Katoenen handdoeken nemen veel water op en zijn geschikt om handen en lichaam mee af te drogen. Egyptisch katoen heeft de beste kwaliteit. Badstof absorbeert het beste en voelt bovendien heerlijk zacht aan. Nieuwe handdoeken moet je altijd eerst een paar keer goed wassen en drogen in de droger.
Wanneer een handdoek extra dik is, wordt er gesproken van hotelkwaliteit. Dit zijn handdoeken vanaf 550/600 gram per vierkante meter.
Het gewicht van de stof wordt uitgedrukt in gram per m2. Hoe zwaarder het gewicht van de handdoek per vierkante meter, hoe beter de kwaliteit. De meeste handdoeken hebben een gewicht tussen de 400 gr/m2 en 500 gr/m2. Handdoeken met een middelzware kwaliteit zitten boven de 550 gr/m2.
In de praktijk is al meermaals bewezen dat ons organic badtextiel voor hotels gemiddeld 50% langer mooi blijft en in gebruik is dan reguliere handdoeken, een welbewuste keuze als je gaat voor efficiëntie hand in hand met hotelkwaliteit en minimale belasting voor het milieu.
Maar hier geldt hetzelfde: na twee jaar verban je die handdoeken best richting vuilnisbak en schaf je nieuwe aan. Als je verschillende sets hebt en regelmatig wisselt kan je ze uiteraard wel wat langer houden.
Om de hygiëne te behouden is het wel aan te raden om een handdoek maximaal 3 keer te gebruiken en hem dan wel echt te wassen, de bacteriën zijn dan wel niet schadelijk maar hopen zich wel op, waardoor de handdoek op een gegeven moment niet zo fris meer is.
Het gewicht van de stof, uitgedrukt in gram per m2. Boven de 550 gram/m2 heb je te maken met een middelzware stof. Boven de 650 gram/m2 gaat het om hotelkwaliteit.
Was kouder. Voor de hele vuile was gebruik je een hogere temperatuur, maar in de meeste gevallen worden je handdoeken prima schoon op een temperatuur van 30°C tot 40°C. De handdoeken zullen langer hun kleur behouden en langer meegaan.
De perfecte kleurencombinaties bij handdoeken
Bij het combineren van verschillende kleuren handdoeken is het mooi als je een lichte kleur (zoals zand, wit of kiezel) combineert een uitsprekende of donkere kleur (zoals taupe, blauw, antraciet, roze of groen), hierdoor is het contrast goed te zien.
Maar hoeveel kun je dan in je wasmachine stoppen om aan die maximum aantal kilo's te komen? Je kan het simpel houden en gewoon de 'vuistregel' aanhouden. Als vuistregel kun je namelijk zeggen dat je altijd een vuist tussen je was en de bovenkant van de trommel moet kunnen maken.
Goedkope handdoeken in overvloed op TextielTopper.nl. In onze webwinkel vindt u altijd fantastische goedkope handdoeken voor een scherpe prijs en van hoge kwaliteit. Via TextielTopper.nl haalt u goedkope handdoeken snel en voordelig in huis: wij leveren snel en bieden altijd de laagste prijs.
Het bekendere zachte badstof, waarmee normalerweise handdoeken, badjassen en beddengoed worden gemaakt, wordt walk-badstof genoemd.
Wanneer handdoeken worden gestreken, komen de katoenvezels in aanraking met hoge temperaturen waardoor ze kunnen beschadigen. Het beschadigen van de katoenvezels zorgt ervoor dat jouw handdoeken kunnen gaan pluizen én dat het absorberend vermogen van de handdoek achteruit gaat.
Met badhanddoeken worden vaak de 'gewone handdoeken' die men thuis in de badkamer gebruikt bedoeld. Deze handdoeken hebben meestal een formaat tussen 50 x 100 cm en 70 x 140 cm. 50 x 100 cm is een handzaam en comfortabel formaat om jezelf mee af te drogen na het wassen of douchen.
Handdoeken en ondergoed samen wassen
Sommige mensen vragen zich af of je ondergoed apart moet wassen, maar handdoeken en ondergoed kunnen prima samen in de wasmachine en dat geldt ook voor sokken. Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet.
Wat wasverzachter eigenlijk doet, is een vetlaagje creëren over je kleding waardoor de was zachter aanvoelt. 'Het probleem is dat hierdoor je kleding minder goed 'ademt'. En dit is niet goed voor je huid', zegt Grootveld. Je huid komt in direct contact met de vetlaag, dit kan zorgen voor irritaties en zelfs eczeem.
Handdoeken die je zonder wasverzachter wast en aan de lucht laat drogen, worden vaak hard. Dit tot grote ergernis van velen. Onderzoekers hebben nu eindelijk een verklaring voor dit vervelende verschijnsel: er wordt een dun laagje water door het oppervlak van de handdoek opgenomen.
Hotelbedden zijn vaak niet per se betere bedden. De ervaring van een hotelkamer en het frisse, zachte beddengoed speelt vaak een hele grote rol. Wel hebben hotelbedden vaak een aantal kenmerken die ze dat heerlijke, luxe gevoel geven. Zo hebben hotelbedden vaak een hoge instap, wat voor veel mensen prettig is.
Bastion: synthetisch. NH Hotels: synthetisch. Van der Valk: synthetische donsvezel + dons.
Een hotelbed is een boxspring voorzien van een matras. In hotels wordt veel gewerkt met boxsprings in verband met de ventilatie en dus hygiëne. De binnenveringmatras of pocketveringmatras die meestal daarop geplaatst wordt is zo populair omdat het voor een breed publiek geschikt is.
Een goede vuistregel zijn twee volledige sets handdoeken per persoon in jouw huishouden. Het valt aan te raden om jouw handdoeken elke week te wassen, of na drie of vier keer gebruiken, en om jouw handdoeken elke twee jaar op te frissen.
Handdoeken wassen op zo'n 30 – 40 graden is voldoende. Zo worden ze goed schoon en gaan ze langer mee. Bij nieuwe handdoeken en bij erg vuile handdoeken kunt u wel kiezen om ze op 60 graden te wassen.
Handdoeken kun je het beste op 60 graden wassen. Een temperatuur van 60 graden doodt bacteriën, waardoor de handdoeken hygiënisch schoon uit de wasmachine komen.