs tot vroegtijdige huidveroudering.
Jaarlijks loopt 1 op de 4.000 lensdragers een ooginfectie op. In een enkel geval gaat het om een infectie door de parasiet acanthamoeba, die gewoon in ons kraanwater zit. Bij een kleine beschadigingen van het hoornvlies is er een kans dat de bacterie het oog binnendringt.
Oogdouche pH neutraal Plum
De oogspoelfles wordt op het oog geplaatst en is voorzien van een ergonomische oogschelp die ervoor zorgt dat het oog geopend blijft tijdens het spoelen. Door in de fles te knijpen wordt het oog met een zachte straal schoongespoeld en kan de schadelijke stof worden geneutraliseerd.
Bij droge ogen kunt u een of meer van de volgende klachten hebben: een branderig, vermoeid, stekend, jeukend of drukkend gevoel. geïrriteerde ogen. het gevoel alsof er zand in uw ogen zit.
Huishoudelijke allergieën: huisstofmijt en de allergie die hiermee gepaard gaat is een veelvoorkomende oorzaak van jeukende ogen. Schimmels, stof, huidschilfers of haren van dieren kunnen allemaal zorgen voor geïrriteerde opgezwollen ogen. Zorg daarom voor een goede hygiëne.
Om toch scherp te kunnen zien draagt u nu waarschijnlijk een bril of contactlenzen. U kunt ook kiezen voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie (voorzetlens of lenswissel). Dit wordt ook wel refractieve oogchirurgie genoemd.
Bij droge ogen zit er te weinig traanvocht in het oog of wordt het traanvocht niet goed verdeeld over beide ogen, waardoor er een branderig gevoel ontstaat met irritaties en vermoeide ogen. Dit kan ook het zicht verminderen waardoor je minder scherp ziet of last krijgt van wazig zicht.
Gelukkig zijn voor de meeste mensen de klachten goed te verminderen met kunsttranen. Kunsttranen zijn er om de klachten te verzachten, maar genezen de onderliggende oorzaak niet. Als u met de kunsttranen stopt, komen de klachten meestal weer terug.