Pampers luiers zijn veruit de beste. De allerbeste luier is de Active Fit met een 8 op het rapport. De tweede plaats wordt ook door een Pampers luier ingenomen, namelijk de Premium Protection die een 7,8 mag bijschrijven op het rapport. De Beste Koop is de huismerkluier van Superunie, Bumblies.
Beste koop: Kruidvat Maxi 4
Veruit de beste koop zijn de luiers van de Kruidvat. De Consumentenbond heeft deze luiers uitgeroepen tot de beste koop en dat is niet voor niets. Met name op draagcomfort scoren ze hoog. Erg belangrijk want je kindje draagt het de hele dag door.
1. Pampers Baby-Dry Luiers. Pampers Baby-Dry luiers zijn al een aantal jaar de beste luiers, ook volgens de Consumentenbond. Het zijn daarom ook de best geteste luiers van 2020.
De populairste luiers, Pampers, zijn dan ook de duurste. Daarbinnen zijn ook verschillende lijnen met een prijsverschil, zoals Active Fit dat 4 cent minder kost dan Premium Protection. Maar ook als je voor een duurzame oplossing kiest, zoals Tidoo of Naty, betaal je een stuk meer.
Tip 2: Zorg voor genoeg luiers in huis
circa 8 tot 10 keer moet verschonen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat jouw kleintje iedere 3 uur te eten krijgt. Als je dan berekent hoeveel luiers je nodig hebt in de eerste week na je bevalling, reken dan op circa 10 luiers x 7 dagen = 70 luiers per week!
Voor de gehele luierperiode zijn dan 5676 luiers nodig. Een wegwerpluier kost gemiddeld €0,26. Dit is het gemiddelde van meer dan 150 luiermerken/ maten en er is gekeken naar luiers in de aanbieding en de gewone prijs (zie link).
Gemiddeld verbruikt een baby in het eerste levensjaar zeven luiers per dag. Dat is een behoorlijk aantal, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je altijd voldoende luiers op voorraad hebt. Wanneer je dit aantal per dag doorrekend naar een aantal luiers per jaar, dan kom je uit op een aantal van 2555 stuks!
Pampers Baby Dry wegwerpluiers
Dit was unaniem een grote winnaar: de luiers blijven perfect op hun plaats te houden en zijn dus perfect om lekken te voorkomen. Deze luiers zorgen ervoor dat je baby lekker droog blijft en absorbeert heel erg goed.
Deze maat is geschikt voor baby's van 3 tot 6 kilo; dat is vanaf de geboorte van je kleine tot hij ongeveer 4 maanden oud is.
Maat 4 (7 tot 18 kilo) is de maat voor dreumesjes. Deze maat gebruik je het langst.
Als je baby tijdens de nacht plast of poept dan is Baby Dry een uitstekende optie, omdat deze luier je kindje goed droog houdt en hij/zij tot de ochtend door kan slapen. De Premium Protection is een meer ademende luier, waardoor hij zeer geschikt is voor overdag.
Controleer de luier van je baby om de 2 tot 3 uur. Het is niet altijd nodig om de luier te verschonen zodra je baby geplast heeft. Pasgeborenen plassen wel ieder uur. Alert zijn op het verschonen van luiers kan uitslag voorkomen.
Ons advies is om ongeveer 2 pakken luiers in maat 1 te kopen. Zo weet je zeker dat je voldoende hebt. Tegen die tijd dat je pak bijna op is, kan je zelf beslissen of je nog een pak new born luiers erbij koopt of overstapt op een grotere maat luiers.
Pampers Pure Protection beschermen de gevoelige huid van je baby. De luiers bevatten geen parfum, lotion, chloorbleekmiddelen die de huid van je kindje kunnen aantasten. Pure Protection is dermatologisch getest voor de gevoelige huid van je baby.
Hoe vaak je een luier moet verschonen verschilt per baby. Ook hangt het af van hoe oud je baby is. Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden.
Gemiddeld kost één luier tussen de 0,20 en 0,25 euro. Wanneer we dit vertalen naar een jaarkost spreken we over 500 tot 640 euro. Luiers zijn uiteraard niet de enige extra kostenpost voor je baby. De eerste vier maanden van je baby betaal je voor babymelk gemiddeld 65 tot 100 euro per maand.
Voor luiers betaal je volgens het Nibud gemiddeld € 35-, per maand. En goed om te weten: een extra persoon per huishouden zorgt ook voor een hogere water- en energierekening.
Wasbare luiers absorberen iets minder goed dan wegwerpluiers. Ze voelen natter aan dan een wegwerpluier doordat deze luiers stoffen bevatten die de urine van je baby omzetten in een gel-achtig goedje. Dat de luier nat aanvoelt, betekent niet dat de wasbare luier een slechte absorptie heeft.